• 28 Μαρτίου 2024,

Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτιστικοί – συνοικιακοί σύλλογοι επανέρχονται σε δραστηριότητα

 Ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτιστικοί – συνοικιακοί σύλλογοι επανέρχονται σε δραστηριότητα

Με συνεχείς ανακοινώσεις προς τα μέλη τους οι περισσότεροι σύλλογοι της πόλης και του Νομού Καβάλας επανέρχονται- προσεκτικά- σε δραστηριότητα.

Η οποία προσπαθούν να είναι η συνηθισμένη.

Προς το παρόν αυτή η επάνοδος γίνεται χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ας δούμε πιο αναλυτικά την κατάσταση κι ενώ υπάρχουν σύλλογοι που ξεκίνησαν από τις προηγούμενες ημέρες.

*Συνοικιακός Σύλλογος Αγίου Λουκά:  Αφού ευχηθούμε σε όλους καλό φθινόπωρο και καλή πολιτιστική χρονιά, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τις αποφάσεις που πήρε το Διοικητικό μας Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση για τα εξής θέματα: Λόγω των υγειονομικών συνθηκών που προέκυψαν εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19, η λειτουργία και οι δραστηριότητες του Συλλόγου μας είναι σε αναστολή. Το γεγονός αυτό, εκτός του ότι έθεσε τον Σύλλογο σε αδράνεια, προκάλεσε και οικονομικές συνέπειες, οι οποίες δυσκολεύουν την αντιμετώπιση των τρέχοντων λειτουργικών εξόδων του.

Θεωρούμε ότι ο προσφορότερος τρόπος, που θα βοηθούσε στην απρόσκοπτη λειτουργία του Συλλόγου, είναι η καταβολή από τα μέλη του της ετήσιας συνδρομής τους, η οποία άλλωστε είναι και προϋπόθεση για την διατήρηση της ιδιότητας του μέλους. Επίσης θα βοηθούσαν πολύ και οι εγγραφές νέων μελών.

Για τον λόγο αυτό, το γραφείο του Συλλόγου θα είναι ανοιχτό κάθε Δευτέρα και Παρασκευή απόγευμα από τις 18.00΄ μέχρι τις 20.00΄ η ώρα. Για πληρέστερη ενημέρωση σχετικά με τη πληρωμή των συνδρομών τους, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα μέλη του Δ.Σ. στα τηλέφωνα 6945443845 και 6946467163.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας και να τακτοποιηθούν οικονομικά, συμβάλλοντας έτσι στη στήριξη του Συλλόγου, που όλοι μας τόσο πολύ αγαπήσαμε και στηρίξαμε στα 10 χρόνια λειτουργίας του. Σχετικά με τις δραστηριότητες του Συλλόγου, σεβόμενοι τα υγειονομικά μέτρα και θέτοντας πάνω απ’ όλα την υγεία των μελών και των φίλων μας, φέτος δεν πραγματοποιήσαμε το καθιερωμένο λαϊκό πανηγύρι μας.

Οι χορευτικές μας ομάδες παραδοσιακών χορών ενηλίκων και παιδιών, καθώς και το τμήμα των εικαστικών για παιδιά, προς το παρόν και μέχρι αλλαγής των υγειονομικών συνθηκών, δεν είναι δυνατόν να λειτουργήσουν. Όμως, διερευνούμε τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων με τις εξής δραστηριότητες, εφόσον φυσικά εκδηλωθεί το ανάλογο ενδιαφέρον: κιθάρα, Pilates, σκάκι, ζωγραφική, πλέξιμο, και αθλητική γιόγκα, τηρώντας φυσικά, όλα τα πρωτόκολλα ασφαλείας. Ήδη έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για τα τμήματα της κιθάρας και του pilates, τα οποία ξεκινούν τα μαθήματα:  Η κιθάρα την 1ηΟκτωβρίου και κάθε Πέμπτη 3.30΄ με 4.30΄ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου. H χρήση μάσκας και αντισηπτικού κατά την διάρκεια του μαθήματος θα είναι υποχρεωτική.

Θα τηρούνται επίσης οι απαραίτητες αποστάσεις. Το τμήμα pilates θα ξεκινήσει την Τετάρτη 16 Σεπτέμβρη στις 19.30΄με 20.30΄ και θα επαναλαμβάνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή την ίδια ώρα. Προς το παρόν και για όσο το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε εξωτερικό χώρο και συγκεκριμένα στο παρκάκι κάτω από το ΚΑΠΗ.

