Ο Γ. Παπαφιλίππου σε εκδήλωση για τον Β. Βασιλικό

 Ο Γ. Παπαφιλίππου σε εκδήλωση για τον Β. Βασιλικό

Τη σχετικά νέα δουλειά του καταγόμενου από τη Θάσο συγγραφέα Βασίλη Βασιλικού παρουσίασαν οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ στο πλαίσιο λαμπρής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το απόγευμα της Τρίτης, στον όμορφο χώρο του ΙΑΝΟΥ. Εκεί ο Βασίλης Βασιλικός παρουσίασε το «Ημερολόγιο της Μικρασιατικής Εκστρατείας», κείμενο του πατέρα του Νίκου και «Τα επιλεγόμενα – Τη δίκη των 6», κείμενο του ιδίου.
Στην εκδήλωση όπου συγκεντρώθηκε πλήθος κόσμου βρέθηκε και ο βουλευτής Καβάλας, επίσης καταγόμενος από τη Θάσο, Γιώργος Παπαφιλίππου. Το βιβλίο παρουσιάστηκε μέσω συζητήσεως όπου με τον συγγραφέα συνομίλησε ο καθηγητής Γιώργος Μαυροκορδάτος.
Ο Βασίλης Βασιλικός, που προ μηνών ήρθε στην Καβάλα, παρουσίασε σε εκδήλωση στη δημοτική βιβλιοθήκη το βιβλίο του «Τα σιλό». Δεν αποκλείεται να επανέλθει για την παρουσίαση της νέα έκδοσης. Μιλώντας στην εκδήλωση του ΙΑΝΟΥ ο κ. Βασιλικός θύμισε ότι το 1971 ενώ ήταν αυτοεξόριστος στο Παρίσι έλαβε ταχυδρομικά από τον πατέρα του το ημερολόγιο από την Μικρασιατική Εκστρατεία. Το υλικό που διάβασε και ήταν υλικό ζωής για το Νίκο Βασιλικό, συνδυάστηκε με τη δίκη των 6, βασισμένη στα πρακτικά εφημερίδας της εποχής, όπου παρουσιάζεται με σύντομο τρόπο ένα από τα δραματικότερα επεισόδια του εθνικού διχασμού. Πρόκειται για τη δίκη κατηγορουμένων ως υπαιτίων της καταστροφής στη Μικρά Ασία ενώπιον του έκτακτου στρατοδικείου.
Το βιβλίο γνωρίζει ήδη πολύ μεγάλη επιτυχία γι’ αυτό άλλωστε και δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην εκδήλωση της Αθήνας. Ο εκδοτικός οίκος ΠΑΤΑΚΗ σκοπεύει να πραγματοποιήσει ανάλογες εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης