Ο ιερέας των Αμισιανών κοινωνεί υπό προϋποθέσεις τις γυναίκες- “Είναι λάθος του”, σχολιάζει ο Μητροπολίτης

 Ο ιερέας των Αμισιανών κοινωνεί υπό προϋποθέσεις τις γυναίκες- “Είναι λάθος του”, σχολιάζει ο Μητροπολίτης

Μεγάλη αναστάτωση δημιουργήθηκε το πρωί στην εκκλησία των Αμισιανών, όταν την ώρα της θείας κοινωνίας ο ιερέας- εφημέριος έθεσε όρους και προϋποθέσεις σχετικά με τις γυναίκες που ήταν παρούσες. Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Πρωινή ο ιερέας ανακοίνωσε ότι δεν επρόκειτο να κοινωνήσει τις γυναίκες που είτε φορούσαν παντελόνι, είτε είχαν στο πρόσωπο μεϊκ απ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση 18χρονης μαθήτριας, η οποία μετά από αρκετές ημέρες νηστείας βρίσκονταν στην εκκλησία για να λάβει θεία κοινωνία. Επειδή φορούσε παντελόνι αποχώρησε από τον ιερό ναό χωρίς καν να δοκιμάσει να πλησιάσει τη διαδικασία της θείας κοινωνίας, λόγω της ανακοίνωσης του ιερέα. Η μαθήτρια μαζί με τη μητέρα της μετέβησαν στην εκκλησία του Αμυγδαλεώνα όπου το κορίτσι έλαβε κανονικά τη θεία κοινωνία.

Η Πρωινή επικοινώνησε με τον Μητροπολίτη Στέφανο αφού η εκκλησία των Αμισιανών ανήκει στην αρμοδιότητα της Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου. Το περιστατικό επιβεβαιώθηκε κι ο Μητροπολίτης Στέφανος ήταν ξεκάθαρος. Μας είπε ότι πρόκειται για λάθος του ιερέα. Για μια απόφαση με την οποία διαφωνεί.

Ο ιερέας των Αμισιανών κι άλλη φορά – όπως λέγεται- έχει αποκλείσει από τη θεία κοινωνία τις γυναίκες που φορούν παντελόνι ή έχουν μέικαπ. Στις προηγούμενες περιπτώσεις δεν υπήρξαν διαμαρτυρίες ή και αν υπήρξαν δεν έλαβαν μεγάλη έκταση. Κάτοικοι των Αμισιανών, που ρωτήθηκαν σχετικά από την Πρωινή, σημείωσαν ότι η αναφορά του ιερέα δεν είχε σχέση με τα παντελόνια των γυναικών γενικά αλλά μόνο με τα στενά παντελόνια.

Διαβάστε επίσης