• 25 Απριλίου 2024,

Ο Αντιπεριφερειάρχης καλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους της αγοράς

 Ο Αντιπεριφερειάρχης καλεί σε συνάντηση τους εκπροσώπους της αγοράς

Παρά το ότι η εκκρεμότητα στην ανατολική είσοδο της πόλης οδεύει προς τακτοποίηση, αν αποδεχθούμε τους ισχυρισμούς των εκπροσώπων της Εγνατίας Οδού ΑΕ, η κινητικότητα στην Καβάλα συνεχίζεται. Κυρίως για τα πλευρικά διόδια γίνεται σύσκεψη τη Δευτέρα το απόγευμα στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη κ. Κώστα Αντωνιάδης. Ο οποίος παραδέχεται ότι γενικά η Εγνατία Οδός ΑΕ αργεί.

Ο Μακάριος Λαζαρίδης ισχυρίζεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης έδωσε υπόσχεση να ανοίξει τον κόμβο στο νέο λιμάνι ως τις 24 Γενάρη.

Ήταν μια εντολή του Υπουργείου προς την εταιρία και τον ανάδοχο του έργου των πλευρικών διοδίων, είπε. Επί των νέων αυτών δεδομένων ο κ. Αντωνιάδης είπε: «Είμαι επιφυλακτικός. Κρατώ μικρό καλάθι».

Σκοπός της συνάντησης του το απόγευμα της Δευτέρας (προσκάλεσε επιμελητήριο- εμπορικό σύλλογο και ομοσπονδία) «… να κινηθούμε με αγωγές κατά της Εγνατίας Οδού στα αστικά δικαστήρια».

Η πιο πάνω κινητικότητα αφορά τα πλευρικά διόδια αφού για τα μετωπικά στην Παράκαμψη το τοπίο παραμένει αρκετά θολό. Ο Μακάριος Λαζαρίδης είπε χθες ότι πρέπει να περιμένουμε να ολοκληρωθεί ο νέος σχεδιασμός. Τον οποίο τόνισε ότι ετοιμάζουν Υπουργείο και Εγνατίας Οδός ΑΕ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες δεν θα γίνουν καθόλου πλευρικά διόδια στον κόμβο του νέου λιμανιού. Αυτό άραγε τι σημαίνει; Σημαίνει ότι δεν θα γίνουν και τα μετωπικά στην Παράκαμψη ή ότι θα γίνουν μετωπικά στην Παράκαμψη αλλά χωρίς πλευρικά στον κόμβο του νέου λιμανιού;

 

 

Διαβάστε επίσης