Ως το Καλοκαίρι έτοιμη η προσωρινή λύση μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

 Ως το Καλοκαίρι έτοιμη η προσωρινή λύση μπροστά από το παλιό Νοσοκομείο

Με ανακοίνωσή του στο facebook ο Δήμος Καβάλας γνωστοποίησε ότι τη Δευτέρα υπογράφηκε η σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου για την διαπλάτυνση του δρόμου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο.

Το δελτίο τύπου αναφέρει ότι σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος για να εκτελέσει ένα έργο για το οποίο έχει προθεσμία 120 ημερών. Εύκολα ή δύσκολα φαίνεται ότι η οδός θα διαπλατυνθεί μπροστά από το παλιό νοσοκομείο για να μπορεί να χρησιμοποιείται και για τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας ως το προσεχές καλοκαίρι.

Η Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε τις διαδικασίες που προβλέπονται από δω και πέρα.

Ο ανάδοχος -μία αξιόλογη και αξιόπιστη τοπική εταιρεία- καταθέτει χρονοδιάγραμμα έργων στην υπηρεσία του Δήμου αλλά και μελέτη κυκλοφοριακής σήμανσης που πρέπει να εγκριθεί από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση (υπηρεσία της Κομοτηνής).

Πρόκειται για τη σήμανση που θα υπάρχει στο οδόστρωμα για το διάστημα που θα εκτελούνται τα έργα καθώς η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην περιοχή θα συνεχίζεται. Σύμφωνα με την Ευαγγελία Δρακονάκη πρέπει εν τω μεταξύ να προηγηθεί έργο του ΔΕΔΔΗΕ Καβάλας.

Να απομακρύνει κολώνα και μετασχηματιστή που εμποδίζει την πρόοδο των εργασιών. Ρόλο εξηγεί η κ. Δρακονάκη θα παίξουν οι καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι την άνοιξη καθώς συχνά εμποδίζουν την εκτέλεση τέτοιων έργων.

Συμπληρωματικά θα προσθέσουμε και τον κίνδυνο το έργο να καθυστερήσει λόγω των μέτρων του κορωνοϊού. Είναι κάτι που έγινε σε άλλα έργα που λόγω κορωνοϊού έλαβαν παράταση στην προθεσμία ολοκλήρωσης τους.

Για το συγκεκριμένο δημοτικό έργο που επίκειται να ξεκινήσει -αν και είναι πιθανό να ξεκινήσει μετά τις γιορτές- ρωτήθηκε ο Δήμαρχος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξέφρασε αισιοδοξία σύμφωνα με την οποία τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα θα τηρηθούν.

Ο κ. Μουριάδης είπε ότι για τις μελέτες που εκπονεί στην πεσμένη γέφυρα η Εγνατία Οδός ένα πρώτο αποτέλεσμα θα υπάρξει το Δεκέμβριο. Δηλαδή τότε θα καταλήξουν και θα προτείνουν οι μελετητές αν θα κατεδαφιστεί και θα ξαναγίνει όλη η γέφυρα ή αν θα γίνει έργο μόνο σε ένα τμήμα της.

Η κ.Ευαγγελία Δρακονάκη εξήγησε ότι το έργο προβλέπει κατεδάφιση του υφιστάμενου τοιχίου, επέκταση του δρόμου εις βάρος της αυλής του νοσοκομείου και στη συνέχεια κατασκευή ενός νέου τοιχίου. Θα κατασκευαστεί πεζοδρόμιο για την εξυπηρέτηση των πεζών που θα βρίσκεται δίπλα ακριβώς από το νέο τοιχίο.

Το πεζοδρόμιο που υπάρχει σήμερα θα χρησιμοποιηθεί ως τμήμα του νέου και μεγαλύτερου σε πλάτος δρόμου

Διαβάστε επίσης