Προτεραιότητα του Π. Αγανικόλα οι εθνικές εκλογές

 Προτεραιότητα του Π. Αγανικόλα οι εθνικές εκλογές

Το περασμένο φθινόπωρο η ΠΡΩΙΝΗ στο πλαίσιο των πρώιμων προεκλογικών ερευνών της είχε απευθυνθεί στον δημοτικό σύμβουλο και υποψήφιο δήμαρχος Καβάλας στις δημοτικές εκλογές του 2014 Παράσχο Αγανικόλα. Τα ερωτήματα ήταν τα αναμενόμενα για επόμενες κινήσεις του σε επίπεδο πολιτικής αλλά προπαντός σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, όπου και έχει το προηγούμενο επιτυχημένο παρελθόν του.

Το φθινόπωρο ο Παράσχος Αγανικόλας δεν είχε ανοίξει τα χαρτιά του. Χθες, όταν και επικοινωνήσαμε μαζί του και παρά το γεγονός ότι πέρασε αρκετό διάστημα από την προηγούμενη επαφή μας, ο κ. Αγανικόλας εμφανίστηκε και πάλι αναποφάσιστος, προβληματισμένος και σε κατάσταση αναμονής. Ήταν φανερό ότι έχει κατά νου το τι θα συμβεί σε επίπεδο εθνικών εκλογών. Πρώτα και κυρίαρχα φάνηκε ότι ο Παράσχος Αγανικόλας είναι ο εκπρόσωπος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού στην Καβάλα και έπεται η ιδιότητα του δημοτικού συμβούλου.

Μιλώντας στην ΠΡΩΙΝΗ ξεκαθάρισε ότι δε θα είναι υποψήφιος δήμαρχος όπως ήταν το 2014. Εξήγησε ότι αναμένει τις αποφάσεις του κόμματος και του προέδρου Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς παρατηρεί πως σημειώνεται κινητικότητα στις εξελίξεις ώστε να υπάρξει μια νέα πολιτική δύναμη δεξιότερα της Νέα Δημοκρατίας. «Χρόνο έχουμε. Αποφάσεις θα ληφθούν σε ένα περίπου μήνα», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο Παράσχος Αγανικόλας. Πρώτη του προτεραιότητα είναι οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, ίσως και οι ευρωεκλογές, αλλά στο μεταξύ παραδέχεται ότι του γίνονται προτάσεις από πολλούς υποψήφιους δημάρχους ώστε να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Ευθέως απαντά ότι δεν έχει συμφωνήσει με κανένα υποψήφιο δήμαρχο και τονίζει ότι βάσει των σημερινών δεδομένων δε θα εμπλακεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ωστόσο τίποτε δεν αποκλείεται, ακόμη και να είναι τελικά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος. Αυτό θα φανεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην τελευταία ερώτημα σχετικά με το αν ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός στηρίξει κάποιον υποψήφιο δήμαρχο στο Δήμο Καβάλας ή όχι, ο Παράσχος Αγανικόλας υπενθύμισε ότι το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη συνήθως δεν εμπλέκεται στις δημοτικές εκλογές. Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται να εκδηλωθεί πρόθεση στήριξης σε κάποιον από τους υποψήφιους δημάρχους Καβάλας.

 

 

 

Διαβάστε επίσης