• 15 Μαΐου 2024,

Νίκος Αγγελόπουλος στους 93,7: « Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα, η θέση του ΑΟΚ στην Α1»

 Νίκος Αγγελόπουλος στους 93,7: « Έχουμε δημιουργήσει ένα πολύ καλό όνομα, η θέση του ΑΟΚ στην Α1»

Μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε στους 93,7 και στον Τάσο Πατσίδη ο Νίκος Αγγελόπουλος.

Ουσιαστικά ο πρόεδρος με όλη τη σημασία του Βόλει του ΑΟΚ.  Αναφέρθηκε περισσότερο στη παρουσία και την παραμονή της γυναικείας ομάδας στην Α2 αλλά και επίσης και στην επόμενη μέρα.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Υπάρχουν κάποιες σκέψεις για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, όπου η Α2 θα είναι ένα διαφορετικό πρωτάθλημα με περισσότερες μετακινήσεις και έξοδα;

Απάντηση: Είμαστε στη φάση της προετοιμασίας του σχεδίου. Σίγουρα θα είναι διαφορετικό το πρωτάθλημα. Σε κάποια θέματα όπως οι μετακινήσεις θα είναι πιο δύσκολο όμως παικτικά θα είναι πιο εύκολο. Με μια καλή, στιβαρή ομάδα δεν θα έχουμε τα προβλήματα που είχαμε τη σεζόν που πέρασε με τα πλέι άουτ που  τα οποία είναι ψυχοφθόρα και μας ταλαιπώρησαν. Θα υποβιβάζονται τρεις ομάδες τη νέα σεζόν, δε θα έχουμε το περσινό.

Ερώτηση: Κάνατε κάποιες συζητήσεις με τον Δημήτρη Σιώκη για τη νέα περίοδο;

Απάντηση: Είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμη.  Προσπαθούμε ακόμη να καλύψουμε τις περσινές πληγές. Ηταν ένα πολύ ωραίο πρωτάθλημα, το κορίτσια το ευχαριστήθηκαν, για μας ήταν κάτι το πρωτόγνωρο, επανήλθε η ομάδα σε μια υψηλή κατηγορία που πρέπει να παίζει, κατ` εμέ ακόμη πιο πάνω αλλά και ήταν μια δύσκολη οικονομική χρονιά. Δυστυχώς η ευτυχώς είμαστε στην Καβάλα χωρίς Πανεπιστήμιο, χωρίς ΤΕΦΑΑ. Αυτό σημαίνει ότι οι παίκτριες έχουν κόστος. Σ` ένα ρόστερ που από τις 12 παίκτριες οι 8-9 είναι γηγενής ακόμη και οι άλλες παίκτριες που θα έρθουν από άλλους διπλανούς  νομούς, ακόμη και οι μετακινήσεις είναι ένα τεράστιο κόστος.   Δε μπορεί να μειωθεί το μπάτζετ, πρέπει να είμαστε ειλικρινείς. Εχουμε το τρίτο μεγαλύτερο μπάτζετ από τις ομάδες της Α2, για να μπορέσουμε να κρατηθούμε στην κατηγορία. Ετσι θα είναι.  Όποιος το βλέπει διαφορετικά σκέφτεται για μένα λανθασμένα.

Δε μπορούμε να κατέβουμε σ` ένα τέτοιο πρωτάθλημα μόνο με τις κορασίδες και τις παγκορασίδες. Δε θα είναι καλό για τα κορίτσια, να χάνουν συνέχεια. Αν θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί σε αυτά τα οποία κάνουμε.

Το μπάτζετ δε μπορεί να μειωθεί, δεν είναι μικρό αλλά είναι και θέμα στήριξης. Αυτή είναι η ουσία.

Αν μπορέσουμε και έχουμε στήριξη του χρόνου απ` όλους, την πόλη, τους Καβαλιώτες, από το Δήμο και την Περιφέρεια, τότε θα πάμε καλύτερα.

Όλα είναι ανοιχτά, αυτή τη στιγμή.

