Προσπάθεια συμφιλίωσης την Τρίτη στο Υπουργείο Εργασίας

 Προσπάθεια συμφιλίωσης την Τρίτη στο Υπουργείο Εργασίας

Το μεσημέρι της ερχόμενης Τρίτης στο Υπουργείο Εργασίας πρόκειται να πραγματοποιηθεί Τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση για τα θέματα της ΒΦΛ. Το δήλωσε ο Υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης στη Βουλή, στη συζήτηση 3 επίκαιρων ερωτήσεων για το ίδιο θέμα.

Οι ερωτήσεις αναπτύχθηκαν από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου, το βουλευτή ΚΙΝΑΛ Βοιωτίας Γιώργο Μουλκιώτη και το βουλευτή του ΚΚΕ Α’ Θεσσαλονίκης κ. Γιάννη Δελή. Και οι τρεις ρώτησαν πάνω κάτω τα ίδια πράγματα, επέμεναν στην πραγματοποίηση Τριμερούς συνάντησης. Η ανακοίνωση του Υπουργού για τη πραγματοποίηση της έγινε στο τέλος της διαδικασίας.

Ο κ. Υπουργός αναφέρθηκε σε άτυπη συνάντηση στο Υπουργείο που έγινε ήδη, παρουσία της γενικής γραμματέας αυτού. Η ίδια φαίνεται ότι θα είναι παρούσα στη συνάντηση της Τρίτης, στις 2 το μεσημέρι. Ο κ. Βρούτσης είπε επίσης ότι «… η δικαστική απόφαση εκτελείται. Όπου δεν εκτελείται αρμόδια είναι η δικαιοσύνη».

Κατά τα άλλα δεν γίναμε σοφότεροι. Οι βουλευτές επανέλαβαν ήδη γνωστές απόψεις και στοιχεία. Αναφέρονταν συχνά στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη ενώ για μεγάλα διαστήματα η συζήτηση των επίκαιρων ερωτήσεων ήταν σχολιασμός πολιτικών και ιδεολογικών θεμάτων κυβερνητικής πολιτικής. Αυτής αλλά και της προηγούμενης κυβέρνησης. Τα συγκεκριμένα για την υπόθεση λόγια του κ. Βρούτση ελάχιστα. Ο κ. Υπουργός από την πρωτολογία του ισχυρίστηκε ότι το υπουργείο παρακολουθεί στενά την υπόθεση. Αναφέρθηκε σε εργατικό ατύχημα στο εργοστάσιο, εξ αιτίας του οποίου η εταιρία αντιμετωπίζει πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Στο μεταξύ χθες το πρωί οι 135 εργαζόμενοι πήγαν στην Επιθεώρηση Εργασίας Καβάλας όπου κατέθεσαν δήλωση εργατικής διαφοράς. Αναφέρουν ότι θέλουν να προσφέρουν εργασία στο εργοστάσιο αλλά η εταιρία δεν τους δέχεται.

Ως την προσεχή Τρίτη και την Τριμερή θα πρέπει να γίνουν γνωστές κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες της διαδικασίας. Βασικό θέμα είναι αν θα παραστούν σε αυτήν εκπρόσωποι όλων των εταιριών (όπως ζητά το σωματείο) ή εκπρόσωποι μόνο της ΒΦΛ. Αν φυσικά αυτοί ή η ΒΦΛ προσέλθουν στην Τριμερή. Το σωματείο θα είναι σίγουρα. Χθες εξέφρασε την ικανοποίηση του για την απόφαση του υπουργού. Πάντως μεταξύ των εργαζόμενων υπάρχει απαισιοδοξία, αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι στην Τριμερή δεν θα υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη.

Διαβάστε επίσης