Πυρετός εργασιών – Όλα για το Air bnbΠήραμε όλοι χαμπάρι το Σαββατοκύριακο που μόλις πέρασε οτι είμαστε πλέον μια ανάσα απο το καλοκαίρι του 2018.

Πέρα απο τις καιρικές συνθήκες που ήταν κάτι παραπάνω απο ανοιξιάτικες οι εργασίες που γίνονται σε όλους του παραθεριστικούς προορισμούς του Νομού φανερώνουν οτι είμαστε κοντά στην άφιξη του φετεινού καλοκαιριού.

Οι πληροφορίες για ακόμα μεγαλύτερο αριθμό τουριστιών έχουν βάλει φωτιά σε ένα σωρό ιδιοκτήτες ακινήτων που με μια γυψοσανίδα στα χέρια μετατρέπουν τα υπόγεια και τις αποθήκες τους σε μικρά διαμερίσματα προκειμένου και αυτοί να πάρουν το μερίδιο που δικαιούνται απο την τουριστική κίνηση της φετεινής σαιζόν.

Όποιος έχει ακίνητο σε Παληό – Ηρακλείτσα και Πέραμο αποκτά την δική του σχέση με την γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων κατά την τουριστική περίοδο.

Φέτος θα νοικιαστούν μέχρι και τα κοτέτσια των σπιτιών μετά βέβαια απο τις απαραίτητες εργασίες ανακαίνισης.

Αυτή την περίοδο όπου και να σταθείς , όπου και να βρεθείς ακους ένα τρυπάνι να βαράει.

Είμαστε σε πλήρηα δράση προκειμένου να είμαστε πανέτοιμοι όταν θα ξεκινήσει το πρώτο κύμα που φαίνεται να είναι το τετραήμερα της πρωτομαγιάς.

Φέτος η πρωτομαγιά είναι Τρίτη.

Σάββατο – Κυριακή αργίες,Δευτέρα του αγίου ενδιάμεσα και Τρίτη πρωτομαγιά.

Βλέπω αυτό το τετραήμερο να πλημμυρίζει η περιοχή απο Βαλκάνιους τουρίστες και να γίνονται και οι πρώτες βουτιές στην θάλασσα που είναι ακόμα πολύ κρύα.

Αυτό το λέω για όλους εσάς που ίσως πέρασε απο το μυαλό σας να επιχειρήσετε την πρώτη σας βουτιά το Σαββατοκύριακο που μόλις μας πέρασε.

Υπομονή και ψυχραιμία γιατί η θάλασσα είναι παγωμένη.

 

Να έχετε υπόψη σας οτι για το πρώτο μπάνιο της σαιζόν υπάρχει πρωτόκολλο που πρέπει να ακολουθείτε.

Δεν ορμάμε και πέφτουμε με την μία γιατί αυτό εκτός απο σοκαριστικό είναι και επικίνδυνο για την καρδιά μας.

Μπάινουμε σιγά – σιγά και ξεκινάμε την διαδικασία βρέχοντας πρώτα κλειδώσεις , καρπούς και εν συνεχεία στήθος για να αρχίσει να παίρνει σιγά – σιγά την θερμοκρασία της θάλασσας και η καρδιά μας.

Οταν είμαστε έτοιμοι κάνουμε την βουτιά και αντιμετωπίζουμε με αρκετή ψυχραιμια τα πρώτα δευτερόλεπτα που παρά τα όσα έχουν προηγηθεί είναι σοκαριστική.

Τα τελευταία καλοκαίρια ενώ ξεκινάμε τα μπάνια μας μέσα στον Μάη μετά κάνουμε μια μεγάλη παύση μέχρι τέλος του μήνα γιατί συνήθως χαλάει ο καιρός και όταν επιστρέφουμε στις παραλίες στις αρχές του Ιούνη είναι σα να κάνουμε πάλι το πρώτο μας μπάνιο.

Μακάρι φέτος ο Μάης να είναι καλός και να μην χρειαστεί να γίνει αυτή η παύση.

 

Φέτος το καλοκαίρι επειδή θα νοικιαστούν  αρκετά διαμερίσματα και στο κέντρο της πόλης επαγγελματίες που ασχολούνται με τον καφέ και την εστίαση σκέφτονται να λειτουργούν και τα απογεύματα που η αγορά θα είναι κλειστή αφού λογικά θα υπάρχει κίνηση απο τους τουρίστες που θα έχουν την όρεξη να κινηθούν και στο κέντρο της πόλης.

Η Καβάλα αλλάζει και η Καβάλα γίνεται απο τους δημοφιλέστερους προορισμούς της χώρας με οτι αυτό συνεπάγεται.

 

Άλλο ένα καλό παλικάρι ο Ανέστης ο Κηπουρός έκοψε δρόμο και βιάστηκε να φύγει απο αυτή την μάταιη ζωή.

Σωστός, συνεπής , χαμηλών τόνων και πάνω απο όλα γνήσιο παλικάρι.

Κρίμα να φεύγουν τόσο νωρίς οι καλοί ….

 

Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ ο καιρός θα είναι καλός και αυτή την εβδομάδα με 20 βαθμούς μέχρι την Πέμπτη και απο την Πέμπτη και μετά 25άρια.

Φαίνεται πλέον οτι η θάλασσα έχει γίνει γιαούρτι και είμαστε έτοιμοι να γουστάρουμε και το φετεινό καλοκαίρι.

Βέβαια αυτή η εποχή που αποτελεί και τον προθάλαμο του καλοκαιριού είναι η καλύτερη γιατί οι ρυθμοί είναι ακόμα φυσιολογικοί μιας και δεν έχει πλακώσει το μπούγιο.

 

Καλή σας ημέρα καλή συνέχεια καλή καλή εβδομάδα.

Μετά απο 8 χρόνια κρίσης οικονομικής έχουμε ανάγκη απο καλές ημέρες , εβδομάδες και μήνες.

Αυτά που έχει περάσει ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να τα αντέξει άλλος.

Η ζωή μας απο το 2010 και μετά ένα πραγματικό Survivor με πολύ καρύδα και πολύ πίεση σε όλα τα επίπεδα.

Καλή σας ημέρα και

ΑΛΟΡΑ !

eXTReMe Tracker