• 19 Απριλίου 2024,

Ο Δήμος Σαμοθράκης (ξανα)ζητά ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καβάλα

 Ο Δήμος Σαμοθράκης (ξανα)ζητά ακτοπλοϊκή σύνδεση με Καβάλα

Μία ακόμη φορά, συγκεκριμένα και αναλυτικά, ο Δήμος της Σαμοθράκης ζητά από το Υπουργείο Ναυτιλίας την ακτοπλοϊκή σύνδεση του νησιού και με το λιμάνι της Καβάλας.

Οι προηγούμενες προσπάθειες δεν είχαν αποτέλεσμα. Ωστόσο η πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου του νησιού ξαναθέτει το θέμα. Για συνδεθεί με πλοίο η Καβάλα με τη Σαμοθράκη θα πρέπει το δρομολόγιο να είναι επιδοτούμενο. Άρα είναι υπόθεση της Κυβέρνησης να αποδεχθεί αυτήν την προϋπόθεση και να προχωρήσει τη διαδικασία.

Η ΕΡΑ Ορεστιάδας χθες αναφέρεται στη νέα προσπάθεια του Δημάρχου της Σαμοθράκης:

«Έξι αιτήματα για τη διασφάλιση της ποιότητας και της σταθερότητας της θαλάσσιας συγκοινωνίας της Σαμοθράκης, καθώς και για τη σύνδεσή της με Καβάλα και Λαύριο, καταθέτει η δημοτική αρχή του νησιού με επιστολή που απέστειλε προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και κοινοποιεί στους τέσσερις βουλευτές του Έβρου.

Ο δήμος Σαμοθράκης ζητά δωδεκάμηνη επιδότηση στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη με επτά δρομολόγια εβδομαδιαίως όλο τον χρόνο, αξιόπλοο πλοίο μήκους 100 μέτρων και άνω, δέσμευση του ανάδοχου των δρομολογίων για διάθεση πλοίου ίδιων προδιαγραφών σε περίπτωση αντικατάστασης λόγω βλάβης ή ακινησίας του κύριου πλοίου της γραμμής, δύο επιδοτούμενα δρομολόγια προς Καβάλα και Λαύριο, και διαβούλευση με τους φορείς του νησιού για τη διαμόρφωση του ετήσιου σχεδιασμού των δρομολογίων.

Την επιστολή διαβίβασε στη Βουλή, ως κοινοβουλευτική αναφορά, ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Αναστάσιος Δημοσχάκης, ενώ και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσε σχετική ερώτηση. Εν τω μεταξύ, εχθές, ο δήμαρχος Σαμοθράκης είχε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό, στην Αθήνα, και συζήτησε μαζί του τα ζητήματα της θαλάσσιας συγκοινωνίας του νησιού».

Διαβάστε επίσης