Ερώτηση: Υπάρχει προβληματισμός για το οικονομικό και αυτό είναι λογικό;

Απάντηση: Νομίζω ότι δεν είναι σωστό να σηκώνει ένας το οικονομικό βάρος. Δεν είναι υγειές για μια ομάδα.  Όταν  ένας άνθρωπος καλύπτει το 90% ίσως και παραπάνω στο μπάτζετ μιας ομάδας, δεν είναι υγειές αυτό το πράγμα. Πόσο καιρό θα μπορεί να το κάνει ο ίδιος; Πόσο καιρό θα μπορεί να προχωρήσει;

Είναι θέμα πολιτικής αθλητισμού. Αν θέλουμε κάτι υψηλό στο γυναικείο Βόλει, όλοι πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν είναι μόνο το οικονομικό. Δεν είμαστε ούτε Αλεξανδρούπολη, ούτε Θεσσαλονίκη. Τα κορίτσια πρέπει να έρθουνε να μείνουνε, να φάνε, να μετακινηθούνε. Το καλό είναι ότι φέτος γίναμε γνωστοί στην περιφέρεια.

Το λέω με χαρά αυτό ότι δεν χρωστάμε σε  καμία παίκτρια και σε όλους όσους συνεργαστήκαμε. Αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εχουμε κάνει ένα καλό όνομα και για το δικό μας το επίπεδο, είναι ένα κίνητρο για κάθε κοπέλα να έρθει.

Το κακό είναι να μην γίνει αυτό που έγινε πέρσι, που τρέχαμε μέχρι τελευταία στιγμή να φτιάξουμε ρόστερ. Οι ομάδες χτίζονται τώρα τον Απρίλη μέχρι το Μάιο.

Ερώτηση:  Περιμένατε μεγαλύτερη παρουσία του κόσμου στο «Αλεξάνδρα Δήμογλου» όσον αφορά και το ηθικό μέρος;

Απάντηση: Δε μπορώ να πω ότι δεν είμαι ευχαριστημένος. Θα ήθελα ένα γεμάτο γήπεδο όπως γίνεται σε αρκετά μέρη. Πηγαίνοντας όμως σε όλα τα γήπεδα ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, κακά τα ψέματα, το κοινό του Βόλει είναι περιορισμένο.  Μπορούμε να το ανοίξουμε εδώ και αυτοί που είναι κοντά στο Βόλει να κινητοποιηθούνε.

Είχαμε κόσμο ειδικά στα παιχνίδια που είχαν ενδιαφέρον.  Για το κορίτσια και τον προπονητή είναι μεγάλο θέμα να έχει κόσμο στο γήπεδο.

Ερώτηση: Με τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας, τους τοπικούς φορείς,  μιλήσατε;

Απάντηση: Στηρίζουν και θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια αλλά το δια ταύτα είναι το δύσκολο. Δεν μπορούμε να έχουμε τεράστιες απαιτήσεις. Απλά είναι ένα τεράστιο άνοιγμα για οποιοδήποτε άνθρωπο που είναι μόνος του και είναι ιδιώτης, πρέπει τα πράγματα να είναι ξεκάθαρα. Δεν μπορεί και ο Δήμος να κατεβάσει τις ομάδες μόνος του.  Το Βόλει είναι ένα αυτοτελές κομμάτι. Αν θέλουμε όλοι να το έχουμε ψηλά και ακόμη ψηλότερα πρέπει να έχουμε μεγάλο μπάτζετ. Ακόμη και οι κοπέλες που ήρθαν φέτος τελευταία στιγμή  και μας στηρίξανε και αγαπηθήκαμε, γίναμε φίλοι, κάναμε ένα πολύ ωραίο κλίμα, έχουν κόστος.

Ακόμη και ένα μπαράζ που παίξαμε, είχε μεγάλο κόστος για μας. Τα νούμερα είναι τεράστια για να τα σηκώσει μια μικρή ομάδα. Ακόμη και ένας μήνας να χρειαζόταν θα είχαμε πρόβλημα. Είμαι πολύ περήφανος σε αυτό, ακόμη και στα μικρά τμήματα που δε μπορούμε να τα αφήσουμε. Δε μπορούμε να κάνουμε αφαίμαξη από κάθε μικρό τμήμα για να τα σπαταλάμε στις γυναίκες.

