• 26 Απριλίου 2024,

Νίκος Βογιατζίδης: Δεν ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το χρέος ΒΦΛ σε ΔΕΠΑ

 Νίκος Βογιατζίδης: Δεν ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για το χρέος ΒΦΛ σε ΔΕΠΑ

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ μίλησε χθες ο Πρόεδρος των εργαζομένων στη ΒΦΛ Νίκος Βογιατζίδης για την πρόσφατη τριμερή συνάντηση που έγινε στην Αθήνα στο υπουργείο Εργασίας.

Επιβεβαίωσε πληροφορίες που ήταν ήδη γνωστές για το αποτέλεσμα της συνάντησης λέγονταν χαρακτηριστικά ότι σε αυτή επικαιροποιηθηκε ουσιαστικά  η  συμφωνία του 2017 χωρίς περαιτέρω ειδήσεις.

Ο Νίκος Βογιατζίδης εξήγησε ότι το Σωματείο ζητά από την Εταιρεία και αυτή δεσμεύεται να το κάνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πρώτον να γυρίσουν στα πόστα τους οι πρώην απολυμένοι, δεύτερον να πληρωθούν τα χρήματα που τους οφείλονται σε υλοποίηση και τη συμφωνίας και των δικαστικών αποφάσεων.Λάβαμε σχετικές δεσμεύσεις είπε στην ΠΡΩΙΝΗ ο Νίκος Βογιατζίδης ότι όλα θα τακτοποιηθούν ως τα τέλη Φεβρουαρίου.  Για τις σχέσεις μεταξύ των πρώην απολυμένων, του σωματείου με την εταιρεία είπε χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μια σχετική βελτίωση.

Όσον αφορά το μείζον πολιτικό θέμα των χρεών της ΒΦΛ προς τη ΔΕΠΑ η δήλωση του κ. Βογιατζίδη είναι η εξής: « σε σχέση με τα όσα ειπώθηκαν πρόσφατα στην Αθήνα από την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουμε να κάνουμε κανένα σχόλιο. Αυτή η κατάσταση είναι σε πλήρη εξέλιξη. Θα μιλήσουμε αλλά δεν ήρθε η ώρα ακόμη».

Ο Νίκος Βογιατζίδης ζήτησε τέλος από την εταιρεία να σεβασθεί απόλυτα την τελεσίδικη απόφαση, αυτή που εκδόθηκε πρόσφατα από το Εφετείο Θράκης και αφορά έναν από τους πρώην απολυμένους του εργοστασίου.

Διαβάστε επίσης