Το Καλοκαίρι της Στέγης με έκθεση ζωγραφικής, Ζέφυρο και Νέο Υπόστεγο

 Το Καλοκαίρι της Στέγης με έκθεση ζωγραφικής, Ζέφυρο και Νέο Υπόστεγο

Φωτογραφία αρχείου

Το διοικητικό συμβούλιο του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας συνάντησε το μεσημέρι της Παρασκευής τους δημοσιογράφους για μία σειρά ευχάριστων ανακοινώσεων.

Πρώτα πρώτα δόθηκαν στη δημοσιότητα λεπτομέρειες της έκθεσης ζωγραφικής που εγκαινιάστηκε χθες το απόγευμα και θα λειτουργεί ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. Είναι μία έκθεση σύγχρονης τέχνης με έργα ζωγράφων υπό τον γενικό τίτλο «6ος Καλλιτεχνικός Μάιος».

Οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου μίλησαν επίσης για τη λειτουργία του Ζεφύρου και τις εκδηλώσεις που θα γίνονται στον ίδιο χώρο στη διάρκεια του καλοκαιριού. Έγινε επίσης αναφορά στο ηλεκτρονικό περιοδικό Νέο Υπόστεγο με δύο τεύχη ήδη στο διαδίκτυο και ένα ακόμη να προετοιμάζεται.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βαγγέλης Καμπουρίδης μίλησε πρώτος. Αναφέρθηκε στην επιστροφή του συλλόγου στις εκδηλώσεις, στον «Καλλιτεχνικό Μάιο» που επαναλαμβάνεται φέτος πρώτη φορά μετά την πανδημία. Είμαστε χαρούμενοι που η διοργάνωση ξεκίνησε πάλι, είπε τονίζοντας ότι μεταφέρθηκε σε έναν καινούργιο χώρο στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης. Είναι σημαντικό συνέχισε ο κ Καμπουρίδης ότι και ο Σύνδεσμος μπήκε σε μία κανονικότητα.

Σχετικά με τον θερινό κινηματογράφο Ζέφυρο ανακοίνωσε ότι οι προβολές ταινιών ξεκινούν στα μέσα Ιουνίου. Κάθε Τρίτη θα προβάλλεται μία ταινία για τους φίλους του κλασικού κινηματογράφου. Από την Τετάρτη μέχρι και την Κυριακή θα προβάλλεται η καθιερωμένη ταινία της εβδομάδας που θα είναι πιο πρόσφατη και κατά κάποιο τρόπο και εμπορική.

Κάθε Δευτέρα θα επιδιωχθεί ο Ζέφυρος να φιλοξενεί εκδηλώσεις. Ήδη έχει προετοιμαστεί εκδήλωση αφιέρωμα στη Βίκυ Μοσχολιού με την ευθύνη του Παύλου Λεμοντζή. Τονίστηκε μάλιστα ότι το αφιέρωμα αυτό δεν θα είναι μόνο μουσικό αλλά θα περιλαμβάνει και στοιχεία δραματοποιημένα.

Εκδήλωση στο Ζέφυρο θα γίνει και για το Νέο Υπόστεγο, με την ευκαιρία του ότι ετοιμάζεται το 3ο τεύχος του. Πιο συγκεκριμένες και αναλυτικές ανακοινώσεις για τις εκδηλώσεις και τις ταινίες θα γίνουν τις επόμενες ημέρες. Με δελτία τύπου αλλά και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών, στην ιστοσελίδα του Ζέφυρου κτλ.

Η κ. Θεοπούλα Τσαπάνη είπε ότι τα δύο πρώτα τεύχη του ηλεκτρονικού περιοδικού «Νέο Υπόστεγο» υπάρχουν αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Αυτό που προετοιμάζεται έχει ελεύθερο θέμα αλλά και δύο θεματικές ενότητες. Η μία για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή και η δεύτερη για τις ανθρωπιστικές σπουδές.

Σχετικά με την έκθεση ζωγραφικής από χθες το απόγευμα ο κ. Διαμαντής Σταγγίδης αναφέρθηκε στους επτά εικαστικούς που φιλοξενούνται σε αυτή. Συγκλίνουν είπε σε μία τέχνη σύγχρονη. Ευχαρίστησε για την παραχώρηση της αίθουσας στο Δήμο Καβάλας και τη Δημωφέλεια αλλά παρατήρησε τις ελλείψεις της καθώς όπως είπε τα τελάρα είναι απαράδεκτα και ο φωτισμός στο χώρο ακατάλληλος.

Διαβάστε επίσης