• 28 Μαρτίου 2024,

O 15Αύγουστος πέρασε αλλά το καλοκαίρι συνεχίζεται …

 O 15Αύγουστος πέρασε αλλά το καλοκαίρι συνεχίζεται …

Είναι γεγονός οτι έχουμε αφήσει πίσω μας τον 15Αύγουστο αλλά το καλοκαίρι συνεχίζεται γιατί υπάρχουν και τα ρέστα τα οποία και πρέπει να πάρουμε.

Είναι σα να λέμε οτι έχει χτυπήσει το καμπανάκι του προτελευταίου γύρου σε αυτή την κούρσα την καλοκαιρινή.

Πλέον είμαστε είτοιμοι για τα τελευταία μέτρα του αγώνα  την λεγόμενη και ως τελική ευθεία.

Στην Καβάλα ο 15Αύγουστος κύλησε χωρίς ιδιαίτερες εκπλήξεις αφού όλα πήγανε έτσι όπως περίπου τα περιμέναμε.

Με αρκετό κόσμο στο δρόμο , αρκετό κόσμο στις παραλίες και στις ταβέρνες αφού ο κόσμος αυτές τις μέρες επέλεξε τις βουτιές και νωρίς το απόγευμα όταν άρχισε η κόβει η λόρδα τις ταβέρνες.

Αρκετός κόσμος και απέναντι στο νησί των γενναίων την Θάσο  με το ρεπορτάζ να μιλάει τις τελευταίες μέρες πριν τον 15Αύγουστο για χιλιάδες ταξιδιώτες να περνούν κάθε μέρα απέναντι στο νησί.

Την εβδομάδα του 15Αύγουστου το νησί “’έσκασε” απο κόσμο και έγινε αυτό που όλοι περιμένανε να γίνει , είναι αλήθεια , απο πιο νωρίς αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ.

Είναι αλήθεια οτι χάσαμε αρκετές εβδομάδες αλλά τελικά έστω και στο παρα πέντε καταφέραμε και το γεμίσαμε το νησί.

Ευχόμαστε και αναμένουμε του χρόνου το καλοκαίρι να γεμίσει το νησί πιο νωρίς και γενικότερα ο τουρισμός να πάει καλύτερα γιατί είναι γεγονός οτι φέτος μας αιφνιδίασε κάπως αφού αλλιώς τα περιμένανε τα πράγματα αλλά η πορεία του μας θύμισε οτι τίποτα δεν είναι δεδομένο σε αυτή την ζωή.

Ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας φέτος το καλοκαίρι εκτός απο τον άστατο καιρό που είχε πολλές βροχές και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο ήταν η γειτονική Τουρκία που λόγω της οικονομικής κρίσης που βιώνει και περιόρισε τις αφίξεις των  Τούρκων τουριστών προς τα μέρη μας αλλά από την άλλη έγινε και ο πιο δημοφιλής προορισμός , κυρίως λόγω της κατρακύλας της τούρκικης λύρας,για τους Βαλκάνιους  τουρίστες που παραδοσιακά ήταν δικοί μας πελάτες.

Αυτή είναι μία κατάσταση που θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε με ωριμότητα, δουλειά αφού θα πρέπει να αναδείξουμε ακόμα περισσότερα όλα αυτά τα πλεονεκτήματα που έχει η χώρα μας απέναντι στους γειτονικές χώρες που διεκδικούν, κυρίως λόγω των οικονομικών συγκυριών, ένα μεγαλύτερο μερίδιο απο αυτό που τους αξίζει στον τουρισμό.

Θα πρέπει απο τώρα να έχουμε το νού μας γιατί του χρόνου η κατάσταση μπορεί να είναι ακόμα πιο δύσκολη και αυτό δεν θα πρέπει να μας αιφινδιάσει όπως έγινε φέτος.

Φέτος το καλοκαίρι δεν ήταν καλός ο Ιούλιος αλλά φαίνεται οτι τον Αύγουστο έχουμε πατήσει γκάζι και μέχρι τέλος του μήνα θα καλύψουμε πολλά απο τα μέτρα που χάσαμε τον Ιούλιο.

Τέλος η αλήθεια είναι οτι το καλοκαίρι συνεχίζεται οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανέβαινουν σε ένα καλοκαίρι που σε γενικές γραμμές ήταν ιδιαίτερα δροσερό και πραγματικά δεν έχουμε δικαίωμα να έχουμε κανένα παράπονο πάνω σε αυτό.

 

Η χθεσινή Πέμπτη μετά τον 15Αύγουστο ήταν σαν Κυριακή αφού στην δουλειά πήγανε μόνο οι δημόσιο υπάλληλοι και αυτοί που δεν κατάφεραν να πάρουν άδεια Πέμπτη και Παρασκευή για να βγάλουν την εβδομάδα.

Δεν περιμέναμε και κάτι διαφορετικό  την εβδομάδα του 15Αύγουστου που έτσι και αλλιώς είναι μία εβδομάδα που δεν υπάρχει πουθενά.

Είναι η εβδομάδα των διακοπών για όλους τους έλληνες.

 

Κυρίως λόγω της προσπάθειας της αποκατάστασης των σχέσεων της με την Δύση προκειμένου να αποφύγει στα οικονομικά της τα χειρότερα η Τουρκία άφησε ελεύθερους τους δύο έλληνες στρατιωτικούς οι οποίοι ανήμερα του 15Αύγουστου ήταν στην Ελλάδα.

Όπως καταλαβαίνετε αυτή μια πολύ ευχάριστη εξέλιξη που προέκυψε έστω και μετά απο καραμπόλα και δίνει τον λόγο στην κυβέρνηση  η οποία μετά απο αρκετές εβδομάδες σιωπής,κυρίως λόγω των πυρκαγιών στις Ανατολικές περιοχές της Αττικής, να βγεί και να πεί τα δικά της.

Αυτή η απελευθέρωση αλλάζει την ατζέντα και αφήνει πίσω τις εξελίξεις στο ΜΑΤΙ που κόντεψε να βγάλουν το ΜΑΤΙ της κυβέρνησης και του ίδιου του Τσίπρα.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά και πανέτοιμοι για όλα.

 

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης