ΒΦΛ: Αισιόδοξοι σωματείο και εταιρία

 ΒΦΛ: Αισιόδοξοι σωματείο και εταιρία

Πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα μία ακόμη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ με τους εκπροσώπους της εταιρίας. Αυτή εκπροσωπήθηκε από τους κυρίους Καμπούρη και Ροδουσάκη. Δεν ήταν ούτε ο κ. Μπεχράκης αλλά ούτε ο κ. Τσάρας. Συζητήθηκαν θέματα επικαιρότητας με κυρίαρχο την ανανέωση της συμφωνίας των πρώην απολυμένων. Εκτός τούτου το σωματείο ενδιαφέρεται για τη διαδικασία της εξυγίανσης, συνεχίζει να ζητά οι πρώην απολυμένοι να επανέλθουν άπαντες στις κανονικές τους θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κλίμα της συνάντησης ήταν πολύ καλό. Εκτός από τη διοίκηση του σωματείου στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι δύο δικηγόροι του σωματείου κυρίες Ελευθεριάδου και Υφαντή. Η εταιρία φέρεται  να στηρίζει την αισιοδοξία της στην σχετικά πρόσφατη δικαστική απόφαση που την δικαιώνει σε σχέση με την ΔΕΠΑ. Ισχυρίζεται λοιπόν ότι με αυτήν την αφορμή και στην ίδια βάση θα εξελιχθεί πιο γρήγορα το προσεχές διάστημα η διαδικασία της εξυγίανσης. Η οποία , υπάρχει η εκτίμηση, ότι θα φθάσει σε θετικό αποτέλεσμα.

Κατά το ρεπορτάζ οι εκπρόσωποι της εταιρίας υποσχέθηκαν άμεση ανανέωση της συμφωνίας με το σωματείο, η οποία θα προβλέπει την επιστροφή των 180 πρώην απολυμένων στα πόστα που εργάζονταν πριν τα γεγονότα και τις κινητοποιήσεις. Δεν αποκλείεται οι υπογραφές να «πέσουν» τις προσεχείς ημέρες. Το σωματείο που πάντα προσπαθεί να είναι συγκρατημένο, εκτιμά ότι εντός των ημερών θα υπάρξει η ευκαιρία μιας ακόμη μεγαλύτερης αποκατάστασης σχέσεων. Αυτό θα συμβεί αν όσα συμφωνήθηκαν την Τρίτη τηρηθούν. Σε μια τέτοια περίπτωση οι δύο πλευρές θα έρθουν ακόμη πιο κοντά αφού τόσο καιρό εντός του εργοστασίου συνεχίζονταν ο γνωστός διαχωρισμός εργαζόμενων και πρώην απολυμένων. Φαίνεται δηλαδή ότι στη συνάντηση της Τρίτης κάποια πράγματα άρχισαν να αλλάζουν. Το γεγονός είναι υπέρ της εταιρίας, πάνω απ’ όλα υπέρ της απασχόλησης και της στήριξης της τοπικής οικονομίας.

 

 

Διαβάστε επίσης