Ο Κ. Τσιτσιλικάκης σχολιάζει την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ στο πολύνεκρο τροχαίο και την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς

 Ο Κ. Τσιτσιλικάκης σχολιάζει την κινητοποίηση του ΕΚΑΒ στο πολύνεκρο τροχαίο και την υποχρεωτικότητα στους εμβολιασμούς

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στο ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Κώστας Τσιτσιλικάκης μίλησε χθες στο ράδιο Πρωινή.

Σχολίασε το τραγικό περιστατικό του πολύνεκρου τροχαίου και την πίεση που ασκεί το κράτος ώστε να εμβολιαστούν υποχρεωτικά και οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ σε όλη τη χώρα.

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για τη μεγάλη κινητοποίηση που έγινε χθες (προχθές) στη Μουσθένη και για την πολύ μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε την περασμένη Παρασκευή στο πολύνεκρο τροχαίο στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού. Περιγράψτε μας πως δουλέψατε σε αυτά τα δυο περιστατικά, ειδικά την Παρασκευή.

Απ: Κοιτάξτε ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα. Σ` ένα πολύνεκρο κινηθήκαμε αναγκαστικά με τις δυνάμεις που έχουμε, τρία ασθενοφόρα για το απόγευμα, αυτά που μπορούμε λόγω του προσωπικού που έχουμε. Έχουμε επίσης τρία για το πρωί και δυο για το βράδυ. Πραγματικά την Παρασκευή είχαμε ένα τραγικό γεγονός. Τα τρία ασθενοφόρα που είχαμε στη διάθεση, χρησιμοποιήθηκαν όλα. Επιχείρησαν όλα. Ακολουθήθηκαν τα πρωτόκολλα. Ουσιαστικά σε ένα πολύνεκρο πρέπει να υπάρξει μια διαλογή και από εκεί και πέρα πρώτα παρελήφθησαν οι βαριά τραυματίες, διακομίστηκαν στο νοσοκομείο και μετά παρελήφθησαν οι νεκροί.

Ερ: Έχει ξαναγίνει τέτοια κινητοποίηση μέσα στην πόλη της Καβάλας, για το ΕΚΑΒ Καβάλας;

Απ: Όχι μέσα στην πόλη δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα. Ελπίζουμε να μην ξαναγίνει ποτέ. Εκτός πόλης η αλήθεια είναι ότι έχει συμβεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια λόγω των μεταναστών που επιβαίνουν σε αυτοκίνητα όλοι μαζί, 15-20 άτομα.

Ερ: Σε αυτές τις περιπτώσεις είχατε τη συνδρομή της Αστυνομίας;

Απ: Κοιτάξτε σε τέτοιες περιπτώσεις επιχειρησιακά δουλεύουμε όλοι μαζί. Καταλαβαίνετε ότι η Αστυνομία πρέπει να ανοίγει το δρόμο ούτως ώστε και όταν παραλαμβάνουμε τα περιστατικά αλλά και όταν πηγαίνουμε στο τροχαίο, υπάρχει μια σχετική συνεργασία η οποία βοηθάει για να μπορέσουμε όσο το δυνατό συντομότερο να ανταποκριθούμε στο περιστατικό, είτε πηγαίνοντας στο περιστατικό, είτε πηγαίνοντας προς το Νοσοκομείο.

Ερ: Έχετε κάποια ειδικότερη πληροφόρηση για το τροχαίο της Μουσθένης; Ακούστηκε ότι υπήρχαν μέχρι και 11 τραυματίες;

Απ: Δεν έχω κάποια ειδικότερη πληροφόρηση. Είναι πάντως ένα συμβάν που το αντιμετωπίζουμε συχνά.

