• 26 Απριλίου 2024,

Ο “ΙΑΝΟΣ” πέρασε και πήρε το μισό Μουζάκι μαζί του !

 Ο “ΙΑΝΟΣ” πέρασε και πήρε το μισό Μουζάκι μαζί του !

To ισχυρό φαινόμενο που οι επιστήμονες ονομάσανε “ΙΑΝΟ” τελικά δημιούργησε μεγάλα προβήματα και προκάλεσε μεγάλες καταστροφές στις περιοχές από τις οποίες πέρασε.

Το χωριό Μουζάκι της Καρδίτσας είναι από τις περιοχές που επλήγησαν περισσότερο αφού ο “ΙΑΝΟΣ” στο πέρασμα του, πήρε μαζί  το μισό χωριό !

Όλοι περιμένανε ότι θα είναι ισχυρό το φαινόμενο αλλά σίγουρα δεν περιμένανε τόσο μεγάλες καταστροφές.

Το Μουζάκι είναι ένα χωριό που μετά την επέλαση του “ΙΑΝΟΥ” θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο.

Σπίτια έχουν γκρεμιστεί , δρόμοι έχουν καταρρεύσει και ολοκληρα δέντρα έχουν ξερίζωθεί.

Οι ζημιές είναι πραγματικά ανυπολόγτστες και θα περάσει αρκετός καιρός μέχρι το Μουζάκι να θυμίζει και πάλι το χωριό πριν την επίσκεψη του “ΙΑΝΟΥ”.

Εμείς εδώ στην Καβάλα τον περάσανε τον “ΙΑΝΟ” με μια μικρή πτώση της θερμοκρασίας και ένα βοριαδάκι το οποίο θα τολμήσω να πω ότι περισσότεορ το απολαύσαμε παρά μας προβλημάτισε.

Ο καιρός , σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ παραμένει καλός και αυτή την εβδομάδα με θερμοκρασίες όμως σταθερά κάτω από τους 30 βαθμούς.

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι κάπως έτσι θα βγει ο Σεπτέμβρης.

 

Στην Αττική τα μέτρα ενάντια στην εξαπλωση του κορωνοϊού είναι απο χθες Δευτέρα πιο αυστηρά και θα δώσουν μία τελευταία ευκαιρία σε όλους τους κατοίκους της πρωτεύουσας να αποφύγουν το οριζόντιο Lockdown.

Θα είναι πραγματικά κρίμα μετά από τέτοια προσπάθεια να επιστρέψουμε εκεί από όπου ξεκινήσαμε και να βρεθούμε στην δυσάρεστη θέση να στέλνουμε πάλι SMS πριν βγούμε από τα σπίτια μας.

Θα πρέπει κάποια στιγμή να καταλάβουν όλοι και κυρίως αυτοί που αρνούνται να φορέσουν μάσκα ότι μόνο με την χρήση της θα αποφύγουμε τα χειρότερα.

 

Χαμός στο εσιατόριο  “Yalos” το βράδυ της Παρασκευής για χάρη της Πίτσας Παπαδοπούλου που είναι από τις πιο μεγάλες γνήσιες λαϊκές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου.

Μπράβο στους ιδιοκτήτες της συγκρκιμένης επιχείρησης για τις καλλιτεχνικές αυτές πρωτοβουλίες που παίρνει εν μέσω μάλιστα κορωνοϊού.

 

Καλημέρα και καλή συνέχεια.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης