• 11 Μαΐου 2024,

«Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, πρέπει να κάνει τα τεστ του ΕΟΔΥ»

 «Ο κόσμος δεν πρέπει να φοβάται, πρέπει να κάνει τα τεστ του ΕΟΔΥ»

Για το ενδεχόμενο νέας επέκτασης της κλινικής κορωνοϊού (κλινική Covid) στο Νοσοκομείο Καβάλας μίλησε χθες ο Διοικητής Ντίνος Κλειτσιώτης.

Εξήγησε ότι οι ασθενείς έχουν αυξηθεί, είναι πλέον των 150 και έτσι οι υφιστάμενοι χώροι εξυπηρετούν οριακά όπως είπε τις ανάγκες της συγκεκριμένης κλινικής. Θυμίζουμε ότι η κλινική Covid δημιουργήθηκε αρχικά στον 5ο όροφο. Επεκτάθηκε σε όλο τον τρίτο όροφο του κτιρίου και έως χθες κατελάμβανε και το μισό χώρο του πρώτου ορόφου.

Σύμφωνα με τον Ντίνο Κλειτσιώτη είναι πιθανή μία ακόμη σύμπτυξη των υπολοίπων κλινικών.

Αυτό θα γίνει μόνο αν χρειαστεί να υπάρξουν περαιτέρω κρεβάτια για την κλινική του κορωνοϊού. «Ας ελπίσουμε ότι θα υπάρξουν εξιτήρια ασθενών και δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο» είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου.

Παρατήρησε ότι το τελευταίο διάστημα όσοι άρρωστοι επισκέπτονται το νοσοκομείο κι είναι όλοι θετικοί στον κορωνοϊό, κρίνεται από τους γιατρούς ότι πρέπει να μπουν για νοσηλεία στην κλινική.

Η κατάσταση επιδεινώνεται και από το γεγονός ότι η κλινική φιλοξενεί τουλάχιστον 30 αρρώστους με Covid από το Νομό της Δράμας. Σύμφωνα με τον Ντίνο Κλειτσιώτη οι γιατροί του νοσοκομείου δεν μπορούν να εξηγήσουν την έξαρση και την αύξηση των ασθενών το τελευταίο διάστημα.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Κλειτσιώτης εξήγησε ότι τα 54 νέα περιστατικά που ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ οφείλονται στα Rapid tests που έκανε το Σαββατοκύριακο τόσο στη Νικήσιανη όσο και στην Ελευθερούπολη.

Για το γεγονός ότι η προσέλευση σε αυτή τη διαδικασία δεν ήταν η αναμενόμενη ο κ. Κλειτσιώτης είπε: «Κακώς δεν πήγε ο κόσμος εκεί όπου υπήρχε συνεργείο του ΕΟΔΥ. Στην Ελευθερούπολη και στη Νικήσιανη. Ο κόσμος πρέπει να πηγαίνει όταν παρουσιάζονται τέτοιες ευκαιρίες».

Για το τέλος των δηλώσεων του ο κ. Κλειτσιώτης άφησε τα καλά νέα. Είπε ότι τις προηγούμενες ημέρες βγήκαν από τη μονάδα εντατικής θεραπείας του κορονοϊού 6 άρρωστοι. Η κατάσταση των οποίων βελτιώθηκε.

Το γεγονός ικανοποίησε τους γιατρούς του νοσοκομείου αλλά τα έξι κρεβάτια που άδειασαν καλύφθηκαν αμέσως με σοβαρά περιστατικά Covid από όμορους νομούς ή νομούς της Βόρειας Ελλάδας γενικότερα.

Διαβάστε επίσης