Ερ: Το προσωπικό του ΕΚΑΒ είστε στην επικαιρότητα, γιατί σας προετοιμάζουν και για υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Απ: Για μας αυτό είναι απαράδεκτο. Εμείς είμαστε υπέρ της πρόληψης. Δε λέμε όχι στους εμβολιασμούς αλλά δεν είναι δυνατό εδώ και 1-1,5 χρόνο που έχουμε να κάνουμε με την πανδημία, να ξεκινάει η κυβέρνηση με το καρότο δηλαδή να μας χειροκροτούν να μας δίνουν κάποιο μπόνους  σαν επίδομα τότε που είχανε δώσει σα δώρο για τις υπηρεσίες μας, να μας λένε ότι οπωσδήποτε πρέπει να μπείτε στα βαρέα ανθυγιεινά κάτι που το διεκδικούμε χρόνια και φαίνεται ότι πρέπει να είμαστε στα βαρέα ανθυγιεινά, είμαστε στη πρώτη γραμμή κτλ. Ξαφνικά να γίνεται μια αναστροφή και να αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν το μαστίγιο, λέγοντας στην περίπτωση που δεν εμβολιαστείτε και στιγματίζοντας όλους τους εργαζόμενους αυτούς που όλο το διάστημα προσέφεραν και έβαλαν πλάτη ούτως ώστε όλο αυτό το σύστημα υγεία που μπάζει έτσι και αλλιώς εδώ και χρόνια έμπαζε, να μας λένε ότι θα βγείτε σε αναστολή καθηκόντων και δε θα πληρώνεστε. Αν αυτό συμβεί τουλάχιστον για την περιοχή της Καβάλας την οποία γνωρίζω, θα υπάρξει πολύ μεγάλο πρόβλημα. Ο νόμος λέει ότι θα πρέπει να εμβολιαστεί το προσωπικό για λόγους υγείας, θα υπάρξουν προβλήματα για τη δημόσια υγεία διότι τουλάχιστον το 35-40% στην Καβάλα για τους δικούς τους λόγους κυρίως από φοβία είναι ανεμβολίαστο το προσωπικό του ΕΚΑΒ. Το ίδιο προσωπικό βέβαια που όλο αυτό το διάστημα τηρούσε και τηρεί ακόμη και σήμερα όλα αυτά που πρέπει να τηρήσει ούτως ώστε και το ίδιο να προστατεύεται και να προστατεύει όλους όσους διακομίζονται.

Ερ: Υπάρχουν μεταξύ σας άνθρωποι που νόσησαν;

Απ: Υπήρχαν αλλά αυτοί κυρίως νόσησαν από συγγενικό περιβάλλον. Δε νοσήσαμε μεταξύ μας. Συγκεκριμένα στην Καβάλα υπάρχουν δυο συνάδελφοι οι οποίοι νόσησαν τελευταία πριν 1,5 μήνα. Προς το παρόν αυτοί δε χρειάζονται να εμβολιαστούν. Δεν υπάρχει και η σωστή ενημέρωση. Ακούστηκαν για το εμβόλιο όλο το προηγούμενο διάστημα διάφορα. Καταλαβαίνετε ότι ο κόσμος φοβάται.

Ερ: Κοιτάξτε δεν πρέπει να τρομοκρατούμε τον κόσμο, ειδικά εσείς που είστε σε μια τόσο ευαίσθητη θέση.

Απ: Εμείς δεν θέλουμε να τρομοκρατήσουμε κανέναν. Σας είπα ότι εμείς είμαστε υπέρ των εμβολιασμών, δεν είμαστε κατά των εμβολιασμών. Είμαστε όμως και υπέρ της ενημέρωσης. Δεν έχει ενημερωθεί το προσωπικό. Στο κάτω-κάτω πρέπει να είναι στη βούληση του καθενός να το κάνει το εμβόλιο. Δεν μπορείς να τον υποχρεώσεις τον άλλον και να του λες με το μαχαίρι στο λαιμό, αν δεν το κάνεις θα έχεις πρόβλημα δηλαδή δε θα δουλεύεις. Δεν μπορεί να τον πετάς. Αν υπήρχε η σωστή η ενημέρωση, αν ερχόταν οι επιστήμονες οι οποίοι έπρεπε να έρθουνε κανονικά  και κάποια θέματα που υπάρχουν σχετικά με την ενημέρωση να είχαν καμφθεί.

Ερ: Είναι κατά της υποχρεωτικότητας όλα τα ΕΚΑΒ της Ελλάδας αλλά και η ομοσπονδίας σας.

Απ: Ναι ακριβώς, έχει βγει και μια ανακοίνωση. Δεν μπορεί να στοχοποιούνται οι εργαζόμενοι αυτή τη στιγμή και να λένε ότι όλο αυτό το διάστημα διακομίσαμε τόσα περιστατικά, τηρώντας όλα αυτά που έπρεπε να τηρήσουμε με τις στολές, τις μάσκες, με τα rapid test, με τα self test και ξαφνικά να λέμε ότι αυτοί οι εργαζόμενοι οι οποίοι όλο αυτό το διάστημα και συνεχίζουν μέχρι και σήμερα, ότι από 1η Σεπτεμβρίου ξαφνικά θα  είναι αυτοί οι οποίοι διασπείρουν τον ιό. Είναι λίγο οξύμωρο αυτό.

Διαβάστε επίσης