• 20 Απριλίου 2024,

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε εκδήλωση του Erasmus+ για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στα κοινά

 Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σε εκδήλωση του Erasmus+ για τη σημασία της συμμετοχής των νέων στα κοινά

Ο Βουλευτής Ν. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε στην εκδήλωση με τίτλο «Youth Votes for Europe» με θέμα την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ενεργό συμμετοχή στα κοινά, που διοργάνωσε στην Καβάλα ο οργανισμός Hellenic Youth Participation στο πλαίσιο του προγράμματος ευρωπαϊκής ανταλλαγής νέων Erasmus+.

Πρόκειται για δράση στην οποία συμμετείχαν 36 νέοι 18-30 ετών από 6 χώρες της Ευρώπης, την Ελλάδα, τη Ρουμανία, τη Λιθουανία, τη Γερμανία, την Πολωνία και την Κροατία, που στόχο έχει την ενδυνάμωση των νέων, την ευαισθητοποίησή τους στα ευρωπαϊκά ζητήματα και την ενεργοποίησή τους σε τοπικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κ. Παναγιωτόπουλος έκανε μια σύντομη παρουσίαση των θέσεων και των προτάσεων της Νέας Δημοκρατίας, εξήγησε γιατί αποτελεί πρόκληση το δημοκρατικό έλλειμμα στη σύγχρονη Ευρώπη και επιχειρηματολόγησε για την αξία της συμμετοχής των νέων στις επερχόμενες Ευρωεκλογές.

Ακολούθησε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία οι συμμετέχοντες νέοι και νέες διατύπωσαν τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς τους, απευθύνοντας σχετικές ερωτήσεις στον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Video από την εκδήλωση – συνάντηση εργασίας είναι διαθέσιμο στο κανάλι του κ. Παναγιωτόπουλου στη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=9_Shj67rGzQ. Λόγω της πολυπολιτισμικότητας των συμμετεχόντων η γλώσσα εργασίας στη διάρκεια της εκδήλωσης ήταν, όπως θα διαπιστώσετε, τα Αγγλικά.

Δελτίο τύπου

Διαβάστε επίσης