• 2 Μαΐου 2024,

Ο Νέστος συνέχισε στην κορυφή, έσπασαν καρδιές στο ντέρμπι του Οφρυνίου

 Ο Νέστος συνέχισε στην κορυφή, έσπασαν καρδιές στο ντέρμπι του Οφρυνίου

Στ0 88`  3-2 ο Αετός Οφρυνίου με Σαββατιανό τον Κεραυνό Πέρνης

Ο Φραγκούλης Σαββατιανός αποδείχθηκε η χρυσή αλλαγή του Δημήτρη Σίτσα και στο 88` πέτυχε το νικητήριο γκολ του Αετού για να έρθει και η ολική ανατροπή στο παιχνίδι.

Ντέρμπι με τα όλα του σε καλό αγωνιστικό χώρο. Πλούσιο θέαμα και αγωνία μέχρι το φινάλε.  Ο Σαββατιανός άλλαξε την εικόνα του Αετού προς το καλύτερο ενώ ο Κεραυνός έχασε από νωρίς τον Μπαντάνη που τραυματίστηκε. Στο 2-2 ο Γεωργιάδης έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Γεωργιάδη να πετύχει τρίτο γκολ.

Το φιλμ του αγώνα

6′ Σέντρα Γ. Παυλίδη, κεφαλιά Κωνσταντίνου, άουτ.

8′ Όμορφη πάσα του Μουδούρογλου στον Γ. Παυλίδη, αυτός προλαβαίνει αμυντικούς και τον Ρίζο και με πλασέ το 1-0.

9′ Σύγχυση ανάμεσα σε Δραγούση και βοηθό Κωτούλα, με τον δεύτερο να καταλογίζει οφσάιντ τον Κωνσταντίνου, που σκόραρε και τον διαιτητή να γυρίζει την φάση πίσω, καταλογίζοντας φάουλ!  .

14′ Δυνατό σουτ του  Μπαντάνη λίγο  πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

15′ Μετά από απόκρουση των αμυντικών, ο Χαλπέτης με ωραίο  σουτ από το ύψος της περιοχής το 1-1.

26′ Πάσα του Κωνσταντίνου στον Γ. Παυλίδη, αυτός θα πλασάρει και ο Ρίζος θα διώξει με τα πόδια σε κόρνερ!

27′ Φάση διαρκείας στα καρέ του Κεραυνού, σουτ του Κωνσταντινίδη στην πάνω πλευρά των διχτύων. 32′ Λάθος του Καραγιαννίδη, ο Χατζηκυριάκου έκλεψε, προχώρησε και με διαγώνια βολίδα στο «Γ» γράφει το 1-2, παρά την προσπάθεια του Κυφωνίδη.

37′ Ατομική προσπάθεια του Παυλίδη, η μπάλα έφτασε στον Δαγκούλη, που από καλή θέση, πλασάρει άουτ.

45+1′ Φάουλ Ελέζι, έχασε ο Ρίζος κι απομάκρυναν σωτήρια οι αμυντικοί.

46′ Ατομική ενέργεια του Γ. Παυλίδη και σουτ, μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια ο Ρίζος. 55′ Κόρνερ Μουδούρογλου, κεφαλιά Ν. Παυλίδη «γλείφει» το οριζόντιο δοκάρι.

58′ Κακό διώξιμο του Ρίζου με τα πόδια, πλασέ του Κωνσταντίνου, έσωσε προ της γραμμής ο Τσάκωνας.

61′ Εξαιρετική προσπάθεια του Γ. Παυλίδη, άδειασε έναν αμυντικό, αλλά το πλασέ του έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

67′ Κόρνερ Ελέζι, απόκρουση αμυντικών, σέντρα του Σαββατιανού και εξ επαφής με κεφαλιά ο Μουδούρογλου το 2-2. 70′ Όμορφη προσπάθεια του Γεωργιάδη, που θα πλασάρει και θα διώξει σε κόρνερ ο Κυφωνίδης. Μετά την εκτέλεση, φάση διαρκείας, νέο σουτ από τον Γεωργιάδη, σώζει πάνω στη γραμμή ο Βουζουλίδης, η μπάλα βρίσκει στη ρίζα της δεξιάς δοκού και απομακρύνουν οι αμυντικοί.

