• 24 Απριλίου 2024,

Αμφιδρόμηση που γίνεται άμεσα προτείνει ο Μ. Παπαδόπουλος

 Αμφιδρόμηση που γίνεται άμεσα προτείνει ο Μ. Παπαδόπουλος

Λίγες μόνο ώρες πριν από τη απογευματινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας ο υποψήφιος δήμαρχος Μάκης Παπαδόπουλος και ο υποψήφιος σύμβουλος του συνδυασμού και πολιτικός μηχανικός Κώστας Μπουμπούνας, συνάντησαν τους δημοσιογράφους. Παρουσίασαν την πρόταση της παράταξης «Ο τόπος της ζωής μας» για την αμφιδρόμηση της οδού μπροστά από το παλιό νοσοκομείο. Μια πρόταση (ελαφρώς) διαφορετική από εκείνη που προτείνει ο Δήμος Καβάλας. Το βασικό χαρακτηριστικό της είναι ότι μπορεί να υλοποιηθεί άμεσα χωρίς να μεσολαβήσει οποιοδήποτε έργο.

Ο Μάκης Παπαδόπουλος ζήτησε από τη δήμαρχο να είναι ψύχραιμη. Σχολιάζοντας δηλώσεις που η κ. Τσανάκα παραχώρησε στο ράδιο ΠΡΩΙΝΗ, ο Μάκης Παπαδόπουλος την κάλεσε να σταματήσει τα παραμύθια. Για την παράταξή του διευκρίνισε ότι δεν ποινικοποιεί την πολιτική ζωή στην Καβάλα.

Αναφορικά με το γνωστό κυκλοφοριακό θέμα, ο κ. Παπαδόπουλος έδωσε μεγάλη έμφαση σε μια άμεση λύση αμφιδρόμησης. Όπως εξήγησε, τόσο ο ίδιος όσο και ο Κώστας Μπουμπούνας, για να συμβεί αυτό θα πρέπει να τσιμεντοστρωθεί η τάφρος στην άκρη του δρόμου (προς τον τοίχο του π. Νοσοκομείου), πάνω από το τσιμέντο να τοποθετηθούν σχάρες και το συγκεκριμένο και χρήσιμο τμήμα να ενσωματωθεί στο σημερινό πλάτος του δρόμου.

Ταυτόχρονα η παράταξη προτείνει να ακολουθηθεί η νομοθεσία περί εργοταξίων και να τοποθετηθεί στην περιοχή η απαραίτητη σήμανση. Πέρα από τη σήμανση και την αξιοποίηση των εκατοστών της τάφρου, η πρόταση της παράταξης δεν προβλέπει οποιαδήποτε άλλη τεχνική παρέμβαση. Στο πλαίσιο της προτεινόμενης αμφιδρόμησης, θα εξέρχονται από την πόλη όλα σχεδόν τα οχήματα αλλά θα εισέρχονται σε αυτήν μόνο τα μικρά φορτηγά και τα επιβατικά αυτοκίνητα.

Τα πράγματα δεν είναι τόσο δύσκολα, εξήγησε ο Κώστας Μπουμπούνας. Τόσο ο κ. Μπουμπούνας, όσο και ο κ. Παπαδόπουλος, φάνηκαν να αμφιβάλουν για τη λύση κατεδάφισης κι επανακατασκευής του τοιχίου του παλιού νοσοκομείου. Υπονόησαν ότι ενδέχεται να δημιουργηθούν προβλήματα- καθυστερήσεις.

Οι δηλώσεις τους για το συγκεκριμένο θέμα ήταν μετριοπαθέστατες και στον την κατεύθυνση εξεύρεσης λύσης το δυνατόν συντομότερα. Αφού όπως σημείωσαν, εάν δρομολογηθεί η διαδικασία κατεδάφισης κι επανακατασκευής του τοιχίου μπροστά από το παλιό νοσοκομείο, τότε ενδέχεται η προτεινόμενη από τον δήμο αμφιδρόμηση να μην είναι εγκαίρως υλοποιήσιμη.

 

Διαβάστε επίσης