• 7 Μαΐου 2024,

Ο Α. Βαγενάς αισιοδοξεί, Γερμανοί ενδιαφέρονται για το Σανατόριο

 Ο Α. Βαγενάς αισιοδοξεί, Γερμανοί ενδιαφέρονται για το Σανατόριο

Στην εκδήλωση που πραγματοποίησε το πρωί του Σαββάτου η Θρακική Εστία, συναντήθηκε η Δήμαρχος Δ. Τσανάκα και ο Πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρίας Αρχ. Γρανάς. Απ΄ ότι φαίνεται η κα Τσανάκα έστειλε μήνυμα στην Ιατρική Εταιρία ότι το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο δεν θα λειτουργήσει στην πρώην Ορθοπεδική Κλινική. Το σενάριο που προωθεί όσο πιο γρήγορα γίνεται και ο Δήμος Καβάλας, αναφέρεται σε λειτουργία του σχολείου στο πρώην Πειραματικό.

«Είμαστε σε καλό δρόμο» είπε ο Απόστολος Βαγενάς, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, που περιμένει ευχάριστα νέα, αυτές τις ημέρες. Έχει αποκλειστεί η πρόταση για τη λειτουργία του σχολείου στο Κρυονέρι, αλλά και στο δημοτικό σχολείο του Περιγιαλίου, όπου εμπλέκεται και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Εν τω μεταξύ ο κ. Γρανάς επιβεβαιώνει τις φήμες, σύμφωνα με τις οποίες η Ιατρική Εταιρία δέχθηκε πρόταση από επενδυτές του εξωτερικού – μάλλον από τη Γερμανία – για όλα τα κτήρια του Σανατορίου. Η πρόταση αναφέρεται όπως λένε οι πληροφορίες σε μετατροπή του κεντρικού κτηρίου και της πρώην Ορθοπεδικής σε Οίκο φιλοξενίας ηλικιωμένων. Το σενάριο είναι παγωμένο, όσο εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο η τελεσίδικη απόφαση για το ιδιοκτησιακό του Σανατορίου. Όταν όμως αυτή εκδοθεί και φαίνεται ότι αυτό δεν θ΄ αργήσει, τότε η Ιατρική Εταιρία θα επανέλθει στις διαπραγματεύσεις της, με τους Γερμανούς επενδυτές.

Ο Αρχ. Γρανάς είπε πολύ λιγότερα στην εφημερίδα μας. «Για το Σανατόριο – σημείωσε – έχουμε κάτι στο νου μας, αλλά θα μιλήσουμε όταν υπάρξει κάτι χειροπιαστό».

Στο μεταξύ ευχάριστα νέα για την Ιερά Μητρόπολη, τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα και την Ιατρική Εταιρία. Κατάστημα που ανήκει στους τρεις φορείς, μετά δωρεά συμπολίτη τη 10ετία του «70, το οποίο βρίσκεται στην οδό Ομονοίας και ήταν ανοίκιαστο από το 2010, νοικιάστηκε και θα λειτουργήσει ως εμπορική επιχείρηση, κάτι που σημαίνει έσοδα και για την Ιατρική Εταιρία και για την Ιερά Μητρόπολη καθώς και για τη Φιλόπτωχο Αδελφότητα Κυριών Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης