• 26 Απριλίου 2024,

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τροπολογία και ρύπανση

 Ο Ν. Παναγιωτόπουλος για τροπολογία και ρύπανση

Δύο θέματα της επικαιρότητας απασχόλησαν τη χθεσινή συζήτηση στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ με το βουλευτή Νίκο Παναγιωτόπουλο. Οι ανησυχίες των κατοίκων της ΒΦΛ για τη λειτουργία του εργοστασίου ή και των εργοστασίων της περιοχής, καθώς και η περιβόητη και απαραίτητη τροπολογία μέσω της οποίας θα απαλλαγούν των ποινικών ευθυνών τους αιρετοί και πρώην αιρετοί του δήμου Παγγαίου.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος έδωσε προτεραιότητα στο θέμα του δήμου Παγγαίου λέγοντας ότι προγραμματίζει εντός των ημερών επαφές στο υπουργείο εσωτερικών. Ενώ για το θέμα της ΒΦΛ ο βουλευτής σημείωσε: «Εύλογες είναι οι ανησυχίες των κατοίκων της Νέας Καρβάλης. Κάποιες ημέρες οπτικά η κατάσταση όντως είναι δυσάρεστη. Η εταιρεία οφείλει να πράξει τα δέοντα και να επενδύσει σε εξοπλισμό με τα γνωστά φίλτρα. Πρέπει να υπάρχει συνεχής παρακολούθηση των δεδομένων. Η τεχνολογία λύνει παρόμοια ζητήματα. Ορθά πράττουν οι κάτοικοι της Νέας Καρβάλης και ανησυχούν αφού πρέπει να βρίσκονται σε εγρήγορση».

Αναφορικά με την τροπολογία του υπουργείο εσωτερικών για τα δίμηνα του δήμου Παγγαίου ο κ. Παναγιωτόπουλος που βρίσκεται ήδη στην Αθήνα έκανε λόγο για επίσκεψή του στο υπουργείο εσωτερικών και συζήτηση του για το θέμα του δήμου Παγγαίου, για απαραίτητο συντονισμό με τους συναδέλφους του βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του υπουργείου.

«Στο υπουργείο εσωτερικών θα πρέπει να πάω με έναν ή με περισσότερους συναδέλφους μου βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Το θέμα πρέπει να τελειώσει πριν γενικευθεί ως πρόβλημα», σημείωσε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε: «Και οι συνάδελφοί μου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας, πρέπει να πιέσουν την κυβέρνηση. Προβλέπω ότι η ΝΔ θα πεισθεί. Αν και δεν είναι θετικό το να προσφεύγουμε σε τροπολογίες προκειμένου να λύνονται προβλήματα, τα οποία εκκρεμούν στη δικαιοσύνη. Πάντως το συγκεκριμένο θέμα δεν αφορά μόνο στο δήμο Παγγαίου, αφού σύντομα ανάλογο πρόβλημα θα αντιμετωπίσουν οι περισσότεροι δήμοι της χώρας».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε και για τις εξελίξεις στην Αθήνα, την πορεία προς τις επόμενες εκλογές. Η περίοδος είναι ολίγον προεκλογική, δήλωσε χαρακτηριστικά και μεταξύ σοβαρού και αστείου δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να προκηρυχθούν τριπλές εκλογές την άνοιξη του 2019. Εύχομαι, κατέληξε ο κ. Παναγιωτόπουλος, να μην μπούμε σε άλλες περιπέτειες, εννοώντας εθνικές περιπέτειες.

 

 

Διαβάστε επίσης