• 26 Απριλίου 2024,

Ο νέος διοικητής του ΕΚΑΒ ήταν χθες στην πόλη μας

 Ο νέος διοικητής του ΕΚΑΒ ήταν χθες στην πόλη μας

Ο νέος διοικητής του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου βρέθηκε για αρκετές ώρες χθες το πρωί στο ΕΚΑΒ Καβάλας. Στο παρελθόν ο κ. Παπαευσταθίου ήταν 6,5 χρόνια πρόεδρος του ΕΚΑΒ. Έχει με λίγα λόγια την εμπειρία και τη γνώση. Είναι εύκολο να αντιληφθεί τα ζητήματα γενικού και τοπικού χαρακτήρα, μπορεί άμεσα να συνομιλήσει επί της ουσίας με τους εργαζόμενους. Αυτό κι έγινε. Μίλησε σε εργαζόμενους που τον περίμεναν και προέρχονταν από την Καβάλα, τη Θάσο αλλά και την Αλεξανδρούπολη. Συζήτησε ιδιαίτερα με τις διοικήσεις αρκετών σωματείων ΕΚΑΒ της ΑΜΘ και των Σερρών.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Τσιτσιλικάκης είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι ικανοποιημένος από τα όσα άκουσε από τον κ. Παπαευσταθίου. «Αρκεί αυτά να γίνουν πράξη» συμπλήρωσε. Ο κ. Παπαευσταθίου είπε μεταξύ άλλων: «Περιοδεύοντας στην επαρχία βλέπουμε τα προβλήματα από κοντά. Αυτές οι επισκέψεις μας είναι κατά κάποιο τρόπο υποχρεωτικές. Εδώ ακούμε τα ειδικότερα προβλήματα, συζητάμε με τους εργαζόμενους κτλ. Στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη του ΕΚΑΒ». Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ υποσχέθηκε προσπάθειες για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ στη Χρυσούπολη, είπε μάλιστα ότι θα επιδιωχθεί να λειτουργήσει τομέας του ΕΚΑΒ στην πρωτεύουσα του Νέστου. Για να γίνει αυτό, είπε, χρειάζεται να προσληφθούν τουλάχιστον 11 άτομα. Για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ Καβάλας είπε ότι θα αντιμετωπιστούν «… με μέτρο και σωστό τρόπο».

Ο κ. Παπαευσταθίου υποσχέθηκε αλλαγή του οργανισμού του ΕΚΑΒ. Μίλησε και για προσλήψεις και για νέα οχήματα (ασθενοφόρα). Η συζήτηση με τους εργαζόμενους έγινε παρουσία και του διευθυντή ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Θωμά Αγγελόπουλου. Στο θέμα της υπολειτουργίας του ΕΚΑΒ στη Χρυσούπολη και στο Δήμο Νέστου, ο κ. Παπαευσταθίου δεν ήταν ιδιαίτερα συγκεκριμένος. Κι όμως το ΕΚΑΒ στο Νέστο υπολειτουργεί ειδικά όταν το προσωπικό του ΚΥ Χρυσούπολης βρίσκεται σε άδεια. Τότε εντείνεται το πρόβλημα. Γενικά για την εξυπηρέτηση περιστατικών στο Νέστο, πολλές ώρες του 24ωρου, το ασθενοφόρο χρειάζεται να ξεκινήσει από την Καβάλα. Χθες το πρωί για παράδειγμα υπήρξε περιστατικό πολίτη στη Χρυσούπολη. Αυτός μεταφέρθηκε με ιδιωτικό όχημα στο ΚΥ Χρυσούπολης και το ασθενοφόρο ξεκίνησε από την Καβάλα, κινήθηκε στη Χρυσούπολη αφού υπήρχε ενδεχόμενο μεταφοράς του στο Νοσοκομείο. Για το πρόβλημα του Νέστου αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα ο πρόεδρος των εργαζόμενων του ΕΚΑΒ Καβάλας κ. Τσιτσιλικάκης. Ο ίδιος είπε ότι από την αρχή του έτους είναι σε εκκρεμότητα και διαδικασία τελικής υπογραφής η μετακίνηση στο ΕΚΑΒ Καβάλας 3 εργαζόμενων που σήμερα δουλεύουν σε άλλα ΕΚΑΒ της περιοχής. Ζήτηση από τον κ. Παπαευσταθίου το θέμα να λήξει άμεσα.

 

Διαβάστε επίσης