Ο Γιώργος Φιλόσογλου για το Παμπαίδων- Παγκορασίδων : « Η διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία»

 Ο Γιώργος Φιλόσογλου για το Παμπαίδων- Παγκορασίδων : « Η διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε χθες το πρωί, ο Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Φιλόσογλου. Αναφέρθηκε στις δυο μεγάλες διοργανώσεις του στίβου που θα γίνουν στην Καβάλα αυτό και το επόμενο Σαββατοκύριακο. Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Η πόλη περιμένει πολύ κόσμο για το Πανελλήνιο Παμπαίδων- Παγκορασίδων που θα γίνει το Σαββατοκύριακο στο «Ανθή Καραγιάννη».

Απάντηση: Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που φιλοξενούμε την ίδια διοργάνωση μετά από 16 χρόνια.  Επιλέγουμε αυτή την κατηγορία, διότι επειδή είναι πιο μικρά τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς,  από τους παππούδες και τις γιαγιάδες.   Επικεντρωνόμαστε στον όγκο των ανθρώπων που θα φτάσουν εδώ και θα διαμείνουν στην πόλη μας.  Θα μπορούσαμε να πάρουμε και ένα εφήβων- νεανίδων αλλά εκεί ο κόσμος θα ήταν λιγότερος.  Πέρσι είχαμε 850 συμμετοχές και φέτος πλησιάσαμε τις 1100.  Στον αντίστοιχο όμιλο της Νοτίου Ελλάδας οι συμμετοχές δεν είναι τόσες ενώ ο πληθυσμός είναι μεγαλύτερος. Εχουμε σπάσει όλα τα ρεκόρ για φέτος.  Οι αφίξεις ξεκινούν από την Παρασκευή.  Το πρωί του Σαββάτου ξεκινάνε οι αγώνες.

Ερώτηση: Σε επίπεδο διοργάνωσης ο Δήμος είναι έτοιμος;

Απάντηση: Εχουμε την περσινή εμπειρία, ο εξοπλισμός μας είναι άρτιος. Δε μας λείπει τίποτα ενώ έχουμε και τη βοήθεια των συλλόγων του στίβου σε κάποια πράγματα που τους χρειαζόμαστε.   Το γήπεδο είναι καθόλα έτοιμο. Έχουν γίνει κάποιες εργασίες μικρές η μεγαλύτερες. Νομίζω ότι θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία η φετινή διοργάνωση.  Οι πληροφορίες μιλάνε ότι θα έρθουν περίπου 3500 επισκέπτες.Δεν υπάρχει δωμάτιο στην Καβάλα, ούτε για δείγμα. Κατευθύνονται όσοι το αφήσανε τελευταία στιγμή στην ενότητα Φιλίππων όπου και εκεί γεμίσανε τα ξενοδοχεία. Επίσης κάποιοι στο Παληό, στην Πέραμο και στην Κεραμωτή. Αρκετοί μας φύγανε στη Δράμα. Πολλοί θα κάνουν διανυκτερεύσεις στην Καβάλα ακόμη και για πέντε μέρες. Θα συνδυάσουν αγώνες και διακοπές.Νιώθουμε μεγάλη ικανοποίηση γιατί μας εμπιστεύεται ένας μεγάλος σύλλογος όπως ο ΣΕΓΑΣ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.  Είναι πολύ δύσκολο να συναγωνιστούμε άλλες πόλεις που προσφέρουν χαμηλότερες τιμές για τη διαμονή. Παρόλα αυτά θέλουν την Καβάλα που είναι όμορφη αλλά και επίσης το γήπεδο είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Ερώτηση: Μετά έχουμε τα «Δαβιτζόγλεια».

Απάντηση: Τα «Δαβιτζόγλεια» είναι ένα μεγάλο γκραν πρι που θα διαρκέσει μια μέρα.    Θα συμμετάσχουν μεγάλα ονόματα του στίβου που δεν έχουν πιάσει το όριο για το παγκόσμιο που θα γίνει τον Αύγουστο.

Αναμένουμε σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες.

Ερώτηση: Να παινέψουμε και τα παιδιά από την Καβάλα που έχουν πολλές διακρίσεις το τελευταίο καιρό.

Απάντηση: Βεβαίως. Οι διακρίσεις είναι πάρα πολλές.

Μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Φαίνεται ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά από τους συλλόγους. Εχουμε βοηθήσει και εμείς με τις παρεμβάσεις μας και με τον εξοπλισμό που έχουμε αγοράσει.

Ερώτηση: Με το χόρτο στο «Ανθή Καραγιάννη» τι γίνεται;

Απάντηση: Ο αγωνιστικός χώρος είναι σε πάρα πολύ κατάσταση.  Νομίζω ότι για τέτοια εποχή είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση των τελευταίων ετών.

Εχουμε γίνει κάποιες εργασίες και από τις 24 Ιουλίου που θα τελειώσουν τα «Δαβιτζόγλεια» θα γίνουν και κάποιες άλλες επεμβάσεις. Τον Αύγουστο το γήπεδο θα είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Σίγουρα καλύτερο από πέρσι.

 

Διαβάστε επίσης