– Όσοι ενδιαφέρονται για τις υπόλοιπες δραστηριότητες, παρακαλούνται να δηλώσουν την συμμετοχή τους στα τηλέφωνα 6934934039 και 6946467163, προκειμένου να οργανώσουμε έγκαιρα τα σχετικά τμήματα. Με υψηλό το αίσθημα ευθύνης απέναντι στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώθηκαν εξαιτίας της πανδημίας και έχοντας σαν βασικό μας μέλημα την διασφάλιση της υγείας των μελών μας, παρακολουθούμε τις υγειονομικές οδηγίες και εξελίξεις και θα διαμορφώσουμε τις δράσεις μας ανάλογα με τα νέα δεδομένα . Ελπίζοντας ότι σύντομα θα βελτιωθεί η κατάσταση, εκφράζουμε την επιθυμία και ευχόμαστε να επανέλθουμε στη κανονικότητα, να ξαναβρεθούμε και να ξεκινήσουμε, χωρίς περιορισμούς, όλες εκείνες τις δράσεις που σήμερα στερούμαστε και οι οποίες μας γεμίζουν με χαρά, ενέργεια και ομορφιά.

*Πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός του συλλόγου Αγίας Βαρβάρας και Πεντακοσίων (φωτογραφία): Το παρόν έδωσαν όλες οι ομάδες μας, η ομάδα μπάσκετ,το χορευτικό τμήμα καθώς και η χορωδία! Με την ευλογία του πατέρα της ενορίας μας ευχόμαστε καλή χρονιά και καλή δύναμη σε ολους ! Για ακόμη μια φορά οι γυναίκες του συλλόγου πρόσφεραν στα μέλη τα υπέροχα εδέσματα που έφτιαξαν οι ίδιες τους. Στο τέλος του αγιασμού τελέσαμε και τρισάγιο στη μνήμη του εκλιπόντος Τάσου Μεταξά.

*Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας: Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χωράφας εύχεται σε όλους τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και σε όλους τους εκπαιδευτικούς ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ , χωρίς προβλήματα και συνιστά σε όλους να προσέχουν και να λαμβάνουν λόγω κορωνοϊού, όλα τα προστατευτικά μέτρα.  Καλή Αρχή.

* Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κηπούπολης-Καλαμίτσας πριν λίγες μέρες ασχολήθηκε με την καθαριότητα αλλά και γενικότερα τον καλλωπισμό τόσο του Συλλόγου όσο και του προαύλιου χώρου της Εκκλησίας της Παναγούδας.

*Την προηγούμενη Πέμπτη τα μέλη του συλλόγου της Παναγίας και οι κάτοικοι της ίδιας συνοικίας συνάντησαν και συζήτησαν με το Δήμαρχο θέματα της περιοχής. Η συνάντηση έγινε στην Παλιά Μουσική.

*Θρακική Εστία Καβάλας: Ένα συλλεκτικό τεύχος της ΘΡΑΚΙΚΗΣ. Κυκλοφόρησε η περιοδική μας έκδοση. Είμαστε στο 51ο φύλλο “Είμαστε εδώ και συνεχίζουμε ” όπως λέει και ο τίτλος μας .

*Λέσχη Ποντίων Καβάλας: Τη Δευτέρα 10 Αυγούστου 2020 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη συνάντηση του Προέδρου της Λ.Π.Ν. Καβάλας Μιχάλη Τσουλφίδη με τον Εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Πατήρ Βασίλειου στην Καβάλα.Επίκεντρο της συνάντησης η ανάδειξη της Ιστορικής και Πολιτιστικής ταυτότητας του Ποντιακού Ελληνισμού. Ο Εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου μετέφερε τις ευλογίες του Πατήρ Αλέξιου Τραπεζούντιου για υγεία,αγάπη ,ευημερία, υποσχόμενος μελλοντικές συνεργασίες με το Ιστορικό Σωματείο. Ο Πρόεδρος της Λ.Π.Ν.Καβάλας δώρισε το λάβαρο του συλλόγου,μια ποντιακή λύρα και το βιβλίο του συγγραφέα Νίκου Ασλανίδη

*Σύλλογος Πνοή: Κυρία Σωτηρία Καλαϊτζή, ευχαριστούμε πάρα πολύ τόσο εσένα όσο και τους εθελοντές φίλους και φίλες σου στο νησί γιατί ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά σου και συγκεντρώσατε για την ΠΝΟΗ τρόφιμα, αντισηπτικά , μάσκες, γάντια, χαρτιά υγείας, σερβιέτες , συσκευασίες για μερίδες φαγητού κ.α. Όπως καταλάβατε την Τετάρτη 16-9-20 παραλάβαμε από την Θάσο αυτή την προσφορά που σίγουρα θα ενισχύσει την ποσότητα τροφίμων και ειδών που θα δώσουμε την επόμενη φορά στις οικογένειές μας. Αγαπητοί φίλοι & φίλες ανάλογες δράσεις μας δίνουν πάντα δύναμη να συνεχίσουμε το έργο μας!!!! Και πάλι σας ευχαριστούμε πολύ !!!! Το Δ.Σ.

 

Διαβάστε επίσης