cialis Online φαρμακείο Farmakeio Trikala με τις καλύτερες τιμές στην Ελλάδα. keybank login

Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων θα επιλέξουν τους υδρονομείς

 Οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων θα επιλέξουν τους υδρονομείς

Με αφορμή συζήτηση περί των εποχιακών προσλήψεων γενικά, η οποία έγινε τη Δευτέρα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο, δόθηκε ευκαιρία ώστε να γνωστοποιηθούν οι αλλαγές που ετοιμάζει ο Δήμος Καβάλας όσον αφορά τις καθιερωμένες εποχιακές προσλήψεις και των υδρονομέων. Προσλήψεις που γίνονται μία φορά το χρόνο, στη διάρκεια της Άνοιξης.

Πρόθεση του κ. Μουριάδη είναι το συγκεκριμένο προσωπικό να επιλεγεί με ευθύνη των προέδρων των τοπικών συμβουλίων ώστε να βρίσκεται στις τοπικές κοινότητες (στα χωριά) και όχι σε γραφεία στο Δημαρχείο. Αυτό ο κ. Μουριάδης το δήλωσε συγκεκριμένα στη συζήτηση- συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επαναλαμβάνοντας ότι κάθε πρόσληψη εποχιακού προσωπικού θα γίνεται όχι από τον ίδιο ή τη διοίκηση του αλλά μέσω της διαπαραταξιακής επιτροπής. Την οποία ανακοίνωσε και δεσμεύτηκε στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου επί θητείας του, την 1η Σεπτέμβρη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Μουριάδης μετέφερε την ευθύνη της απόφασης για τις θέσεις των υδρονομέων στους προέδρους. Με τους οποίους είχε ήδη μία τουλάχιστον συνάντηση. Το σκεπτικό του (το περιέγραψε στους προέδρους) είναι συγκεκριμένο. Επιλέγουν αυτοί, αφού αυτοί γνωρίζουν καλύτερα. Τοποθετούν οι πρόεδροι, οι οποίοι θα έχουν άμεση σχέση με τον κάθε υδρονομέα. Φροντίζουν ώστε να είναι διαθέσιμος πάντα ώστε να βοηθά στην επίλυση προβλημάτων κάθε χωριού. Π.χ. να μπορεί να συμβάλει στο κόψιμο των χόρτων κτλ.

Τα υπόλοιπα της διαδικασίας θα γίνουν γνωστά στην ώρα τους. Οι περίπου 30-40 υδρονομείς προσλαμβάνονται για λίγους μήνες. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις «κάλυπταν» με την ευκαιρία διάφορες ανάγκες διοικητικών υπηρεσιών ενώ οι υδρονομείς συχνά εργάζονταν στο γραφείο προηγούμενων Δημάρχων, ήταν μάλιστα στενοί τους συνεργάτες. Όλες οι προηγούμενες διοικήσεις (άλλος λίγο κι άλλος περισσότερο) εκμεταλλεύονταν την ευκαιρία για τα γνωστά και ελληνικά ρουσφέτια. Κάτι που η διοίκηση Μουριάδη θέλει είτε να αλλάξει, είτε σε μεγάλο βαθμό να διορθώσει.

 

Διαβάστε επίσης