• 20 Απριλίου 2024,

Ο Γιώργος Γερομάρκος εξηγεί γιατί παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Παγγαίου

 Ο Γιώργος Γερομάρκος εξηγεί γιατί παραιτήθηκε από Δημοτικός Σύμβουλος Παγγαίου

Την προηγούμενη εβδομάδα και με αφορμή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου, έγινε γνωστή η παραίτηση του Γιώργου Γερομάρκου.

Παραιτήθηκε από δημοτικός σύμβουλος κι όπως φαίνεται αποχωρεί οριστικά από την αυτοδιοίκηση. Στην Πρωινή δήλωσε ότι πιθανόν και να ήταν λάθος η υποψηφιότητα του -υποψήφιος δήμαρχος Παγγαίου- το 2019.

Η συνέντευξη

Ερ: Για ποιο λόγο παραιτηθήκατε από Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Παγγαίου;

Απ: Όλες οι διαδρομές φτάνουν κάποτε στο τέλος. Δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, απλά το τελευταίο χρονικό διάστημα είχα αποφασίσει ότι κάποια στιγμή έπρεπε να σταματήσω τη δραστηριότητα που αφορά την αυτοδιοίκηση και να ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, καθώς τα χρόνια περνούν, υπάρχουν και κάποιες υποχρεώσεις, υπάρχουν στη ζωή μας και κάποιες χρονικές περιόδους που πρέπει να δώσουμε και να δείξουμε αλλού το ενδιαφέρον μας, να εστιάσουμε κάπου αλλού. Οπότε μελετώντας και αξιολογώντας όλα αυτά, πήρα αυτή την απόφαση εδώ και ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ήρθε η στιγμή τώρα να αποχωρήσω.

Ερ: Η παράταξη που δημιούργησες το 2019 θα έχει παρουσία στις δημοτικές εκλογές το 2023;

Απ: Το λέω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Καθώς κάναμε μια προσπάθεια τότε και με την ευκαιρία αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλους αυτούς τους ανθρώπους  που ήρθαν μαζί μου, που κάναμε μια πολύ αξιόλογη ομάδα, που καταθέσαμε πάρα πολλές και σοβαρές προτάσεις.

Μερικές μάλιστα αξιολογήθηκαν θετικά και από τη σημερινή διοίκηση και μια-δυο υλοποιήθηκαν κιόλας όπως π.χ. το δημοτικό συμβούλιο νέων στο Δήμο Παγγαίου. Από εκεί και πέρα είναι πολύ δύσκολο γιατί εκ των υστέρων καταλαβαίνουμε πολλές φορές κάποιες κινήσεις, κάποιες δράσεις μας, κάποιες αποφάσεις μας, δεν είναι απόλυτα σωστές.

Άρα λοιπόν μετά από 3-3,5 χρόνια καταλαβαίνω ότι δεν ήταν απόλυτα  σωστή η κίνηση που έκανα τότε γιατί ήταν καταδικασμένη εξ αρχής. Δηλαδή ξεκινήσαμε πάρα πολύ αργά, δεν υπήρχε το χρονικό περιθώριο, οι περισσότεροι άνθρωποι της  αυτοδιοίκησης είχανε πάει στις δυο μεγάλες παρατάξεις και στο τέλος δεν καταφέραμε πολλά πράγματα.

Ερ: Μήπως έχει κάτι άλλο στο μυαλό του ο Γιώργος Γερομάρκος;

Απ: Όχι δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ειλικρινά μετά από ένα διάλλειμα που υπήρξε από το 2014 μέχρι το 2018-2019, από το δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης, είχα αποφασίσει να ασχοληθώ με τον πρώτο βαθμό, είχα μεγάλη διάθεση για προσφορά, για προτάσεις, για βοήθεια στους συνδημότες αλλά και από εκεί πέρα δεν υπάρχει πλέον οτιδήποτε στον ορίζοντα, οτιδήποτε στο μυαλό μου.

Ερ: Κάντε μας μια σύγκριση της, την περιφερειακή αυτοδιοίκηση με τη δημοτική αυτοδιοίκηση;

Απ: Πρώτα να πω ότι είδα στον άνθρωπο που θα με διαδεχθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μια πολύ μεγάλη όρεξη, για να ασχοληθεί με τα κοινά. Οπότε έπρεπε να του δώσω το δικαίωμα και το χρόνο να ασχοληθεί καθώς απ` ότι μου είπε ότι θέλει να είναι υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές.

Δε γνωρίζω τι επιλογές θα κάνει ο άνθρωπος. Για την αυτοδιοίκηση τώρα, την Περιφερειακή και του πρώτου βαθμού. Υπάρχει μεγάλη διαφορά. Είναι πιο άμεσος ο πρώτος βαθμός αυτοδιοίκησης. Μέσω του Δήμου υπάρχει μεγαλύτερη αμεσότητα, μεγαλύτερη επαφή με τους πολίτες ενώ αυτό δεν υπάρχει στο δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης. Είναι πιο έμμεση η επαφή που υπάρχει με τους πολίτες.

(φωτογραφία αρχείου του Γιώργου Γερομάρκου, τότε που ήταν αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού στην Περιφέρεια ΑΜΘ)

Διαβάστε επίσης