• 20 Απριλίου 2024,

Ο Αμυγδαλεώνας ήθελε και θέλει την εμποροπανήγυρη

 Ο Αμυγδαλεώνας ήθελε και θέλει την εμποροπανήγυρη

Από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλη Λεμονίδη πληροφορηθήκαμε την αρχική πρόθεση μικροπωλητών, προερχόμενων από τη Βόρεια Ελλάδα, να πραγματοποιήσουν στον Αμυγδαλεώνα εμποροπανήγυρη.

Με δράση του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας και αντίστοιχου των Φιλίππων αυτό δεν θα γίνει. Κι ενώ οι σύλλογοι είναι ικανοποιημένοι με την εξέλιξη, οι κάτοικοι του Αμυγδαλεώνα εκφράζουν τη δυσφορία τους. Την απογοήτευση τους. Γιατί την ήθελαν.

Και σα συνέχεια παράδοσης που σε αυτά τα γεγονότα έχει ο Αμυγδαλεώνας. Τα συγκεκριμένα αισθήματα και σχόλια διατύπωσε μιλώντας στην Πρωινή ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου κ. Δημήτρης Πουρσαϊτίδης.

Για τη μη πραγματοποίηση του γεγονότος είπε μεταξύ άλλων:

«Η εμποροπανήγυρη για το χωριό μας ήταν ένας θεσμός. Πραγματοποιούνταν τα προηγούμενα χρόνια πολύ συχνά. Μία φορά το χρόνο. Πάντα στην αλάνα που υπάρχει δίπλα στο γήπεδο( πλάι στο δρόμο προς Δράμα). Αντιδράσεις υπήρχαν και τότε, συνεχίζουν υπάρχουν.

Πρόσφατα ως τοπικό συμβούλιο δεχθήκαμε ένα τέτοιο αίτημα. Συμφωνήσαμε. Δυστυχώς οι δύο Εμπορικοί Σύλλογοι το απέτρεψαν. Θα γίνονταν 16 με 29 Δεκέμβρη. Και ρωτώ τους δύο συλλόγους, θα κάνουν κάτι άλλο στον Αμυγδαλεώνα;

Το γεγονός θα έδινε χαρά στους κατοίκους του χωριού. Η κάθε εμποροπανήγυρις δεν είναι παζάρι. Είναι κάτι περισσότερο. Με μουσική, ψυχαγωγία κτλ. Θα μπορούσαμε να αλλάξουμε τις ημερομηνίες και να μην είναι προ των Χριστουγέννων. Θα μπορούσαμε να μειώσουμε τη διάρκεια του γεγονότος. Ζητάμε να γίνεται μια φορά και κάθε Κυριακή, που τα μαγαζιά των μελών των δύο συλλόγων είναι κλειστά».

Ο κ. Πουρσαϊτίδης σημείωσε επίσης ότι λόγω της απογοήτευσης των επαγγελματιών του Αμυγδαλεώνα από τη ματαίωση της εμποροπανήγυρις, αποφάσισαν και άρχισαν να ετοιμάζουν έναν δικό τους σύλλογο. Εμπορικό Σύλλογο Αμυγδαλεώνα ή Σύλλογο Επαγγελματιών του Αμυγδαλεώνα.

Διαβάστε επίσης