Ο Μακάριος Λαζαρίδης εξηγεί πως θα φθάσουμε σε 3 ή και 4 χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

 Ο Μακάριος Λαζαρίδης εξηγεί πως θα φθάσουμε σε 3 ή και 4 χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου

Οι δηλώσεις που έκανε την Πέμπτη το πρωί στο ράδιο Πρωινή ο βουλευτής της ΝΔ Καβάλας κ. Μακάριος Λαζαρίδης ήταν απόλυτα κατατοπιστικές. Περιέγραψε αρκετά αναλυτικά το σχέδιο που προωθεί σε υπουργείο και ναυτιλιακές εταιρίες ώστε τα χειμερινά δρομολόγια στη γραμμή του Πρίνου να είναι τουλάχιστον 3. Μπορεί και 4. Ο κ. Λαζαρίδης έκανε τις δηλώσεις με αφορμή όσα είπε στην ίδια ραδιοφωνική εκπομπή ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου. Ο κ. Παπαφιλίππου σχολίασε το ίδιο θέμα σύμφωνα με την εμπειρία που απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια. Όταν τα χειμερινά δρομολόγια ήταν 2, πάντα μέσα από τη διαδικασία επιβολής υποχρέωσης δημόσιας υπηρεσίας.

Η είδηση βρίσκεται στις δηλώσεις του κ. Λαζαρίδη. Ο κ. Παπαφιλίππου προτρέπει τους κοινωνικούς φορείς να πιέσουν τις εταιρίες αφού όπως εξηγεί η υφιστάμενη νομοθεσία είναι υπέρ τους και δεν επιτρέπει πολλές κινήσεις από πλευράς της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείο. Ωστόσο ο κ. Λαζαρίδης εξηγεί ότι αν οι εταιρίες πάρουν ότι ζητούν, θα δώσουν την αύξηση των χειμερινών δρομολογίων.

Οι εταιρίες ζητούν με νόμο (νέο νόμο) να υποχρεώνονται άπαντες που εμπλέκονται στα δρομολόγια της Κεραμωτής να διαθέτουν πλοία και για την γραμμή του Πρίνου. «Αυτό ισχύει ήδη» σημειώνει ο κ. Παπαφιλίππου. «Υπάρχουν παράθυρα και δεν ισχύει. Πρέπει να ψηφιστεί νέος νόμος» απαντά ο κ. Μακάριος Λαζαρίδης. Σημειώνει δε ότι αυτός ο νόμος είναι στα σκαριά. Αν ψηφιστεί τον Οκτώβρη (σε νομοσχέδιο που έτσι κι αλλιώς ετοιμάζει το Υπουργείο), τότε μέσω της επιβολής εκτέλεσης δημόσιας υπηρεσίας οι εταιρίες (ισχυρίζεται ο κ. Λαζαρίδης) θα αυξήσουν τα χειμερινά τους δρομολόγια. «Αν τελικά οι εταιρίες κάνουν πίσω, πρώτος εγώ θα κάνω σε αυτές κριτική» σημειώνει. «Στόχος είναι τα 4 δρομολόγια, μίνιμουμ τα τρία» δηλώνει ξεκάθαρα ο βουλευτής της ΝΔ.

Σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη στον πρόσφατο παρελθόν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε σε διαβούλευση νόμο που προέβλεπε ρητά και κατηγορηματικά οι εταιρίες που κάνουν δρομολόγια στη Κεραμωτή να υποχρεώνονται να εκτελούν δρομολόγια και στον Πρίνο. «Αυτό έμεινε στη διαβούλευση» καταλήγει. Σύμφωνα με όλα όσα γίνονται στην Αθήνα τον Οκτώβρη( τα ίδια θα γίνουν και φέτος) επί των δρομολογίων γνωμοδοτεί το ΣΑΣ. Στη συνέχεια παρεμβαίνει ο Υπουργός ώστε να καταλήξουμε στα δρομολόγια που θα οριστούν και θα εκτελούνται.

Διαβάστε επίσης