79′ Σουτ του Γεωργιάδη από το ύψος της μεγάλης περιοχής και εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κυφωνίδης. 88′ Όμορφη κάθετη πάσα του Δαγκούλη, ο Σαββατιανός υπογράφει με πλασέ την ανατροπή και το 3-2.

90+1′ Ο Μουδούρογλου βρήκε τον Σαββατιανό, αυτός έκανε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Κακή η διαιτησία του Δραγούση από το Κιλκίς.

Συνθέσεις: Αετός Οφρυνίου: Κυφωνίδης, Καζαντζίδης, Βουζουλίδης, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης Ν., Καραγιαννίδης, Ελέζι, Δαγκούλης, Παυλίδης Γ. (89′ Μήττας), Μουδούρογλου, Κωνσταντίνου (61′ Σαββατιανός).

Κεραυνός Πέρνης: Ρίζος, Μπαντάνης (28′ λ.τρ. Σουκρήογλου – 87′ Ασπιώτης), Μπουλγκούρας, Μαρκάκης, Καλτσάς, Λάσπατζης, Χατζηκυριάκου, Τσάκωνας, Χαλπέτης (86′ Κωστόπουλος), Χαριτίδης (69′ Τζιβανόπουλος), Γεωργιάδης.

 

Παραμένει πρώτος και αήττητος ο Νέστος με το 3-1 επί του Ορφέα Ξάνθης

 

Γράφει ο Κυριάκος Καγιάς

Ο Νέστος συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του. Κέρδισε με 3-1 τον Ορφέα και παρέμεινε στην κορυφή χωρίς ήττα.

Πολύ καλό παιχνίδι για όλα τα γούστα με 4 γκολ, 3 πέναλτι και 1 κόκκινη. Ηταν πέρα για πέρα δίκαιη η νίκη του Νέστου παρά το γεγονός ότι είχε πολλές ελλείψεις. Ο Παρουτσής ήταν το κρυφό χαρτί από τον πάγκο του Κυριάκου Κετσιεμενίδη αφού με την είσοδο του πέτυχε 2 γκολ.

Στο 7` κεφαλιά το Χούσινετς λίγο άουτ ενώ στο 15` σουτ του Πασχαλάκη έδιωξε με τα πόδια ο Αθανασίου.

Στο 24` φάουλ του Ν. Μελισσόπουλου κεφαλιά του Χούσινετς στο οριζόντιο δοκάρι ενώ στο 29` καθυστέρησε ο Χούσινετς και τον  προλάβανε οι αμυντικοί.

Στο 34` σουτ του Πασχαλάκη στο οριζόντιο δοκάρι.

Στο 42` κέρδισε πέναλτι ο Νέστος από σπρώξιμο του Γ. Τσαμπέγια από τον Χασάνογλου. Εκτέλεσε ο  Καθάριος  αλλά έσωσε ο   Ρούφος.

Στο 50` από σέντρα του Μαϊδανού και πλασέ του Ευθυμιάδη απέκρουσε ο Ρούφος και στην επαναφορά ο Μπέλιτς σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 72` ο Μπέλιτς βρήκε τον Παρουτσή και αυτός μέσα από την περιοχή το 1-0.

Στο 74` σουτ του Ν. Μελισσόπουλου έξοχα αποκρούει ο Ρούφος.

