• 18 Μαΐου 2024,

Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: «Τα παιδιά ήταν έτοιμα να παίξουν έναν  τελικό» 

 Νίκος Πενταζίδης στους 93,7: «Τα παιδιά ήταν έτοιμα να παίξουν έναν  τελικό» 

Για τη μεγάλη νίκη της Ένωσης μέσα στα Φάρσαλα μίλησε στου 93,7 ο προπονητής Νίκος Πενταζίδης. Τόνισε ότι η άμυνα ήταν το κυρίαρχο στοιχείο που έσωσε αυτή τη μεγάλη νίκη με 30 πόντους διαφορά απέναντι σε μια ομάδα που ήταν αήττητη.   

Ερώτηση: Σπουδαία νίκη μέσα στα Φάρσαλα. Θύμισε άλλες εποχές.   

Απάντηση: Σίγουρα είναι μια σπουδαία νίκη. Είναι και το ευρύ σκορ που δίνει μεγαλύτερη αξία σε αυτό που πετύχαμε στα Φάρσαλα. Ήταν μια εμφάνιση πολύ ικανοποιητικό στον αμυντικό τομέα εκεί που δίνω περισσότερο βάρος. Τα παιδιά ήταν έτοιμα να παίξουν ένα τελικό. Ήταν πολύ διαβασμένοι. Στο Α` μέρος ήμασταν κοντά στο σκορ με τους γηπεδούχους. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν αυτό που έκανε τη διαφορά.

Ερώτηση: Και χωρίς τον έμπειρο Αθανασιάδη.

Απάντηση: Ναι ο Δημήτρης έκανε μια επέμβαση στα μάτια και δεν μπόρεσε να ακολουθήσει την ομάδα. Παρόλα αυτά νοερά ήταν δίπλα μας και συνέχει ενημερωνόταν για το σκορ.

Είναι παιδί που αγαπάει πολύ την ομάδα. Χωρίς αυτός η ομάδα αντεπεξήλθε και πήρε τη νίκη όμως τον περιμένουμε γρήγορα κοντά μας.

Ερώτηση: Περίμενες αυτή την έκταση του σκορ; Τα Φάρσαλα ήταν αήττητα πριν το ματς με την Ένωση.

Απάντηση:  Δεν μπορεί κανείς να προβλέψει το παραμικρό πριν την έναρξη του αγώνα. Βάση της εικόνας που είχα από τα Φάρσαλα έβλεπα ότι υπάρχουν κάποια σημεία που μπορούμε να χτυπήσουμε είτε αμυντικά,  είτε επιθετικά. Οι παίκτες ακολούθησαν πιστά αυτά που δουλέψαμε στις προπονήσεις. Είναι και μια νίκη που ανεβάζει τη ψυχολογία μας ενόψει της συνέχειας. Αρχίζει η ομάδα και πιστεύει στις δυνατότητες της.

Ερώτηση: Αυτή η νίκη ανεβάζει και τις απαιτήσεις;

Απάντηση: Μπορεί να ανεβάζει τις προσδοκίες του κόσμου αλλά εγώ θέλω να το κοιτάω αγώνα με αγώνα. Τώρα μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι πάλι εκτός έδρας, μέσα στην Λαμία με τον Έσπερο. Κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Από εδώ και πέρα θα δούμε ποιες θα είναι οι προσδοκίες και βλέψεις αυτής της ομάδας. Κάθε εβδομάδα θα κάνουμε ταμείο.

Ερώτηση: Πάντως είναι ένα πρωτάθλημα που κάθε Κυριακή υπάρχει και μια έκπληξη.

Απάντηση: Συμφωνώ.  Μέσα στα Πεύκα κέρδισαν τα Γρεβενά. Κανείς δεν περίμενε αυτό το αποτέλεσμα.

Στο δικό μας το παιχνίδι περισσότερο είναι απρόσμενο το γεγονός της έκτασης που πήρε το σκορ. Βλέπουμε ότι έχει πολλές εκπλήξεις το πρωτάθλημα. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά στις  πρώτες θέσεις. Βγάζουμε ένα δύσκολο πρόγραμμα με δυο εντός έδρας παιχνίδια και τρία εκτός που θα γίνουν τέσσερα την Κυριακή. Είναι πολύ δύσκολο το πρόγραμμα και πρέπει να αντεπεξέλθουμε.

Διαβάστε επίσης