Κωστής Σιμιτσής: οι 4 βασικοί πυλώνες του προγράμματός του για την Περιφέρεια ΑΜΘ

 Κωστής Σιμιτσής: οι 4 βασικοί πυλώνες του προγράμματός του για την Περιφέρεια ΑΜΘ

Σε 4 κομβικές ενότητες του προγράμματός του για την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο υποψήφιος περιφερειάρχης με το συνδυασμό «Περιφέρεια σε Δράση» Κωστής Σιμιτσής, στη διάρκεια συνέντευξής του στον δημοσιογράφο Νίκο Χαζαρίδη και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Καβάλας AlphaRadio 88,6.

 

Όπως είπε, πρόκειται για 4 πυλώνες πάνω στους οποίους πρέπει να κατασκευαστεί το «οικοδόμημα» της Περιφέρειας ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Συγκεκριμένα:

 

  1. Αγροτική Παραγωγή: παρεμβάσεις της Περιφέρειας στον τομέα των υποδομών που θα αποκαταστήσουν προβλήματα των αγροτών και θα εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για την αύξηση του εισοδήματός τους

 

  1. Τουρισμός: στήριξη της Περιφέρειας στην τουριστική ανάπτυξη όχι μόνο των παραλιακών αλλά και των ορεινών περιοχών, στις οποίες υπάρχουν αναξιοποίητα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και η δυνατότητα συνδυασμού με τον αγροτουρισμό και τη γεωθερμία

 

  1. Φυσικό αέριο: η Περιφέρεια οφείλει να πιέσει τη ΔΕΠΑ και να διαπραγματευτεί την διασύνδεση όχι μόνο των αστικών αλλά και των μη αστικών περιοχών, ιδιαίτερα από τα σημεία όπου θα διέλθουν οι κεντρικοί αγωγοί.

 

  1. Έξυπνα Χωριά – Έξυπνες Πόλεις: πρόκειται για ευρωπαϊκά προγράμματα που δυστυχώς δεν έχουν αξιοποιηθεί στη δική μας Περιφέρεια και τα οποία βελτιώνουν την ποιότητα ζωής στις πόλεις και την ύπαιθρο ενώ μπορούν να βγάλουν περιοχές από την γεωγραφική ή κοινωνική απομόνωση, με αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.

 

Αναφερθείς σε άλλα ζητήματα, πλην των 4 βασικών πυλώνων, ο κ. Σιμιτσής αναφέρθηκε στην ανάγκη να επανέλθει το μέτρο της μείωσης του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων ώστε να αντιμετωπιστεί το γεωγραφικό μειονέκτημα της περιοχής που απέχει πολύ από το κέντρο.

 

Η ανάγκη αυτή είναι άμεση, τόνισε, εξηγώντας ότι το μεγάλο κόστος των οδικών μεταφορών δεν αντισταθμίζεται σήμερα από μέτρα όπως το Μεταφορικό Ισοδύναμο, το οποίο αφορά μόνο την ακτοπλοΐα, ή από άλλα μεταφορικά μέσα, ελλείψει τρένου και δεδομένου ότι τα λιμάνια της περιοχής δεν έχουν αναπτυχθεί στο βαθμό που θα έπρεπε.

 

Δελτίο τύπου

 

Διαβάστε επίσης