Ο Μανώλης Κοντοστέλιος ενημερώνει για τη σημερινή εκδήλωση με τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα

 Ο Μανώλης Κοντοστέλιος ενημερώνει για τη σημερινή εκδήλωση με τον εργατολόγο Διονύση Τεμπονέρα

Σήμερα το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης γίνεται εκδήλωση για τα ασφαλιστικά- συνταξιοδοτικά θέματα των δημοτικών υπαλλήλων.

Οργανώνεται από το σωματείο εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Καβάλας. Με μέλη εργαζόμενους στους Δήμους Καβάλας και Νέστου. Προσοχή, η εκδήλωση δεν είναι πολιτική. Ο ομιλητής Δ. Τεμπονέρας (φωτογραφία) αν και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, έρχεται στην εκδήλωση με την επαγγελματική του ιδιότητα. Ως δικηγόρος εργατολόγος. Για αυτήν την ιδέα μίλησε στην Πρωινή ο Μανώλης Κοντοστέλιος, γραμματέας της διοίκησης του σωματείου.

Η συνέντευξη

Ερ: Μιλήστε μας για την εκδήλωση που έχετε την Παρασκευή και φυσικά έχει ενδιαφέρον για τους συναδέλφους σας.

Απ: Φυσικά και έχει ενδιαφέρον γιατί αφορά θέματα εργασιακά, συνταξιοδοτικά και ασφαλιστικά. Έχουμε την τιμή την Παρασκευή να έχουμε κοντά μας το γιό του αείμνηστου Νίκου Τεμπονέρα. Ο Νίκος Τεμπονέρας δολοφονήθηκε το 1991 κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων από ΟΝΝΕΔίτες παρακρατικούς. Ομιλητής στην εκδήλωση είναι ο γιός του, ο Διονύσιος Τεμπονέρας. Ο οποίος συνεχίζει την αγωνιστική παράδοση και την αγωνιστική παρακαταθήκη του πατέρα του. Ο Διονύσης Τεμπονέρας είναι ένας εξαιρετικός εργατολόγος, δικηγόρος Αθηνών, με μεγάλη εμπειρία σ’ αυτά τα θέματα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι όπου δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν εκδηλώσεις με ομιλητή τον Διονύση Τεμπονέρα, η εκδήλωση σημείωσε πολύ μεγάλη επιτυχία. Γιατί ο κος Τεμπονέρας έδωσε καίριες απαντήσεις σε  κρίσιμα και καθοριστικά ερωτήματα συναδέλφων. Δεν έχει καμία σχέση η πολιτική του ιδιότητα και δεν είναι πολιτική εκδήλωση. Έρχεται μόνο με τη ιδιότητα του εργατολόγου.

Ερ: Επιλέξατε ένα χώρο εκδήλωσης, ο οποίος δεν είναι και τόσο συνηθισμένος…

Απ: Επιλέξαμε τον εκθεσιακό χώρο «Απόστολος Μαρδύρης» στην Νέα Καρβάλη. Εκεί γίνονται εκδηλώσεις της Περιφέρειας ΑΜΘ, εκθέσεις του Επιμελητηρίου κτλ. Όμως γίνονται παράλληλα διάφορες εκδηλώσεις τέτοιου χαρακτήρα. Ας μη ξεχνάμε ότι εκεί ο Σύλλογος του χωριού μου του Γέροντα, έχει κάνει τουλάχιστον δυο συνέδρια αποδήμων Γεροντιανών. Γιατί ο χώρος προσφέρεται και για τέτοιες εκδηλώσεις. Είναι κατάλληλος. Θέλαμε να επιλέξουμε και ένα χώρο ο οποίος θα είναι στη μέση. Ανάμεσα της Καβάλας και της Χρυσούπολης. Είμαστε και σύλλογος εργαζομένων Δήμου Νέστου. Όχι μόνο του Δήμου Καβάλας. Δεν θα αντιμετωπίσουνε πρόβλημα όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση και στο παρκάρισμα. Κάθε φορά που κάνουμε εκδήλωση στην Καβάλα, έχουμε τη μόνιμη γκρίνια των συναδέλφων για το παρκάρισμα. Κάποια στιγμή θα μπούμε στη διαδικασία και κάποια διοικητικά συμβούλια μέσα στο χρόνο, να γίνονται (να συνεδριάζουν) και στο Δήμο Νέστου. Την αποκέντρωση την κάνουμε πράξη.

Ερ: Ο Δήμος Καβάλας έχει μόνο έναν ηλεκτρολόγο και οι λάμπες που είναι καμένες στους δρόμους, αμέτρητες. Η ΠΕ Καβάλας δεν έχει κανέναν ηλεκτρολόγο και δεν μπορεί να ανάψει τα φώτα που έσβησαν λόγω βλάβης στην Περιμετρική. Τι γίνεται; Είμαστε στο 2024.

Απ: Πλέον οι δήμαρχοι δεν έχουν κανένα άλλοθι και καμία δικαιολογία να μη στελεχώσουν αυτές τις υπηρεσίες. Σ’ αυτές τις υπηρεσίες οι υπάλληλοι τους πληρώνονται από ανταποδοτικά έσοδα. Δεν ισχύει η μνημονιακή δέσμευση, ένας φεύγει κι ένας έρχεται… Ανά πάσα στιγμή οι Δήμοι εφόσον επιθυμούν οι Δήμαρχοι, μπορούν να προκηρύξουν θέσεις και να προσλάβουνε το ανάλογο προσωπικό. Αρκετοί Δήμαρχοι όμως ανά την επικράτεια ενδιαφέρονται να βάζουν τους ιδιώτες από την πίσω πόρτα στις υπηρεσίες των Δήμων. Συνειδητά, απαξιώνοντας τις υπηρεσίες. Είτε αυτή είναι καθαριότητα, είτε είναι ηλεκτροφωτισμός, είτε είναι διάφορες άλλες υπηρεσίες. Δυστυχώς το αποτέλεσμα το πληρώνουν οι δημότες.

Διαβάστε επίσης