• 8 Μαΐου 2024,

Ο Φυσιολατρικός Όμιλος έκοψε πίτα, διαπίστωσε ζημιές στο χώρο του (συνέντευξη)

 Ο Φυσιολατρικός Όμιλος έκοψε πίτα, διαπίστωσε ζημιές στο χώρο του (συνέντευξη)

Πριν από λίγες ημέρες ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας βρέθηκε στο εντευκτήριο του, στο περιαστικό δάσος της Καβάλας.

Εκεί μόνο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου έκοψαν τη βασιλόπιτα του 2022. Σε εξωτερικό χώρο. Ο πρόεδρος κ. Μπάμπης Χαϊνάς σχολίασε το «πισωγύρισμα» ως προς την πανδημία, τις απαγορεύσεις κτλ αλλά και το γεγονός ότι ο κόσμος που προτιμά την περιοχή του εντευκτηρίου του ΦΟΚ δυστυχώς κάνει και ζημιές.

Είπε μεταξύ άλλων:

«Βρεθήκαμε στο χώρο μας η διοίκηση και τα μέλη της εξελεγκτικής επιτροπής. Είπαμε να εκμεταλλευτούμε τις τελευταίες μέρες καλοκαιρίας πριν έρθει αυτό το κύμα κακοκαιρίας. Κόψαμε στον εξωτερικό χώρο την πίτα μας. Δυστυχώς μόνοι μας. Με μάσκες και αποστάσεις.

Λαμβάνουμε τα μέτρα μας για να μην κολλήσουμε και τους υπόλοιπους. Δυστυχώς ο χώρος μας ήταν άδειος από κόσμο. Στην κοπή της βασιλόπιτας ήμασταν λίγοι. Μια λυπηρή κατάσταση. Δεν μπορέσαμε να καλέσουμε τους φίλους, τους επίσημους. Κάναμε μια γιορτή μόνοι μας. Για το τυπικό. Πέρσι τα ίδια.

Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά. Κατά καιρούς και μόλις βελτιωθούν τα πράγματα προλαβαίνουμε κάνουμε μια δράση, μια πεζοπορία. Μια εκδρομή. Στη συνέχεια σταματάμε. Είχαμε προγραμματίσει μια εξόρμηση στα χωριά του Παγγαίου. Την αναβάλαμε λόγω κακοκαιρίας.

Μετά έπιασαν πάλι τα μέτρα, το lockdown το καινούργιο και περιοριστήκαμε. Δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη φύση, την παρέα μας. Δεν μπορούμε να ακούσουμε τη μουσική μας και όλα αυτά. Με την ευκαιρία της κοπής της βασιλόπιτας κάναμε και μια συνεδρίαση σαν διοικητικό συμβούλιο. Συζητάμε διάφορα.

Να είμαστε έστω μικρές παρέες και να μπορούμε να κάνουμε ένα περπάτημα. Κοντινές διαδρομές. Συζητάμε κάποια πράγματα μεταξύ μας… Θα δούμε τι θα αποφασίσουμε. Έχουμε κι ένα πρόβλημα στο χώρο μας. Δυστυχώς το βουνό έχει τα προβλήματα του. Και τον πολύ κόσμο που φιλοξενεί. Σε αυτό το lockdown μαζεύεται πολύς κόσμος στο βουνό. Βγαίνουν με τα παιδιά για να ξεσκάσουν.

Κάνουν και πάρτι γενεθλίων αλλά έχουμε ζημιές στις εγκαταστάσεις μας. Κάνουν ζημιές και τα παιδιά και οι μεγάλοι. Ξηλώνουν τούβλα. Ανάβουν φωτιές όπου βρουν. Χαλάσανε παγκάκια. Ζητάμε και τη βοήθεια του Δήμου για να τα διορθώσουμε… Δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια στο εντευκτήριο να προσέχουμε. Ζητάμε επίσης να προσέχουν τις εγκαταστάσεις μας όσοι βρίσκονται σε αυτές».

Διαβάστε επίσης