• 5 Μαΐου 2024,

Οι άλλοι ετοιμάζονται για τα χειρότερα. Εμείς;

 Οι άλλοι ετοιμάζονται για τα χειρότερα. Εμείς;

Γράφει ο Παναγιώτης Φώτου


Μου έκανε εντύπωση μια ανακοίνωση της Υπουργού Παιδείας της Γερμανίας κ. Μπετίνα Σταρκ – Βατσινγκερ που διάβασα στη Deutsche Well. Προτείνει την εκπαίδευση των μαθητών των σχολείων σε καταστάσεις κρίσεων και καταστροφών.

Η δήλωση αυτή ακολούθησε την αναφορά του Πρωθυπουργού Όλαφ Σόλτς για πιθανή πολεμική σύρραξη με την Ρωσία και τα επακόλουθά της. Καλεί μάλιστα στρατιωτικούς της Bundeswehr να επισκέπτονται τα σχολεία με στόχο πρώτα την γνωριμία και μετά την εκπαίδευση για την ενίσχυση της Πολιτικής  Άμυνας.

Την Γερμανία δεν την απειλεί κανείς ότι «Θα πάει μια νύχτα ξαφνικά. Κανένας δεν μετρά τους πυραύλους του μέχρι που μπορεί να την πλήξουν», απλώς ετοιμάζονται για κάτι που η πιθανότητα του να συμβεί είναι σχετικά μικρή.

Η δική μας πιθανότητα για σύγκρουση με την Τουρκία πλησιάζει την βεβαιότητα, αυτό που δε ξέρουμε είναι το πότε. Ο Αναθεωρητισμός τους παρών και “διατυμπανισμένος” σε διεθνείς Οργανισμούς και Φόρα και παράγουν το δίκαιο του ισχυρού εκ του μη όντος με παράνομα Μνημόνια και θεωρίες.

Κανείς πολιτικός δεν έχει την εξουσιοδότηση να προσφέρει «Γη και Ύδωρ» στους Τούρκους. Αν γίνει κάτι τέτοιο αυτό θα είναι «Εσχάτη Προδοσία». Αυτοί ετοιμάζουν ένα τεράστιο εξοπλιστικό πρόγραμμα για να επικρατήσουν κυρίως στις θάλασσες μας γράφοντας κυριολεκτικά στα παλιά τους παπούτσια το Διεθνές Δίκαιο που εμείς έχουμε σαν Ευαγγέλιο.

Η δικιά μας πλευρά; Δεν καταλαβαίνουμε τίποτε αντίθετα μάλιστα, βλέπουμε μεγάλη ευκαιρία να τα βρούμε μαζί τους. Η κυρία Μπακογιάννη προτείνει Εθνική Συναίνεση των κομμάτων, για να συμφωνήσουμε   . Τι να βρούμε δηλαδή;

Που στ’ αλήθεια νομίζουν ότι θα κάνει πίσω η Τουρκία; Σε μια πολιτική που προγραμμάτισε και υλοποίησε εδώ και πολλά χρόνια με «Την Γαλάζια της Πατρίδα», απλώς εμείς τη μάθαμε όταν την ανακοίνωσε επίσημα ο Ερντογάν το 2019.

Εργάζεται μεθοδικά και προγραμματισμένα για την υλοποίηση των σχεδιασμών της. Προετοίμασε ψυχολογικά τον πληθυσμό και τον στρατό της και ετοιμάζεται εξοπλιστικά στο μέγιστο βαθμό. Δυστυχώς κατόρθωσε να δημιουργήσει μια αξιόλογη Αμυντική Βιομηχανία με κύριο στόχο την επίτευξη των σκοπών της.

Ένας είναι ο στόχος της που στέκετε εμπόδιο στη θαλάσσια επιβολή της και αυτός είναι η Ελλάδα. Τους δώσαμε χρόνο και συγκατάθεση με τη Συμφωνία των Αθηνών να λύσουν το πρόβλημά τους με την Αεροπορία τους.

Οι συνομιλίες τους προσχηματικές. Αν δεν πάρουν αυτά που θέλουν με την προβολή ισχύος, θα τα επιχειρήσουν με τα όπλα. Τότε θα πρέπει να είμαστε έτοιμη. Πρέπει να ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Γερμανών: Εκπαίδευση του Λαού σ’ όλα τα επίπεδα για ένα τέτοιο ενδεχόμενο και προετοιμασία των Ενόπλων Δυνάμεων με προσωπικό και μέσα για αποτροπή.

Οι Ανατολίτες ενεργούν μόνο στα σίγουρα, το ρίσκο το αποφεύγουν «σαν τον διάβολο το λιβάνι». Με χαροποίησε η Ημερήσια Διαταγή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας του Υπουργού Άμυνας του κ Νίκου Δένδια με την ευκαιρία της 25ης Μαρτίου την οποία παραθέτω αυτούσια «Για να προφυλάξουν αυτό που σήμερα θεωρείται αυτονόητο δεδομένο.

Την ανεξαρτησία μας, την κυριαρχία μας, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο. Όπως μας διδάσκουν οι συγκρούσεις του 21ου αιώνα, δεν υπάρχουν δεδομένα δικαιώματα αν δεν μπορείς να τα υπερασπίσεις.

Ουδείς σέβεται τον ανυπεράσπιστο, αναθεωρητισμοί, βασισμένοι στις απειλές και στην ισχύ των όπλων και των αριθμών, δεν θα εξαφανιστούν ως δια μαγείας από τον ορίζοντα. Η μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι απαραίτητος όρος εθνικής επιβίωσης». Θα προσθέσω  και η σωστή ενημέρωση και εκπαίδευση και των Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης