• 23 Απριλίου 2024,

Ο Κώστας Πεφάνης για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

 Ο Κώστας Πεφάνης για την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας

Χθες το πρωί ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας κ. Κώστας Πεφάνης εξήγησε τη διαδικασία της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Κυριακή.

Την ώρα των δηλώσεων του ήταν πιθανός τόπος της συνεδρίασης η μεγάλη αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης. Στη συνέχεια αυτό οριστικοποιήθηκε.

Η συνέντευξη

Ερ: Την Κυριακή είναι μια ειδική συνεδρίαση με συγκεκριμένα θέματα η οποία γίνεται στο μέσο της θητείας. Το θέμα είναι τα μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού, πως παντρεύεται αυτό το θέμα, πως θα το χειριστείτε εσείς εδώ στο Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας, που επίσης θα συνεδριάσει την Κυριακή.

Απ: Πραγματικά το πρωί της Κυριακής θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο και είναι μια ειδική συνεδρίαση και αφορά την εκλογή του προεδρείου καθώς και των δυο βασικών επιτροπών του Δήμου, της Οικονομικής Επιτροπής και Ποιότητας Ζωής. Η οδηγία που έχουμε λάβει από το Υπουργείο είναι ότι η συζήτηση αυτή, η συνεδρίαση αυτή θα γίνει δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιάσκεψης όπως είχαμε συνηθίσει το τελευταίο διάστημα. Αυτό είναι εντολή του υπουργείου. Και οδηγία αν θέλετε, είναι το ίδιο πράγμα. Βέβαια προβλέπει όλες τις διατάξεις και παίρνει όλα τα μέτρα ασφαλείας. Σου δίνει μάλιστα κατευθύνσεις για να παρθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας έτσι ώστε να μην υπάρχει κανένας φόβος και κανένας κίνδυνος. Ποια είναι αυτά τα μέτρα; Θα γίνει  λοιπόν δια ζώσης. Θα μπορούν να συμμετάσχουν τόσο οι εμβολιασμένοι όσο και οι μη εμβολιασμένοι κάνοντας ράπιντ τεστ. Τηρώντας όλες τις αποστάσεις που προβλέπονται και όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας όπως μάσκες, όπως ανοιχτά παράθυρα κτλ.

Ερ: Κάποιος που θα μπαίνει στην αίθουσα θα δείχνει το πιστοποιητικό εμβολιασμού  η το ράπιντ τεστ;

Απ: Ακριβώς. Δεν θα μπει κανείς στην αίθουσα αν δεν ελεγχθεί στην είσοδο. Θα πρέπει να γίνει έλεγχος στους εμβολιασμένους με το πιστοποιητικό τους, οι νοσήσαντες και ακόμη οι μη εμβολιασμένοι με το ράπιντ τεστ το οποίο θα ξέρουμε την Παρασκευή αν θα πρέπει να είναι 24 ωρών ή 48 ωρών. Θα δοθούν βεβαίως όλες αυτές οι οδηγίες σε όλους του δημοτικούς συμβούλους έτσι ώστε να γνωρίζουν και να προσέχουν.

Ερ: Η αίθουσα ποια θα είναι;

Απ: Η αίθουσα θα αποφασιστεί σήμερα (χθες) και θα σταλεί πρόσκληση σε όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Προσανατολιζόμαστε να είναι η Μεγάλη Λέσχη η οποία έχει τις απαραίτητες διαστάσεις ώστε να μας φιλοξενήσει. Έχει και τους χώρους που θα χρειαστούν, γιατί θα πρέπει για τη διαδικασία να απομονωθούνε οι παρατάξεις έτσι ώστε να εκλέξουν τους υποψήφιους τους άρα ενδείκνυται αυτός ο χώρος. Σκεφτόμαστε να είναι αυτός. Από την άλλη πλευρά είναι η πρώτη συνεδρίαση και ας δείξουμε συμβολικά αν θέλετε να μπούμε στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης που είναι ένα κόσμημα για την πόλη μας και ουσιαστικά η Μεγάλη Λέσχη προάγει και τον πολιτισμό. Εμείς είμαστε ένα συμβούλιο το οποίο είναι μέρος αυτής της πόλης , είναι κομμάτι του Δήμου, τέλος πάντων.

Ερ: Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει ξανασυνεδριάσει στη Μεγάλη Λέσχη την εποχή του Εριφυλλίδη νομίζουμε και μετά σε ειδικές περιπτώσεις όπως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Στεφανόπουλος αν θυμούμαστε καλά. Έχει ένα θέμα τεχνικό, δεν υπάρχει ιντερνέτ; Για αυτό είχε αποκλειστεί στο πρόσφατο παρελθόν;

Απ: Ναι δεν υπάρχει ιντερνέτ. Δεν έχει τις ανέσεις που έχει η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τον τεχνικό εξοπλισμό. Να σας πω ότι δεν θα έχουμε ιντερνέτ, δεν θα είναι online η συζήτηση αυτή, η συνεδρίαση και ούτε θα παρίστανται και τα ΜΜΕ. Δε σας αποκλείουμε αλλά είναι μια κλειστή διαδικασία  και θα μάθετε τα αποτελέσματα στο τέλος.

Ερ: Τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, το ψηφίζουν μόνο οι δημοτικοί σύμβουλοι της διοίκησης;

Απ: Ακριβώς. Η διαδικασία προβλέπει ότι ο πρόεδρος προέρχεται από την παράταξη της διοίκησης, ο αντιπρόεδρος από τη δεύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση της κ. Τσανάκα όπως ήτανε και πριν και ο γραμματέας από την τρίτη παράταξη, την παράταξη του κ. Μάκη Παπαδόπουλου. Όπως ήτανε και στο προηγούμενο προεδρείο, έτσι προβλέπεται να γίνει και τώρα.

Ερ: Στις πρόσφατες δηλώσεις του ο κ. Μουριάδης είπε ότι μπορεί να αλλάξει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας είπε κάτι εσάς; Υπάρχει κάποια διαβούλευση; Επικοινωνία με άλλες ομάδες; Δεν είναι εύκολο να προταθεί πρόεδρος από άλλη δημοτική παράταξη;

Απ: Από την πρώτη στιγμή δείξαμε σα διοίκηση, σαν παράταξη ότι θέλουμε τις συνεργασίες. Επιζητάμε τα πάντα. Ο σκοπός μας είναι το καλό της πόλης και η πρόοδος αυτής της πόλης.

Συζητάμε τα πάντα λοιπόν και είμαστε σε διαβουλεύσεις. Ο ίδιος ο Δήμαρχος κάνει κάποιες συζητήσεις. Συζητάμε μεταξύ μας και θα καταλήξουμε στον προτεινόμενο πρόεδρο και μπορεί να μην είναι μόνο ένας. Προβλέπεται μέσα από τη διαδικασία ότι μπορεί να είναι και περισσότεροι. Θα το δούμε την Κυριακή το πρωί.

Διαβάστε επίσης