• 19 Απριλίου 2024,

Δηλώσεις μετά τη επεισοδιακή εξέλιξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

 Δηλώσεις μετά τη επεισοδιακή εξέλιξη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής μίλησαν χθες ο Βαγγέλης Παππάς, ο Κώστας Πεφάνης, ο Θόδωρος Παπαδόπουλος και η Ευαγγελία Δρακονάκη.

Άπαντες σχολίασαν την επεισοδιακή πτυχή της συνεδρίασης που υποχρέωσε σε αποχώρηση πολλών δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης.

Βαγγέλης Παππάς:

«Παρότι συμφωνώ με την προσέγγιση όσον αφορά τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών το 2019, τον καημό που δεν έχει ξεπεραστεί… Κι εγώ αυτήν την αντίληψη έχω. Αλλά το θέμα είναι ότι δυστυχώς ο κ. Πεφάνης δεν διαχειρίστηκε σωστά την κατάσταση. Αιφνιδιάστηκε ή μάλλον τρομοκρατήθηκε από τις φωνές του κ. Βέρρου. Αντί να οδηγήσει τα πράγματα σε μια συναινετική λύση ώστε να προχωρήσουμε, έκανε το κατά την άποψη μου ολίσθημα για ένα τέταρτο να μην μπορεί κανείς να παρέμβει στη διαδικασία για να βοηθήσει στη διευθέτηση του θέματος. Που όμως κρύβετε η αλήθεια…

Στο πρώτο θέμα, τα οικονομικά του Δήμου Καβάλας κτλ, η κ. Τσανάκα δημιούργησε την επιθετική στάση του κ. Βέρρου. Είπε ότι δεν θα μιλήσει και θα τοποθετηθεί στο θέμα ο κ. Καλανταρίδης. Είπε ότι η ίδια ψηφίζει αρνητικά, ότι δεν θέλει να επηρεάσει τους άλλους κτλ. Στη συνέχεια κι ενώ είχαν ξεκινήσει οι τοποθετήσεις επί του ίδιου θέματος, δήλωσε ότι αλλάζει τη ψήφο της και ψηφίζει θετικά.

Αυτό φώναζε στο επόμενο θέμα ο κ. Βέρρος, να μην είναι μια κατά περίπτωση συμπεριφορά στο αίτημα που βάζει κάθε δημοτικός σύμβουλος. Εκεί του ξέφυγε του προέδρου. Δημιουργήθηκε ένα κομφούζιο, έκλεισε τα μικρόφωνα.

Δε βρέθηκε λύση. Εγώ ήθελα να του πω ότι ήταν ξεκάθαρο από τις τοποθετήσεις των επικεφαλής το τι ψηφίζει το σώμα. Επομένως όποιο από τα μέλη των παρατάξεων διαφοροποιείται από την τοποθέτηση του επικεφαλής ας το δηλώσει. Με αυτόν τον τρόπο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα είχαμε ουσιαστικά μια ονομαστική ψηφοφορία. Αυτό ο πρόεδρος δεν με άφησε να το κάνω. Προσπαθούσα 20 λεπτά… Ας κλείσει το μικρόφωνο του κ. Βέρρου. Ας κλείσει το μικρόφωνο κάποιου που φώναζε. Εγώ περίμενα υπομονετικά να δώσω μια πυροσβεστική λύση για να πάμε παρακάτω. Δεν είναι σωστή συμπεριφορά πονάει κεφάλι κόβουμε κεφάλι. Δεν μπορείς όταν μιλά η κ. Τσανάκα να της κάνεις το χατίρι και το ίδιο πράγμα να μην το κάνεις αργότερα. Ο κανονισμός πρέπει να είναι για όλους ο ίδιος. Αυστηρός. Συμφωνώ ότι έχουμε πάρει πολύ άσχημη ρότα στο δημοτικό συμβούλιο».

