Χαρούμενη για τον τρόπο που εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

 Χαρούμενη για τον τρόπο που εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Η δημοτική σύμβουλος κ. Αναστασία Ιωσηφίδου είναι χαρούμενη.

Εξελέγη αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά με την ευκαιρία ψηφίστηκε απ’ όλη την αντιπολίτευση, κατά πάσα πιθανότητα και από τη διοίκηση. Είναι κάτι που δεν το περίμενε και φυσικά της δημιουργεί και ικανοποίηση.

Για την ειδική συνεδρίαση της περασμένης Κυριακής που μάλιστα έγινε δια ζώσης, είπε:

«Η αλήθεια είναι ότι στη διάρκεια της δια ζώσης συνεδρίασης την Κυριακή κάναμε και λίγο σαν μικρά παιδιά. Πραγματικά το χαρήκαμε (τη δια ζώσης συνεδρίαση). Είχαμε τουλάχιστον έναν χρόνο να είμαστε όλοι μαζί. Μια μικρή επιφύλαξη και προσοχή υπήρχε απ’ όλους μας. Φορούσαμε μάσκες, κρατούσαμε αποστάσεις. Συζητήσαμε μεταξύ μας.

Εκμεταλλευτήκαμε την ευκαιρία που συναντηθήκαμε πάλι όλοι μαζί. Είχαμε βέβαια και αρκετές απουσίες. Όλοι θα έλεγα δικαιολογημένοι. Οι περισσότεροι απουσίαζαν για λόγους υγείας. Δυστυχώς ο κορωνοϊός ήρθε και σε μας. Με ήπια συμπτώματα αλλά ήρθε…».

Για την ουσία της συνεδρίασης τόνισε:

«Η διαδικασία είχε και πολιτικά μηνύματα. Αρχικά να πω ότι η διοίκηση μπήκε σε αντίστροφη μέτρηση για τη θητεία της. Διάνυσε πάνω από το μισό της θητείας της και δυστυχώς έργο δεν βλέπουμε να γίνεται. Ακόμη και την Κυριακή στη ψηφοφορία αποδείχθηκε ότι το σώμα αντιμετώπισε με επιφύλαξη τον πρόεδρο. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για τον κ. Πεφάνη πρέπει να προβληματίσει τόσο τον ίδιο όσο και τη διοίκηση του Δήμου.

Ο κ. Πεφάνης έλαβε λιγότερες ψήφους απ’ ότι είχε λάβει στην ίδια ψηφοφορία την 1η Σεπτέμβρη του 2019. Έλαβε λιγότερες ψήφους κι από εμένα. Εμείς σαν παράταξη κάνουμε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Παρουσιάζοντας πάντα και λύσεις, προτάσεις. Ειδικά στα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα. Σας μεταφέρω την προσωπική μου άποψη, κατά τη διάρκεια των 2,5 ετών της θητείας Μουριάδη έχουμε πάρα πολλές φορές, τις περισσότερες φορές η παράταξη του κ. Βαγγέλη Παππά κλίνει προς τη διοίκηση και τον κ. Δήμαρχο.

Σαφέστατα έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τις επόμενες εκλογές. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια της διοίκησης είδατε να γίνει κάποιο σοβαρό έργο; Η διοίκηση θα έπρεπε να εκμεταλλευτεί με την καλή έννοια τις συνθήκες της πανδημίας. Να προγραμματίσει μελέτες, να κάνει έργα, να προγραμματιστούν διαγωνισμοί».

Σχετικά με την εκλογή της και τις μελλοντικές της προθέσεις δήλωσε:

«Λόγω της πρόσφατης συνεδρίασης την Κυριακή και την εκλογή μου ως αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τους συναδέλφους που με τίμησαν. Η υποψηφιότητα μου συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων της αντιπολίτευσης.

Για ‘μενα αυτό είναι μια πολύ μεγάλη ικανοποίηση. Να μου επιτρέψετε να πω ότι προφανώς είχα και κάποια ψήφο από την ίδια τη συμπολίτευση (τη διοίκηση). Κάποιοι από την παράταξη Μουριάδη με ψήφισαν γιατί μετράω τις ψήφους που έλαβα κι αυτό καταλαβαίνω. Αυτό και για ‘μενα και για την παράταξη μου είναι μια αναγνώριση από πλευράς των συναδέλφων.

Είναι μια επιδοκιμασία για ‘μενα και μια αποδοκιμασία για τη διοίκηση του Δήμου. Όλα αυτά παίζουν το ρόλο τους. Για το τι θα αποφασίσω και θα κάνω χρειάζεται λίγη ακόμη υπομονή. Μια μικρή ακόμη υπομονή. Από την άλλη πλευρά η παρούσα περίοδος με τον κορωνοϊό προβληματίζει κι απασχολεί τον κόσμο περισσότερο».

Διαβάστε επίσης