• 28 Μαρτίου 2024,

Ο Χρήστος Ποτόλιας εξηγεί γιατί απείχε από τις ψηφοφορίες της Κυριακής

 Ο Χρήστος Ποτόλιας εξηγεί γιατί απείχε από τις ψηφοφορίες της Κυριακής

Με δηλώσεις που έκανε χθες στο ράδιο Πρωινή ο δημοτικός σύμβουλος-επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Καβάλας κ. Χρήστος Ποτόλιας εξήγησε το λόγο της αποχής του από τις ψηφοφορίες στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή. Ειδικότερα και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Θεωρούμε λοιπόν ότι αυτό που έγινε είναι ουσιαστικά ένα ανακάτεμα της τράπουλας, μια τράπουλα με σημαδεμένα χαρτιά. Μια τράπουλα που βρίσκεται στα χέρια διοικήσεων και παρατάξεων που θέλουν τον Δήμο επιχείρηση Α.Ε. Να λειτουργεί με κριτήρια ιδιωτικής επιχείρησης, με χρήματα που παίρνει από τις τσέπες των Καβαλιωτών για τις υπηρεσίες που τους παρέχει. Καμία δηλαδή κίνηση, συνολικά από τη σημερινή και τις προηγούμενες διοικήσεις, να διεκδικήσουν χρήματα και έργα από το κεντρικό κράτος.

Δηλαδή ήταν μια διαμαρτυρία μου (η αποχή από τις ψηφοφορίες). Επιπλέον η τράπουλα είναι σημαδεμένη και γιατί η διαδικασία της Κυριακής- στα πλαίσια της περίφημης δημοκρατίας που μας λένε- είναι Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει. Οτιδήποτε και να κάνεις, ο νόμος ορίζει τα κουκιά που θα πάρει ο ένας και ο άλλος. Είτε ψηφιστούν, είτε δεν ψηφιστούν αυτά που θα βγούνε είναι όσα ορίζει ο νόμος. Συνεπώς η κατάσταση αυτή δεν έχει σχέση με ποια ονόματα θα μπουν στο να διοικήσουν.

Έχει σχέση με την πολιτική που ακολουθείς. Το ζήτημα και το κυρίαρχο ερώτημα είναι το πώς τα ανατρέπεις αυτά. Γιατί καλά τα λέμε και τα περιγράφουμε… Έτσι είναι η κατάσταση… Ο κόσμος το καταλαβαίνει… Ότι έτσι λειτουργεί ο Δήμος. Ένα μόνο θα πω. Αυτοί που πληρώνουν τη νύφη να μην περιμένουν από κανέναν από τα πάνω ότι θα τους λύσει τα προβλήματα. Να μην περιμένουν να δουν τα δημοτικά τέλη να μειώνονται. Θα αυξάνονται».

Στην ερώτηση πώς θα αντιδρούσε αν προτείνονταν για μέλος του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου ή μέλος επιτροπής, απάντησε:

«Με ρωτάτε τι θα έκανα αν με πρότειναν για μέλος επιτροπής του Δήμου ή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου. Δυνατότητα τέτοια υπήρχε. Εμείς διεκδικούμε. Ξεκινάμε από μια διαφορετική αφετηρία. Για μας ίδια θα ήταν η πορεία. Αντιπολίτευση. Αν με πρότειναν λοιπόν δεν θα αποδεχόμουν την πρόταση. Γιατί αν την αποδεχόμουν αυτό θα σήμαινε ότι θέλουμε κι εμείς να γίνουμε χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη για να κάνουμε την ίδια πολιτική».

Διαβάστε επίσης