• 20 Απριλίου 2024,

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ζήτησε από το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας να μη δώσει στήριξη στο Μουριάδη!

 Ο Μάκης Παπαδόπουλος ζήτησε από το ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας να μη δώσει στήριξη στο Μουριάδη!

Αύριο το απόγευμα συνεδριάζει η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΚΙΝΑΛΛ Καβάλας κι αποφασίζει για τη στήριξη που θα δώσει σε υποψήφιο δήμαρχο του Δήμου Καβάλας. Στη σχετική διαδικασία συμμετείχε μόνο ο Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος όλα δείχνουν ότι θα λάβει τη στήριξη. Την οποία άλλωστε ζήτησε.

Το όλο θέμα παρουσίασε προσωρινή εμπλοκή λόγω απρόοπτης εξέλιξης, η οποία σημειώθηκε το Σάββατο το μεσημέρι. Ο Μάκης Παπαδόπουλος βρέθηκε στο χώρο συνεδρίασης της νομαρχιακής και συζήτησε με τον Γιώργο Καμίνη. Τελικά η συνεδρίαση δεν έγινε λόγω έλλειψης απαρτίας. Μετατέθηκε για αύριο. Ενώ ο κ. Καμίνης αποχώρησε από την Καβάλα για την Δράμα, ο Μάκης Παπαδόπουλος παρέμεινε. Απευθύνθηκε στα παρόντα μέλη της νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛΛ, από τα οποία ζήτησε να μην δοθεί στήριξη στον συνδυασμό Μουριάδη! Κατά την άποψη του, αν γίνει κάτι τέτοιο τότε θίγεται η ενότητα της παράταξης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Παπαδόπουλος έκανε σύγκριση της σημερινής κατάστασης με αυτήν του 1998 (Αθανασιάδης- Τιμοσίδης) ενώ άφησε υπονοούμενα ότι αν δοθεί στήριξη στον κ. Μουριάδη θα υπάρξουν συνέπειες αρνητικές στον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜΘ του Κινήματος Αλλαγής Κωστή Σιμιτσή.

Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος δεν έλαβε μέρος στη διαδικασία που προβλέπονταν από την εγκύκλιο του ΚΙΝΑΛΛ. Η προθεσμία για τους ενδιαφερόμενους υποψήφιους δημάρχους έληξε την Παρασκευή 30 Νοέμβρη. Ήταν λογικό να μην εμπλακεί στα θέματα του ΚΙΝΑΛΛ αφού έως τώρα παρουσιάζονταν και παρουσιάζεται ως ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος.

Επειδή ο γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής Ιορδάνης Χοροζίδης φάνηκε να αποδέχεται το σκεπτικό Μάκη Παπαδόπουλου, υπήρξαν αντιδράσεις από μέλη της επιτροπής. «Αν είναι έτσι να καλέσουμε και την Τσανάκα» του είπαν μεταξύ πολλών άλλων. Ο κ. Παπαδόπουλος ενώ εξέδωσε δελτίο τύπου για τη συνάντηση του με τον κ. Καμίνη, δεν αναφέρθηκε σε αυτό στην παρέμβαση που έκανε προς τα μέλη της νομαρχιακής. Όσο βρίσκονταν στη συνάντηση των στελεχών του ΚΙΝΑΛΛ, μαζί του ήταν οι υποψήφιοί του Κωταϊδης, Προυσαεύ, Μούτλιας. Υπέρ των απόψεων του φέρεται να είναι ο Τάσος Τσαλδαρίδης που όμως δεν εκφράστηκε στην άτυπη μα και ουσιαστική ταυτόχρονα διαδικασία.

Διαβάστε επίσης