• 28 Απριλίου 2024,

Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης αποχαιρετά τον Κύριο Σωκράτη

 Ο Μπάμπης Παναγιωτίδης αποχαιρετά τον Κύριο Σωκράτη

Έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 99 ετών ο Σωκράτης Χάΐτας, ένας ξεχωριστός άνθρωπος, που ομόρφυνε με την παρουσία του την πόλη μας και ιδιαίτερα την περιοχή του Περιγιαλίου όπου και κατοικούσε μια ολόκληρη ζωή.

Πολυπράγμων και δραστήριο μέλος της κοινωνίας μας, ο αγαπητός Σωκράτης έφυγε πλήρης ημερών αφήνοντας πίσω του βαριά κληρονομιά και ανεξίτηλη την σφραγίδα του στο τόπο μας. Ποντιακής καταγωγής και ” ανήσυχο ” πνεύμα καθώς ήταν, από τα νεανικά του χρόνια ασχολήθηκε με τα κοινά.

Χρημάτισε Δημοτικός σύμβουλος επί Δημαρχίας Μίμη Λολίδη την τετραετία 1978 – 1982 και ήταν εκ των βασικών συντελεστών στην ανέγερση του ιδρύματος μέριμνας για το ειδικό παιδί “ΑΓΙΑ ΜΑΡΊΝΑ”. Ασχολήθηκε επίσης με τον αθλητισμό και ήταν κριτής στίβου από το 1973 μέχρι τις μέρες μας, ενώ καμάρωνε παράλληλα τις πρωτιές της κόρης του Πόπης Χάϊτα ,πρωταθλήτριας Ελλάδος με τα χρώματα του Ο.Κ.Α.Κ. στα 200 – 400 – 800 και την σκυταλοδρομία.

Ο Σωκράτης Χάΐτας ήταν παλαιότερα μέλος της Λέσχης Ποντίων Νομού Καβάλας, αργότερα στον Σύλλογο Ποντίων Αγίου Τρύφωνος Καβάλας – η εξέλιξη του σημερινού Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Περιγιαλίου “Ο ΑΓΙΟΣ ΤΡΎΦΩΝΑΣ”, ενώ ήταν επίτιμο μέλος της Εκκλησιαστικής επιτροπής του Ιερού Προσκυνήματος του Αγίου Νεκταρίου στην Άσπρη Άμμο, μιας και εκεί έβαλε το δικό του λιθαράκι για την ανέγερση του Ναού.

Ο Σωκράτης Χάΐτας ήταν ” ΚΥΡΙΟΣ ” με όλη την σημασία της λέξης, άνθρωπος ανιδιοτελής, της προσφοράς και της ευεργεσίας δίχως να επιζητά το παραμικρό για τον εαυτό του. Θα τον θυμάμαι πάντοτε για τις απλές και σοφές συμβουλές του, με το γλυκό του χαμόγελο και τον καλόγνωμο χαρακτήρα του.

Εκεί στο σκαμνάκι του έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Νεκταρίου – κάθε Πέμπτη ή τις Κυριακές και στις Πανηγύρεις του Ναού. Θα θυμάμαι την ευγενική φιγούρα του έξω από το σπίτι του στην Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού – που αρκετές φορές επισκεπτόμουν – να βάφει, να καθαρίζει τα χόρτα, να μερεμετίζει κάποιον τοίχο του, να μαζεύει τα σκουπίδια από τον δρόμο.

Αυτός ο απλός – πλήν όμως σημαντικός – άνθρωπος ήταν για μένα ο εκλιπών Σωκράτης Χάΐτας που με “σημάδεψε” με τον τρόπο της ζωής του. Οι συγγενείς και φίλοι θα τον αποχαιρετίσουμε αύριο Τρίτη 26 Μαρτίου στις 12:00 από τον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων στα Δημοτικά Κοιμητήρια της πόλης μας.

Μπάμπης Παναγιωτίδης

Διαβάστε επίσης