Ερώτηση: Πόσο βοηθάει ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ;

Απάντηση: Οικονομικά δε μπορεί να βοηθήσει αλλά είναι δίπλα μας ηθικά και τον ευχαριστούμε. Ουσιαστικά είμαστε ένα ξεχωριστό τμήμα. Δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τα παιδιά του Ερασιτέχνη και μάλιστα συνεργαζόμασταν άψογα. Το τμήμα τρέχει ξεχωριστά.

Δε νομίζω ότι μπορεί να καλύψει ο Ερασιτέχνης ένα τμήμα όταν έχει και άλλα τμήματα από κάτω.

Ερώτηση: Εχει αντοχές ο Νίκος Αγγελόπουλος για τη συνέχεια;

Απάντηση: Θα το πω λίγο ανάποδα. Δεν είναι θέμα αντοχών, είναι θέμα αν συμφωνώ με το μοντέλο. Δεν είναι σωστό, δεν πρέπει η ομάδα να βασίζεται σ` έναν. Δε μπορεί η ομάδα να κάνει πρωταθλητισμό και να στηρίζεται σ` ένα άτομο.  Δεν είναι υγειές, να έχει μόνο ένα χορηγό. Εγώ δεν είμαι από την Καβάλα ούτε είμαι παλιός παίκτης του Βόλει.

Θέλει στήριξη και θέλει ξεκάθαρη στήριξη η ομάδα από την πόλη. Δεν είμαστε επιχειρηματίες.  Μπορεί να στραβώσει ανά πάσα στιγμή. Δε μπορούμε να αφήσουμε παίκτριες απλήρωτες.   Να χρωστάμε στην αγορά, την μετακίνηση κτλ.  Αυτό δε θα γίνει ποτέ. Η ομάδα δούλεψε ρολόι.

Δε μπορεί να γίνει περικοπή. Δε μπορείς να πας περπατώντας στα Γιάννινα η στη Λαμία.

Δε μπορείς να κατέβεις με 7 η 8 παίκτριες. Δε μπορείς να πεις μια κοπέλα δε μπορώ να σε πληρώσω γιατί δεν έχω χρήματα σε αυτή την κατηγορία.

Νομίζω ότι η ομάδα έπρεπε να είναι πρωταγωνίστρια στην Α1 βάση ιστορίας και παιδιών που έχουμε στο σύλλογο. Αυτό θα το κάνουμε αλλά έως να το κάνουμε… θα ματώσουμε.

Θέλει στήριξη δομών.   Θέλει κάποιος να πάρει κάποιες αποφάσεις.

Εχουμε καλές σχέσεις με την ομοσπονδία, κάνουμε καλά τουρνουά, έχουμε διοργανώσει τα τελικά των κορασίδων δυο συνεχόμενες φορές. Αυτό κάτι σημαίνει και δεν το έχει κάνει καμία ομάδα στην Ελλάδα.  Για σκεφτείτε και φέτος να μας το δώσουν και να μην έχουμε γήπεδο.

Ερώτηση:  Ποιες στιγμές σας έμειναν από τη χρονιά που πέρασε;

Απάντηση: Δυο πράγματα μας έμεινε. Το ένα είναι η αγάπη των κοριτσιών, μεταξύ τους και με την ομάδα. Τα κορίτσια που παίξανε φέτος, αγαπήσανε πολύ την ομάδα, ένα πολύ ωραίο κλίμα, μια απίθανη παρέα.

Το δεύτερο  όπου πηγαίναμε οι ομάδες μας λέγανε ότι έχουνε προβλήματα, άλλοι με τους προπονητές, άλλοι με τη γήπεδα και τις ώρες και με τις παίκτριες. Εμείς είμαστε καλά.

Συγκριτικά με τις άλλες ομάδες είμαστε καλά.

Πιστεύω σε 10-15 μέρες να έχουμε περισσότερα νέα αφού θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα.

Διαβάστε επίσης