Κώστας Πεφάνης:

«Απ’ τη μια πλευρά έχει δίκιο ο κ. Παππάς. Αλλά δυστυχώς η τεχνολογία στην εξ αποστάσεως συνεδρίαση δεν επιτρέπει πολλά πολλά. Όταν κλείνω το μικρόφωνο κάποιου συμβούλου που παρεκτρέπεται, μπορεί και το ανοίγει. Για να μπορέσω να το κλείσω χωρίς να μπορεί να το ανοίξει πρέπει να τα κλείσω όλα μαζί. Ακόμη και στο Δήμαρχο. Αυτός ήταν ο λόγος που έκλεισα το μικρόφωνο του κ. Παππά. Η συζήτηση είχε ξεφύγει… Αυτό γίνονταν με τον κ. Βέρρο. Το έκλεινα, το άνοιγε κτλ. Τουλάχιστον 20 φορές. Δυστυχώς κάποιοι νομίζουν ότι παίζουμε στις συνεδριάσεις. Δυστυχώς δεν έχουν καταλάβει… Εκτίθενται αν και εκπροσωπούμε όλη την πόλη. Και γινόμαστε όλοι ρεζίλι. Με τη συμπεριφορά 3-4 που είναι απαράδεκτοι. Αυτό που έγινε στο προηγούμενο θέμα δεν ήταν ίδιο με αυτό που έγινε στο θέμα που ανέκυψε το πρόβλημα».

Ευαγγελία Δρακονάκη:

«Βιώσαμε μια απογοήτευση μία ακόμη φορά. Νομίζω από το σύνολο του σώματος. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είναι αυτός που συντονίζει και προφανώς παρουσιάστηκε μια αδυναμία να το διαχειριστεί.

Δεν νομίζω ότι αυτή η κατάσταση μπορεί να συνεχιστεί άλλο. Είναι πολύ ενοχλητική. Ενώ κάποιοι διαβάζουμε τα θέματα για να προετοιμαστούμε, μόνιμα στο τέλος επικρατούν οι εγωισμοί. Κατά την προσωπική μου άποψη ήταν μια επίδειξη εγωισμών.

Απ’ όλους συμμετείχαν στη διαδικασία. Όντως στο προηγούμενο θέμα η κ. Τσανάκα διαφοροποίησε την ψήφο της όμως εξήγησε για ποιον λόγο το κάνει. Είχε λόγο και πολύ σημαντικό. Ο κ. Πρόεδρος δεν είχε την ψυχραιμία να διαχειριστεί αυτό που προέκυψε. Όλοι συμβάλλαμε στην κατάσταση που δημιουργήθηκε. Μια κατάσταση που δεν τιμά κανέναν. Με την ονομαστική ψηφοφορία θα καταλαβαίναμε όλοι τις απόψεις των νομικών δημοτικών συμβούλων. Σε μία συνεδρίαση αντιμετωπίστηκαν δύο θέματα με δύο μέτρα και δύο σταθμά».

Θόδωρος Παπαδόπουλος:

«Πλέον συνηθίσαμε να ζούμε τέτοιου είδους καταστάσεις. Δυσάρεστες για ένα εντελώς τυπικό θέμα κι ενώ είχε σχεδόν ολοκληρωθεί και η ψηφοφορία και η τοποθέτηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Ξαφνικά ζητήθηκε ονομαστική ψηφοφορία κι ενώ είχε κριθεί το αποτέλεσμα αυτής. Δεν υπήρχε ουσία δηλαδή στο αίτημα.

Ήταν η αφορμή να αποχωρίσουν σχεδόν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Για ‘μενα ήταν ευχάριστη έκπληξη που έμεινε στη συνεδρίαση ο κ. Γραμμένος. Με τη στάση του αυτή στήριξε το θεσμό του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Έτσι έπρεπε να γίνει. Υπάρχει ένας κανονισμός που πρέπει να τηρείται. Για ένα θέμα που είχε κριθεί… Για ποιόν λόγο να ζητήσουν ονομαστική ψηφοφορία;».

Διαβάστε επίσης