Στο 76` ο Μπουνταγκίδης ανατρέπει τον Μπέλιτς και έχουμε πέναλτι αλλά και κόκκινη στον παίκτη του Ορφέα Ξάνθης. Εκτελεί το πέναλτι ο  Μκρτσιάν για το 2-0. Στο 86`σουτ του Ιμέρ μπλοκάρει ο Αθανασίου. Στο 91` μόνος του ο Παρουτσής σουτάρει αλλά σώζει ο Ρούφος.

Στο 93` χέρι του Μκρτσιάν καταλογίζεται πέναλτι. Εκτελεί ο Γ. Καραγκιόζης για το 2-1. Στο 96` ο Παρουτσής με σου το 3-1.

Συνθέσεις.

Νέστος: Αθανασίου, Μαϊδανός,  Αρετάς, Χούσινετς, Μκριτσιάν, Ευθυμιάδης 85` λ.τ Περσίδης, Καθάριος Νύκταρης, Τσαμπέγια Γ 65` Παρουτσής, Μελισσόπουλος Ν 81` Λ. Παπαδόπουλος, Μπέλιτς 90` Γαβριήλ.

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Μπουνταγκίδης, Κατρανίτσας,  Χασάνογλου, Τοραμανίδης 38` λ.τ  Καραγκιόζης Γ,  Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β, Ιμέρ, Ξαντινίδης 68` Λαζαρίδης, Τανζού 75` Τουγιάλ,   Πασχαλάκης.  Το παιχνίδι έγινε παρουσία του Φ. Τσαμπέγια που οι παίκτες του Νέστου του πρόσφεραν ανθοδέσμη ενώ φορούσαν και μπλουζάκια με το όνομα του στο ζέσταμα. Ο Ευθυμιάδης αισθάνθηκε δύσπνοια και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπως και ο Τορομανίδης που ήταν άτυχος αφού έσπασε τη μύτη του σε σύγκρουση με συμπαίκτη του.

 

 

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Εθνικός Αλεξ/πολης – Απόλλων Παραλιμνίου 1-0 (43′ Πατσιώρας)

Νέστος Χρυσούπολης – Ορφέας Ξάνθης 3-1 (72′, 96′ Παρουτσής, 82′ Μκρτσιάν (πεν.) / 93′ Καραγκιόζης Γ.( πεν.))

ΑΕ Καλαμπακίου – Ασπίδα Ξάνθης 0-0

Πανσερραϊκός – ΠΑΟΚ Κοσμίου 3-0 (19′ Παπαβασιλείου πεν, 82 Βαρδακώστας, 88′ Σαρέγκος)

Αλέξανδρος Κιλκίς – Καβάλα 0-2 (33′ Μαρκόπουλος, 42′ Τσούτσης)

Άρης Αβάτου – Εθνικός Σιδηροκάστρου 2-0 (21′ Κρασσώνης, 78′ Σαρηγιαννίδης)

Αετός Ορφανού – Κεραυνός Πέρνης 3-2 (11′ Παυλίδης, 76′ Μουδούρογλου, 88` Σαββατιανός  / 36′ Χαλπέτης, 45′ Χατζηκυριάκου)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Νέστος Χρυσούπολης 24 (21-8)

——————————————-

  1. Α.Ο.Καβάλα 23 (21-3)

——————————————-

  1. Αετός Ορφανού 20 (19-11)
  2. Άρης Αβάτου 17 (13-8)
  3. Ορφέας Ξάνθης 17 (14-11)
  4. Αλέξανδρος Κιλκίς 16 (13-6)
  5. Πανσερραϊκός  15 (16-12)
  6. Κεραυνός Πέρνης 15 (10-7)
  7. Απόλλων Παραλιμνίου 11 (6-9)

——————————————-

  1. Εθνικός Αλεξ/πολης 9 (8-17)
  2. Εθνικός Σιδηροκάστρου 8 (4-17)
  3. ΑΕ Καλαμπακίου 7 (5-13)
  4. ΠΑΟΚ Κοσμίου 7 (7-17)
  5. Ασπίδα Ξάνθης 7 (6-25)

 

 

Διαβάστε επίσης