Ο Κασσελάκης στους 300 της Βουλής;

 Ο Κασσελάκης στους 300 της Βουλής;

Τρεις από τους 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν ψήφισαν την Πέμπτη το νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Παύλος Πολάκης και ο Όθων Ηλιόπουλος απουσίαζαν και η Νίνα Κασιμάτη ψήφισε “παρών”. Ο Στέφανος Κασελάκης για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου αυτού, είχε θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας.
Προκύπτει λοιπόν τώρα ένα πρόβλημα το οποίο καλείται να λύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν αντιδράσει με αυστηρότητα και διαγράψει από την κοινοβουλευτική ομάδα τους τρεις αυτούς “απείθαρχους” βουλευτές τότε η δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ στη βουλή θα είναι μόλις 33 βουλευτές, ένας μόνον περισσότερος από τους 32 του ΠΑΣΟΚ. Θα κινδυνεύει πλέον σοβαρά να χάσει τον τίτλο (και τα προνόμια) της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αν όμως παρόλα αυτά προβεί στην διαγραφή των συγκεκριμένων βουλευτών τότε υπάρχει η πιθανότητα να προκύψει για τον ίδιο ένα προσωπικό όφελος πού μπορεί να θεωρηθεί και ως όφελος της παράταξης.
Ο Οθων Ηλιόπουλος έχει εκλεγεί με το ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ ως εκπρόσωπος της ομογένειας.

Αν μετά τη πιθανή διαγραφή του από τον Κασελάκη έχει την ευαισθησία και παραιτηθεί από βουλευτής τότε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βάση την εκλογική νομοθεσία, θα τον διαδεχθεί στη βουλή διότι είναι ο δεύτερος μετά τον κ. Ηλιόπουλο εκπρόσωπος της ομογένειας στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακραίο σενάριο που αγγίζει ίσως τα όρια της επιστημονικής φαντασίας αλλά δεν μπορείς να το πεις και απίθανο.

Θόδωρος Θεοδωρίδης

Διαβάστε επίσης