Ο Δημήτρης Λυμπεράκης είναι περιφερειακός σύμβουλος Καβάλας, εκλεγμένος με την παράταξη (σε όλη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης) του Κώστα Κατσιμίγα. Είναι ένας νέος περιφερειακός σύμβουλος, νέος στα αυτοδιοικητικά, που προσπαθεί να προσαρμοστεί. Ψάχνει να βρει βηματισμό κυρίως μέσω της διαδικασίας των συνεδριάσεων του περιφερειακού συμβουλίου.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα μας, οι μέχρι τώρα εντυπώσεις του είναι μάλλον αρνητικές.
Είπε χαρακτηριστικά ότι πολλές φορές είναι τόσο απογοητευμένος από το κλίμα που επικρατεί στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου που προτιμά να βγαίνει έξω από την αίθουσα!
Η κριτική που διατυπώνει ο Δημήτρης Λυμπεράκης ξεκινά φυσικά από την παράταξη που διοικεί. Συνεχίζεται στη «μεγάλη» αντιπολίτευση του Χριστόδουλου Τοψίδη. Έχει ενδιαφέρον η κριτική που ταυτόχρονα διατυπώνει και προς την παράταξη του Κωστή Σιμιτσή. Οι δηλώσεις του μεταξύ άλλων αναφέρουν τα ακόλουθα: «Καταλαβαίνω και γνωρίζω ότι υπήρχαν αντιπαραθέσεις ανάμεσα στις παρατάξεις Μέτιου και Τοψίδη προεκλογικές που δημιούργησαν αγεφύρωτα ρήγματα. Όλα αυτά έχουν μεταφερθεί στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου. Κάθε συνεδρίαση περιλαμβάνει αντεγκλήσεις, απρέπειες κτλ.
Ένα κλίμα απολίτικο. Παράγεται μόνο φασαρία. Πολλές φορές βγαίνω από την αίθουσα. Αισθάνομαι σαν να είμαστε στα 15μελή μαθητικά συμβούλια. Ο Χρήστος Μέτιος είναι αγκυλωμένος κομματικά. Εξουσιομανής. Θέλει να διοικήσει χωρίς να τον ενδιαφέρουν οι συνεργασίες. Μου κάνει εντύπωση η… σιωπή των αμνών που ισχύει στην παράταξη του Κωστή Σιμιτσή. Δεν μιλούν και στο τέλος ψηφίζουν ότι τους λέει ο Μέτιος».
Ο Δημήτρης Λυμπεράκης, ασκεί κριτική και στον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, ρωτήθηκε τέλος αν όλα όσα γίνονται στις συνεδριάσεις του περιφερειακού συμβουλίου και στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ενδιαφέρουν κι απασχολούν τους δημότες του Νομού Καβάλας. Απάντησε αρνητικά. Ο κόσμος –είπε- αγνοεί την περιφέρεια και το περιφερειακό συμβούλιο, σημειώνοντας ότι την ίδια διαπίστωση έκανε και στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου.