• 20 Απριλίου 2024,

Ο Δημήτρης Αντωνίου θα μιλήσει για την οδική ασφάλεια στους μαθητές του 18ου δημοτικού σχολείου Καβάλας

 Ο Δημήτρης Αντωνίου θα μιλήσει για την οδική ασφάλεια στους μαθητές του 18ου δημοτικού σχολείου Καβάλας

Την προσεχή Παρασκευή ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου έχει καλεσμένο το Δημήτρη Αντωνίου, ο οποίος θα μιλήσει στα παιδιά για την οδική ασφάλεια και θα μοιράσει έντυπο υλικό.

Στα 16 του χρόνια, ο Δημήτρης είχε ένα τροχαίο ατύχημα που τον καθήλωσε σε αναπηρικό αμαξίδιο και έκτοτε έβαλε ως στόχο ζωής την ενημέρωση όλων για τα τροχαία ατυχήματα και εν γένει για την κυκλοφοριακή αγωγή.

Σπούδασε στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ και πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην οικονομική επιστήμη στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Αντικείμενο της μεταπτυχιακής του διατριβής αποτέλεσαν τα τροχαία ατυχήματα στο Δήμο Θεσσαλονίκης την περίοδο 2010-2015.

Εδώ και αρκετά χρόνια, παράλληλα με όλες τις άλλες δράσεις που πραγματοποιεί, βρίσκεται συνεχώς στα σχολεία μιλώντας σε μαθητές για θέματα οδηγικής ασφάλειας και συμπεριφοράς, προσθέτοντας, κατά κάποιον τρόπο, το μάθημα κυκλοφοριακής αγωγής που απουσιάζει από τις διδακτικές ώρες και ο ίδιος τονίζει το πόσο σημαντικό είναι να υπάρχει.

Αυτό που πιστεύει βαθιά και λέει με κάθε ευκαιρία είναι, ότι τα νέα παιδιά είναι η ελπίδα για να μειωθούν τα τροχαία και να σταματήσουν να χάνονται ζωές στην άσφαλτο.

Διαβάστε επίσης