• 26 Απριλίου 2024,

Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για τους πρόσφυγες – μετανάστες

 Σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση για τους πρόσφυγες – μετανάστες

Στις 8 το απόγευμα συνεδριάζει και πάλι σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Αποκλειστικό θέμα της έκτακτης συνεδρίασης (την οποία ζήτησαν και ουσιαστικά επέβαλαν παρατάξεις της αντιπολίτευσης) οι πρόσφυγες- μετανάστες. Δεν αποκλείεται η συζήτηση να επικεντρωθεί στα θέματα της λειτουργίας της δομής στο «Ασημακοπούλου». Μια σχετική «προπόνηση» επί του ίδιου θέματος έγινε στη συνεδρίαση της Δευτέρας. Ο κ. Θόδωρος Μουριάδης ζήτησε συγνώμη από το δημοτικό συμβούλιο επειδή έκανε βιαστική και λάθος δήλωση, απορρίπτοντας το αίτημα της έκτακτης συνεδρίασης. Καυστική για την αντίδραση του ήταν η σχετική επιστολή της παράταξης της κ. Τσανάκα. Η πρώην Δήμαρχος είπε ότι στο «Ασημακοπούλου» υπάρχουν 839 ενήλικες πρόσφυγες και 29 ασυνόδευτα παιδιά. Λίγο νωρίτερα ο κ. Μουριάδης είχε αναφερθεί σε 821 πρόσφυγες εκ των οποίων 445 παιδιά. Η κ. Τσανάκα κατηγόρησε τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ότι έχασε τον έλεγχο της δομής κι αυτό επειδή στις 5 κάθε απόγευμα το προσωπικό του αποχωρεί από το «Ασημακοπούλου».

Κριτική στην αντίδραση Μουριάδη επί του αιτήματος έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου υπήρξε και από τον Βαγγέλη Παππά. Ο κ. Παππάς έθεσε (προ ημερήσιας διάταξης) ερωτήματα για την πεσμένη γέφυρα. Η κ. Τσανάκα ζήτησε από το Δήμαρχο να πιέσει την Εγνατία Οδό ΑΕ ώστε οι μελέτες στο έργο της γέφυρας να ετοιμαστούν πριν τον Φεβρουάριο. Αυτό έμαθε ότι είναι σήμερα το χρονοδιάγραμμα της εταιρίας.

Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης: Δόθηκε παράταση στη μίσθωση του χώρου στάθμευσης Ροδόπη με αύξηση του μισθώματος 10%. Ανακλήθηκε και ουσιαστικά διορθώθηκε η απόφαση για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ. Η συζήτηση του θέματος έγινε με μπόλικη κριτική στη διοίκηση. Ο κ. Ξανθόπουλος ψήφισε (μόνο αυτός) αρνητικά κι έτσι επέμενε στην ισχύ μιας απόφασης που ήταν λανθασμένη! Στην έναρξη της συνεδρίασης εκπρόσωποι των εργαζόμενων στη δομή προσφύγων του «Ασημακοπούλου»  ζήτησαν τη συμπαράσταση του Δήμου στην προσπάθεια τους να μονιμοποιηθούν. Ο κ. Μουριάδης και η κ. Τσανάκα απάντησαν εμμέσως πλην σαφώς αρνητικά. Αντίθετη άποψη διατύπωσαν οι παρατάξεις Ποτόλια- Βέρρου. Ο κ. Μάκης Παπαδόπουλος ζήτησε (όπως συνηθίζει σε κάθε σχεδόν θέμα) γραπτή εισήγηση της διοίκησης ώστε το ζήτημα να συζητηθεί σε μια επόμενη συνεδρίαση.

Διαβάστε επίσης