Τα γεγονότα που οριστικοποιούν τις αλλαγές στη ΝΔ Καβάλας

 Τα γεγονότα που οριστικοποιούν τις αλλαγές στη ΝΔ Καβάλας

Μέσω της καθιερωμένης και απαραίτητης δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης πληροφορηθήκαμε την Παρασκευή το νέο διοικητικό συμβούλιο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Τόσο το όνομα της νέας προέδρου όσο και των μελών του διοικητικού συμβουλίου επιβεβαίωσαν την φημολογούμενη από καιρό έκπληξη. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο δεν περιλαμβάνονται όσοι (τοπικοί παράγοντες της ΝΔ) ενδιαφέρθηκαν αν και τα ονόματα τους «έπαιξαν» αρκετά το διάστημα των διαβουλεύσεων.

Η Μαρίνα Φιλιππίδου φημολογείται ότι τελικά «κόπηκε» λόγω παλαιότερης αγωγής της κατά του Κέντρου ενώ η Βάσω Παπουτσή Μήττα απλώς δεν προτιμήθηκε. Αν πιστέψουμε τις διάφορες φήμες τότε για την κ. Φιλιππίδου πρέπει να σημειώσουμε ότι εκτός από το προσόν του έργο της όταν ήταν πρόεδρος του Κέντρου, είχε υπέρ της και την υποστήριξη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου. Αυτά τα πλεονεκτήματα δεν επαρκούσαν. Η τελική επιλογή μιας μη Καβαλιώτισσας και εντελώς ξένης με την ΑΜΘ, δείχνει ότι τα πράγματα αλλάζουν. Σχετικά μηνύματα υπήρξαν και με την ευκαιρία της επιλογής των προσώπων στη διοίκηση του ΟΛΚ και με το επίσης πρόσφατο νέο διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

Πολιτικά κερδισμένος εμφανίζεται ο Μακάριος Λαζαρίδης. Ακόμη και στο δ.σ. του Νοσοκομείου οι δικοί του φίλοι και υποστηρικτές είναι πλειοψηφία. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Γιάννης Πασχαλίδης προσπαθούν μα όπως φαίνεται στο τέλος συχνά επικρατεί η πλευρά Λαζαρίδη. Σημειώνουμε ότι από πολιτικής πλευράς ουδείς αναλαμβάνει την ευθύνη για την επιλογή της νέας προέδρου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Λέγεται (σκόπιμα ή όχι, είναι μια άλλη ιστορία) ότι για το συγκεκριμένο πρόσωπο υπήρξε άνωθεν παρέμβαση και επιλογή. Κανείς δεν γνωρίζει αν όντως έτσι έγιναν τα πράγματα. Ξέρουμε αντίθετα (με βάση όσα ακούμε) ότι αρχικά και για καιρό «έπαιξε» το όνομα της κ. Φιλιππίδου. Η οποία ξεκίνησε ως φαβορί αλλά στο τέλος φαίνεται ότι αδικήθηκε. Γεγονός που κανείς δεν περίμενε.

Αντιδράσεις για το νέο δ.σ. του Κέντρου δεν υπήρξαν τόσο την Παρασκευή όσο και το Σάββατο. Διαπιστώθηκε μια μουρμούρα και μια γκρίνια, η οποία στο τέλος γίνονταν απογοήτευση. Δημόσια δεν εμφανίστηκε κανείς, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τέτοιες αντιδράσεις δεν θα υπάρξουν τελικά. Κι ακόμη υπάρξουν, θα είναι περιορισμένες. Έτσι τουλάχιστον φαίνεται.

Ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχουν οι πρώτες ζυμώσεις για τις επόμενες τοπικές εκλογές. Οι αλλαγές στη ΝΔ Καβάλας είναι τόσο μεγάλες που κι αυτή η συζήτηση που δειλά δειλά ξεκινά (για τον υποψήφιο δήμαρχο Καβάλας) γίνεται με τους νέους όρους και δεδομένα. Κατά πληροφορίες αναζητείται ένα εντελώς νέο πρόσωπο, ένας νέος και άφθαρτος άνδρας ή ακόμη και γυναίκα. Κανείς δεν βιάζεται. Βιάζονται μόνο όσοι έχουν τις προϋποθέσεις και το ενδιαφέρον. Σημειώνουμε ότι το προσεχές διάστημα (ως το Καλοκαίρι), οι αλλαγές στη ΝΔ Καβάλας θα γίνουν ακόμη πιο εμφανείς. Οι εσωκομματικές εκλογές θα δημιουργήσουν αυτήν την αφορμή. Και για τις εκλογές στη ΝΟΔΕ υπάρχει προετοιμασία δεδομένου του ότι ο πρόεδρος της επιτροπής αλλάζει λόγω ορίου θητειών κτλ.

 

Διαβάστε επίσης