Ο μητρικός θηλασμός είναι οικογενειακή υπόθεση

 Ο μητρικός θηλασμός είναι οικογενειακή υπόθεση

Την παγκόσμια μέρα μητρικού θηλασμού τίμησε με εκδήλωση που έγινε το απόγευμα του Σαββάτου ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας. Η εκδήλωση έγινε με μικρή καθυστέρηση σε σχέση με την παγκόσμια ημέρα μητρικού θηλασμού (αρχές Νοέμβρη), η οποία αποδείχθηκε ότι της έκανε καλό. Κεντρικό πρόσωπο στην εκδήλωση ο διακεκριμένος γιατρός που αν και κατάγεται από την Καβάλα, εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Ο λόγος για τον κ. Θανάση Ευαγγελίου, γιο του πρώην δημάρχου Καβάλας Βαγγέλη Ευαγγελίου. Εισηγητές ήταν επίσης οι γιατροί Αμαλία Μαυρωνά, Χρύσα Γκουνενιώτη, Δημήτρης Καλαμούκος και Δημήτρης Συμεωνίδης.

Η αίθουσα της εκδήλωσης γέμισε από κόσμο. Από μητέρες, νέες μητέρες, μέλλουσες μητέρες, γιαγιάδες, συζύγους νέων μητέρων, βρέφη και γιατρούς. Κυρίως του ιδιωτικού τομέα. Σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αναστασία Αντωνίου ενώ εισαγωγή στο θέμα έκανε η κ. Δέσποινα Ιατρού. Η οποία όπως τονίστηκε είχε το δύσκολο έργο προετοιμασίας και οργάνωσης της εκδήλωσης.

Στα λόγια της υπήρξε το μήνυμα αυτής. Ο θηλασμός είπε είναι οικογενειακή υπόθεση. Τα θέματα των εισηγήσεων διαφορετικά από τα συνηθισμένα με πιο πετυχημένο αυτό που ανέπτυξε ο κ. Συμεωνίδης. Για τον ρόλο του πατέρα στη διαδικασία του θηλασμού. Ανάμεσα σε όσους παρακολούθησαν την εκδήλωση ήταν ο νέος πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Ντίνος Κλειτσιώτης.

Πριν την έναρξη της εκδήλωσης, στις δηλώσεις της, η κ.Ιατρού είπε:

« Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στη θεάρεστη διαδικασία του μητρικού θηλασμού. Φέτος το θέμα της είναι η ενδυνάμωση των γονέων και όλης της οικογένειας. Θέλουμε να πετύχουμε την ακόμη πιο σωστή και βαθιά ενημέρωση σχετικά με το θέμα αυτό. Να αγγίξουμε πτυχές που το ακροατήριο δεν έχει φανταστεί ότι υπάρχουν. Θέματα ιδιαίτερα και πιο πολύπλοκα. Επιδιώκουμε πάντοτε τη συμμετοχή του κόσμου σε τόσο σημαντικά θέματα που μας αφορούν. Επειδή γονείς και παιδίατροι είναι καθημερινά σε επαφή όπου λύνονται τα πρακτικά και απλά θέματα, θελήσαμε να θίξουμε θέματα πιο περίεργα και πολύπλοκα. Από έγκριτους επιστήμονες που μπορούν να λύσουν κάθε απορία».   

 

Διαβάστε επίσης