• 22 Μαΐου 2024,

Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται

 Ο ΔΕΔΔΗΕ απάντησε, οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται

Στη διάρκεια της χθεσινής ραδιοφωνικής εκπομπής της ΠΡΩΙΝΗΣ θίχθηκε για μία ακόμη φορά το πρόβλημα των συχνών διακοπών του ηλεκτρικού ρεύματος, εντός κι εκτός της πόλης της Καβάλας. Αφορμή στάθηκε η κριτική την οποία άσκησε στο προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, αναφορικά με όσα έγιναν ή δεν έγιναν το περασμένο Σάββατο κατά τη διαδικασία επιδιόρθωσης βλάβης κοντά στη Λυδία.

Στη ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε ο τεχνίτης του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας Κώστας Καλιοντζίδης, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε σχετικά με τις δηλώσεις Τσουρουκίδη και τις οποίες χαρακτήρισε εντελώς άδικες. Αρκετοί πολίτες ωστόσο επέμεναν ότι τα προβλήματα στους συνοικιακούς δρόμους είναι πολλά, αφού κατά τις απογευματινές κι βραδινές ώρες δε λειτουργεί ο φωτισμός την ευθύνη του οποίου έχει ο ΔΕΔΔΗΕ.

Στο σκοτάδι βρισκόταν το προηγούμενο διήμερο το Πάρκο Φαλήρου πρόβλημα για το οποίο πιθανώς να φέρει ευθύνη και ο Δήμος Καβάλας. Λες και δεν έφταναν όλα αυτά, επιπλέον χθες το πρωί και το μεσημέρι σημειώθηκε απροειδοποίητη διακοπή ρεύματος στην οδό Σερδάρογλου. Οι πολίτες υποστήριζαν ότι δεν είχαν ρεύμα στα σπίτια τους από τις 9:00 το πρωί έως τις 1:00 το μεσημέρι.

Πολλοί κάτοικοι της συνοικίας του Βύρωνα τηλεφώνησαν χθες στο κέντρο του ΔΕΔΔΗΕ δηλώνοντας ότι δεν λειτουργεί ο φωτισμός σε δρόμους της γειτονιάς τους κατά το τελευταίο περίπου 15μερο. Μετά από τις διαμαρτυρίες των πολιτών τα φώτα άναψαν το βράδυ της Δευτέρας αφού έπρεπε να μεσολαβήσει παρέμβαση της κεντρικής υπηρεσίας στην Αθήνα. Δυο –τρεις ημέρες δε λειτουργεί ο φωτισμός στο Πάρκο Φαλήρου ενώ προβλήματα διαπιστώνονται και στο φωτισμό της οδού Χαριλάου Τρικούπη.

Σύμφωνα με τον Κώστα Καλιοντζίδη στην επιδιόρθωση της βλάβης στο δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ το Σάββατο βοήθησε ο Δήμος Καβάλας, δημοτικοί υπάλληλοι και όχημα JCB. Οι εργασίες, είπε ο κ. Καλιοντζίδης, όταν το μηχάνημα κόλλησε στη λάσπη. Όλοι δούλευαν μαζί, το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Καβάλας, άρα δεν ίσχυε εκείνο που περιέγραψε ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, δηλαδή το προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ περίμενε να εργαστούν οι δημοτικοί υπάλληλοι, ευρισκόμενο μέσα στο υπηρεσιακό όχημα.

Είναι άδικη η αναφορά του κ. Τσουρουκίδη, τόνισε ο Κώστας Καλιοντζίδης, που απέδωσε τις συχνές βλάβες σε υπερφόρτωση του δικτύου και στη μεγάλη έλλειψη προσωπικού του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας. Το συγκεκριμένο γεγονός επηρεάζει διότι δε γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις.

Ο αντιδήμαρχος Καβάλας Γιώργος Φιλόσογλου σημείωσε ότι τη Δευτέρα ο Δήμος Καβάλας έλαβε απάντηση από το ΔΕΔΔΗΕ στην επιστολή σχετική με τις συχνές διακοπές ρεύματος κατά τις ημέρες της χιονόπτωσης. Τότε είχε διαμαρτυρηθεί η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα. Σύμφωνα με τον κ. Φιλόσογλου, ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας απάντησε στο δήμο ότι το 2018 σημειώθηκαν μόνο τέσσερις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος με μέσο όρο διάρκειας 77 λεπτά. Η απάντηση απέδωσε τις διακοπές ρεύματος κατά τις ημέρες της χιονόπτωσης στην κακοκαιρία και στην υπερφόρτωση του δικτύου, ενώ μία ακόμη διακοπή στην παραλιακή ζώνη της πόλης οφειλόταν σε αστοχία υλικού.

Ναι μεν ο ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας έχει εξηγήσεις και στοιχεία αναφορικά με τα περιστατικά βλαβών ή διακοπών ρεύματος, είναι ωστόσο φανερό ότι αυτές οι εξηγήσεις και οι απόψεις του δεν ικανοποιούν την τοπική κοινωνία που είναι αναστατωμένη. Πολλές φορές δε σημειώνεται διακοπή ρεύματος αλλά μια ελαχίστων δευτερολέπτων πτώση της τάσης, που ωστόσο θέτει σε κίνδυνο τις ηλεκτρικές συσκευές με προτεραιότητα του ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

 

 

Διαβάστε επίσης