Νίκος Καραμπετάκης στους 93,7: « Ο ΑΟΚ αξίζει να διεκδικεί πρωταθλήματα»

 Νίκος Καραμπετάκης στους 93,7: « Ο ΑΟΚ αξίζει να διεκδικεί πρωταθλήματα»

Συνέντευξη για τη χρονιά που πέρασε στον ΟΦΗ και στη Football Leagke παραχώρησε στους 93,7 ο Νίκος Καραμπετάκης που ως συνεργάτης στον πάγκο του Νίκου Παπαδόπουλου πανηγύρισε την άνοδο στη Σουπερ Λιγκ.  Ο Καβαλιώτης τεχνικός αναφέρθηκε επίσης στον ΑΟΚ, στο Νέστο αλλά και στη Δόξα Δράμας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Πόσο δύσκολο  είναι μια ομάδα από τη Football Leagke να ανέβει στη Σουπερ λιγκ;
Απάντηση:  Πρώτα απ` όλα να πω ότι ο ΑΟΚ άσχετα με το τέλμα που βρίσκεται τα τελευταία χρόνια είναι μια ομάδα που αξίζει να διεκδικεί πρωταθλήματα και νομίζω ότι θα έρθει ο χρόνος που θα ξαναζήσουμε τέτοιες στιγμές κάτι που το εύχομαι.  Είναι δύσκολος ο πρωταθλητισμός,  δεν είναι όλα ρόδινα, το δικό μας το παράδειγμα στον ΟΦΗ είναι χαρακτηριστικό.    Φτάσαμε σε σημείο το Δεκέμβριο να έχουμε πολλά προβλήματα διοικητικά και οικονομικά.  Νομίζω ότι ανταπεξήλθαμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε, συσπειρώθηκε ο κόσμος γύρω από την ομάδα και αναγκάσαμε με τα αποτελέσματα τους παράγοντες να προσπαθήσουν ακόμη περισσότερο να βρούνε λύσεις, οπότε ήρθε το ευχάριστο γεγονός της ανόδου.
Ερώτηση: Πως ήταν το αγωνιστικό  επίπεδο της Footbal Leagke τη χρονιά που πέρασε;  Ηταν ένα πρωτάθλημα δυο ταχυτήτων;
Απάντηση:  Αυτό ακριβώς. Ο βαθμολογικός πίνακας αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Ηταν 6 ομάδες μέχρι και τη Δόξα Δράμας και τα Τρίκαλα που ξεχώρισαν. Ακόμη και η Παναχαϊκή.  Ηταν ιδιαίτερα υψηλό το επίπεδο στις πρώτες θέσεις όμως από εκεί και κάτω ήταν πολύ αδύναμες με πολλά οικονομικά προβλήματα, με ομάδες που τα παρατήσανε και δεν ταξιδεύανε.  Γενικά είναι ένα πρωτάθλημα που θέλει μεγάλη αναβάθμιση για να γίνει ανταγωνιστικό.
Ερώτηση: Χρειάζεται ένα δυνατό μπάτζετ για να βγει μια ομάδα στη Σουπερ Λιγκ;
Απάντηση:  Η κάθε ομάδα πρέπει να έχει τους παίκτες που θα την  «σπρώξουν»  προς τα πάνω.  Αυτό γίνεται ακόμη και στο τοπικό.   Χρειάζεσαι ποιοτικούς παίκτες σε όλες τις κατηγορίες.   Είδαμε φέτος το παράδειγμα με τον ΑΡΗ όπου προσπαθούσε δυο χρόνια για την άνοδο ενώ φέτος παίρνοντας παίκτες που ήταν γνώστες του πρωταθλήματος της Β` Εθνικής, παίζοντας αρκετά χρόνια.  τα κατάφερε.
Νομίζω ότι χρειάζεται ένα μείγμα έμπειρών και φιλόδοξων παικτών για να πετύχεις τους στόχους που έχεις βάλει.   Το κυριότερο είναι ότι οι παίκτες που γνωρίζουν τις κατηγορίες να προσαρμοστούν στις αντίξοες συνθήκες και στα δύσκολα γήπεδα.
Ερώτηση: Σκέφτεται ο Νίκος Καραμπετάκης την Καβάλα  η θα συνεχίσει και την επόμενη στο Ηράκλειο και στον ΟΦΗ της Σουπερ Λιγκ;
Απάντηση: Η αλήθεια ότι μεγάλωσα με τον ΑΟΚ. Η οικογένεια μου ήταν αφιερωμένη στον ΑΟΚ. Δεν το κρύβω ότι θα  ήθελα σε κάποια στιγμή να είμαι προπονητής στον ΑΟΚ.  Είναι ένα όνειρο μου.  Μέχρι τώρα δεν υπήρχαν οι συνθήκες αν και θα το ήθελα.
Τώρα συμμετέχω σ` ένα άλλο προπονητικό τιμ που έχει πετύχει το στόχο του και την επόμενη σεζόν θα συνεχίσω πάλι στο Ηράκλειο. Θα είμαστε όλοι μαζί.
Εύχομαι ο ΑΟΚ να πετύχει το στόχο του και φέτος να πρωταγωνιστήσει.  Να πάει στη Football Leagke γιατί τουλάχιστον είναι η μικρότερη κατηγορία που πρέπει να βρίσκεται.
Ερώτηση: Ο κόσμος στο Ηράκλειο πόσο σας βοήθησε να φτάσετε στην άνοδο;
Απάντηση:  Ο κόσμος ήταν πάρα πολύ κοντά στην ομάδα.  Αυτό που έζησα στο Ηράκλειο ήταν κάτι το πρωτόγνωρο.  Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη. Στα ντέρμπι το γήπεδο ήταν γεμάτο. Ο ΟΦΗ έχει μια μεγάλη δυναμική  και στην έδρα του είναι ανίκητος. Μας βοήθησε πολύ ο κόσμος  και μας στήριξε στα οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν για ένα διάστημα.
Ερώτηση:  Στο Νέστο και στη Χρυσούπολη  πάντως δε σε ξεχνούν.
Απάντηση: Ο Νέστος είναι μια ομάδα που την έχω στην καρδιά μου. Για να κάνω βήματα προς τα πάνω, ο κύριος λόγος ήταν ο Νέστος και αυτά που είχαμε πετύχει για δυο χρόνια.   Η πόρτα μου είναι ανοιχτή πάντα για το Νέστο και πιστεύω ότι είναι αμοιβαία τα αισθήματα.
Ερώτηση: Τι πιστεύεις ότι έφταιξε και η φιλόδοξη Δόξα Δράμας δεν τα κατάφερε;
Απάντηση:  Υπάρχουν στη Δόξα Δράμας όλες οι συνθήκες και όλες οι προϋποθέσεις  να  μπορέσει ο προπονητής να δουλέψει και να κάνει τις κατάλληλες επιλογές παικτών. Υπάρχει η οικονομική επιφάνεια.  Νομίζω ότι οι παράγοντες που είναι γύρω από τον κ. Μπύρο και τον συμβουλεύουνε, τελικά κάνουνε κακό.
Φαίνεται από τις πολλές αλλαγές προπονητών που έγιναν. Η ομάδα ενώ έδειχνε ότι βρίσκει τα πατήματα της με το πρώτο κακό αποτέλεσμα υπήρχε μεγάλη γκρίνια. Αν ο προπονητής δεν έχει την ηρεμία να δουλέψει στις δύσκολες στιγμές για να πετύχει η ομάδα το στόχο της, δεν μπορεί να γίνει κάτι παραπάνω. Πρέπει να αλλάξει η νοοτροπία.

Διαβάστε επίσης