• 10 Μαΐου 2024,

Ο Δήμος ανοίγει νέο δρόμο στην Αλάνα

 Ο Δήμος ανοίγει νέο δρόμο στην Αλάνα

Ξεκινά άμεσα τις ενέργειες του ο Δήμος Παγγαίου προκειμένου να ανοίξει στην Αλάνα τον προβλεπόμενο από το σχέδιο δρόμο προς την παραλία. Πλάτους 10 μέτρων.

Είναι -όπως λέγεται- σε συνεννόηση με τον επενδυτή ώστε πρώτα να ανοίξει ο δρόμος που υπάρχει στα σχέδια, αμέσως μετά η έκταση να αποκτήσει την προβλεπόμενη περίφραξη. Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος Παγγαίου καθησυχάζει τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι διαμαρτύρονται για τις εργασίες που ήδη γίνονται στην Αλάνα και θα συνεχιστούν.

Αυτές καταγγέλθηκαν πολλαπλώς και παντού, αποδείχθηκαν ωστόσο ότι γίνονται απολύτως νόμιμα. Αφορούν την έκταση που αγοράστηκε από το ΤΑΙΠΕΔ. Ο δρόμος που θα δίνει πρόσβαση στην παραλία είναι σε άλλο σημείο από το σημερινό.

Ακόμη και χθες αναμένονταν να βρεθεί στην Αλάνα η υπηρεσία του Δήμου ώστε να τον χαράξει, να σημειώσει δηλαδή τη διαδρομή του. Λέγεται ότι ανακύπτει και θέμα κοπής δέντρων. Θα επιδιωχθεί να εκδοθεί άδεια και μετά από αυτήν θα αρχίσουν οι εργασίες.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες οι περίοικοι κάλεσαν στο σημείο πρόσφατα ακόμη και τον Γιάννη Πασχαλίδη, ζητώντας του να παρέμβει. Το δε σχέδιο προβλέπει και δεύτερο δρόμο στην Αλάνα που κι αυτός θα πρέπει να διανοιχτεί από το Δήμο Παγγαίου.

Διαβάστε επίσης