Την Παρασκευή η απολογία του 49χρονου

 Την Παρασκευή η απολογία του 49χρονου

Προθεσμία για να απολογηθεί στον Ανακριτή την Παρασκευή το πρωί ζήτησε και πήρε χθες ο 49χρονος δράστης της ανθρωποκτονίας στην καντίνα έξω από τις Κρηνίδες. Συνοδεία αστυνομικών βρέθηκε νωρίς χθες το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο. Ο συνήγορος υπεράσπισης του (δικηγόρος Καβάλας) είχε αναλάβει την υπόθεση μόλις το προηγούμενο βράδυ. Δεν είχε προλάβει να διαβάσει την πολυσέλιδη δικογραφία. Ως εκ τούτου η προθεσμία ήταν φυσιολογική και αναμενόμενη ως εξέλιξη. Προηγήθηκε φυσικά η υποβολή σχετικού αιτήματος.

Εν τω μεταξύ γίνονται συνεχώς γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση ή πληροφορίες σχετικά με το πώς μπορεί να προκλήθηκε και να εξελίχθηκε το τραγικό περιστατικό. Ο δράστης ισχυρίζεται ότι ήταν μεθυσμένος. Πολύ μεθυσμένος. Καθώς διηγείται τα γεγονότα του επίμαχου διαστήματος υποστηρίζει ότι λόγω της μέθης υπάρχουν σημεία που δεν τα θυμάται καθόλου! Για παράδειγμα φέρεται να μην θυμάται αν την κυνηγετική καραμπίνα την είχε στο αυτοκίνητο του (είναι το πιο πιθανό) ή αν πήγε σπίτι του. Την πήρε και επανήλθε στο σημείο της καντίνας. Ισχυρίζεται επίσης ότι το επεισόδιο με το θύμα δεν το προκάλεσε ο ίδιος.

Πάντως ερωτηθείς σχετικά με τον λόγο του καυγά, φέρεται να μην τον θυμάται! Σε γενικές γραμμές όλοι όσοι ήταν στην καντίνα το απόγευμα της Κυριακής είχαν καταναλώσει αλκοόλ. Το γεγονός δυσχέραινε αρχικά την πορεία των ερευνών. Από την πλευρά της η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας είναι ικανοποιημένη επειδή πέτυχε την εξιχνίαση του εγκλήματος σε σύντομο χρονικό διάστημα. Οι λεπτομέρειες και τα κενά στις διηγήσεις του δράστη έχουν για αυτήν ελάχιστη σημασία μπροστά στην επίτευξη του δικού της στόχου.

Μέχρι και το βράδυ της Δευτέρας η οικογένεια του θύματος δεν είναι διορίσει συνήγορο –εκπρόσωπο της. Κι αυτό ωστόσο θα συμβεί ως την ερχόμενη Παρασκευή που θα απολογηθεί ο δράστης. Ο αδικοχαμένος ιδιοκτήτης της καντίνας είχε περάσει διάφορες δύσκολες καταστάσεις αφού πρόωρα από τη ζωή «έφυγαν» δύο πρόσωπα του στενού του περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης