• 6 Μαΐου 2024,

Ο Νίκος Βογιατζίδης απαντά και διαψεύδει τον Γιώργο Τσιμενίδη

 Ο Νίκος Βογιατζίδης απαντά και διαψεύδει τον Γιώργο Τσιμενίδη

Ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στη ΒΦΛ (σήμερα απολυμένων) κ. Νίκος Βογιατζίδης απάντησε, μιλώντας στην Πρωινή, στις πρόσφατες δηλώσεις του κ. Τσιμενίδη.

Ο κ. Τσιμενίδης με αφορμή όσα είπε στους απολυμένους της ΒΦΛ ο Αλέξης Τσίπρας (επίσκεψη της προηγούμενης εβδομάδας), και με δική του πρωτοβουλία μίλησε στην εφημερίδα μας (μετά από σιωπή του που κράτησε 6 χρόνια περίπου) και μεταξύ άλλων τόνισε: Ότι δεν χρηματίστηκε- όπως τον κατηγορούν- από τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Επέρριψε ευθύνες στον κ. Τσίπρα λόγω του ότι ως Πρωθυπουργός είχε δυνατότητα να βοηθήσει τους απολυμένους του εργοστασίου μα δεν το έκανε. Η συνέντευξη του κ. Τσιμενίδη αναρτήθηκε στο Facebook της Πρωινής. Στα σχόλια που υπήρξαν (κυρίως από απολυμένους) δυστυχώς περιλαμβάνονται και ορισμένα κείμενα υβριστικά προς τον κ. Τσιμενίδη.

Τα οποία η εφημερίδα μας αποδοκιμάζει. Άλλο πράγμα το αίσθημα της αδικίας, η ταλαιπωρία από την απόλυση και η δύσκολη θέση που βρίσκεται μια οικογένεια λόγω της απόλυσης κι άλλο πράγμα ορισμένα σχόλια που δυστυχώς ξεπέρασαν τα όρια.

Στη χθεσινή του συνέντευξη ο κ. Βογιατζίδης επέμενε για τη χρονική στιγμή που επέλεξε ο κ. Τσιμενίδης να δώσει τη συγκεκριμένη συνέντευξη. Αναφέρθηκε σε περίεργες συμπτώσεις, επειδή υπάρχουν- όπως είπε -και έρχονται δικαστήρια σχετικά με τους απολυμένους.

«Κατά την άποψη μου η χρονική στιγμή που επέλεξε να δώσει τη συνέντευξη δεν έχει να κάνει με την επίσκεψη Τσίπρα. Ο κ. Τσίπρας μίλησε δημόσια πολλές φορές για το ζήτημα μας. Πλησιάζει το δικαστήριο των ομαδικών απολύσεων και της ακύρωσης αυτών», δήλωσε συγκεκριμένα.

Και ο Νίκος Βογιατζίδης μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι σκοπός του ήταν να πει ότι δεν χρηματίστηκε. Εμείς άλλωστε ποτέ δεν είπαμε ότι χρηματίστηκε. Αντιλαμβάνομαι ότι είχε ανάγκη να πει ότι δεν συναντήθηκε ποτέ στο εργοστάσιο. Στις δηλώσεις του αναφέρει συνεχώς ότι δεν συναντήθηκε ποτέ με τον Λ. Λαυρεντιάδη στο εργοστάσιο. Συναντήθηκε όμως αλλού.

Μία φορά παρουσία μου στην Αθήνα. Αυτό επαναλήφθηκε κι άλλες φορές με τον ίδιο (τον Γ. Τσιμενίδη), μαζί με τον κ. Παπαντίδη. Μάλιστα όλα αυτά τα μετέφερε στον κόσμο τον δικό μας. Κατά τις γενικές συνελεύσεις του σωματείου.

Το ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης δεν ήρθε στο εργοστάσιο ποτέ, είναι ένα ακόμη ψέμα. Θυμάστε που ήρθε στην κοπή της πίτας το 2010. Τον Γιώργο Τσιμενίδη τον καλούμε να έρθει να καταθέσει μάρτυρας στο δικαστήριο και να πει πόσες φορές συνάντησε τον Λ. Λαυρεντιάδη εκείνο το διάστημα (το 2016). Γιατί τον συνάντησε. Μόνος του αλλά και με τον κ. Παπαντίδη.

Να πει ότι ο Λ. Λαυρεντιάδης είναι πίσω από τις εταιρίες που δημιουργήθηκαν. Εμείς δεν απολυθήκαμε για το λόγο που είπε στις δηλώσεις του ο Γ. Τσιμενίδης. Γιατί όταν είχαμε δικαιωθεί δικαστικά δεν μίλησε, δεν είπε τίποτα για τη δικαίωση μας;».

Διαβάστε επίσης